در نمرهدهی به کانون معلولین توانا، بحث “تغییرنگرش” در الویت قرار دارد
استاندار قزوین در نشستی که به بهانه بازدید از کانون معلولین داشت گفت: این اتفاق که “فرد معلول” به عنوان یک عنصر اثرگذار در جامعه مطرح شود ابتکار کانون توانا بوده و من در نمرهدهی به کانون معلولین توانا، بحث “تغییرنگرش” را در الویت قرار خواهم داد.
مرتضی روزبه در نشستی که با اعضای کانون معلولین توانا داشت با اشاره به این مطلب که من در سالهای اولیهی تاسیس کانون حضور فکری داشته و از نزدیک شاهد تلاش مدیران کانون بودهام تصریح کرد: الان شرایط به گونهای است که توجه به مسائل معلولان شتاب بیشتری گرفته اما زمانی که آقای موسوی اقدام به راهاندازی کانون کرد اوضاع اینگونه نبود و مشکلات زیادی سر راه وی قرار داشت.
“مرتضی روزبه” با اعلام این مطلب که مطرح شدن معلول در جامعه به عنوان یک عنصر اثرگذار ابتکار کانون توانا بوده ادامه داد: کانون توانا در تغییر نگرش ها نسبت به معلولان اثرگذار بود و من اعتراف میکنم که بسیاری از واژههای این حوزه را در کانون و از دوستان و مدیران کانون معلولین یاد گرفتم.
وی به جشنواره دانش آموزی کانون، ازدواجهای موفق معلولان و اردوهای دستهجمعی صورت گرفته در کانون اشاره کرد و گفت: خوب است که کانون توانا آمار استانی، شهرستانی، کشوری و بینالمللی شغلهای متمرکز و غیرمتمرکز معلولان را نیز بررسی کند.
این مقام مسئول ضمن اعلام این مطلب که فعالیتهای کانون جای تشکر دارد گفت: کانون توانا بستر بانشاط و اثرگذاری برای معلولان فراهم کرده و کاری از جنس مغزافزاری کرده چرا که برای تغییر نگرش و ترویج نگاه صحیح به معلولان روی سلولهای مغز جامعه نشسته و تاثیر گذاشته است.
“روزبه” خطاب به مسئولان و اعضای کانون عنوان کرد: در بحث موفقیت کانون، کار اصلی را خود شما با کسب اعتماد به نفس، خوباوری و تجدید روحیه انجام دادید و این نشان میدهد که استعداد شما به مراتب بیشتر از سایرین بوده و اگر شما در یک حوزه کمی محدودیت دارید در حوزهی دیگری به دیگران برتری دارید.
وی با اشاره به دستاوردهای کانون در حوزههای مختلف گفت: من اگر بخواهم به فعالیتهای کانون نمره بدهم، توانمندی کانون توانا در بحث “تغییرنگرش” را در الویت قرار خواهم داد.
روزبه با تصریح این نکته که نقش آقای موسوی در تحکیم کانون توانا نقشی اساسی بوده و پیش بردن حرکتهای این چنینی فراز و نشیبهای زیادی دارد خاطرنشان ساخت: تشکلهای بسیاری زیادی هستند که ایجادکنندگان آنها افراد تندرست بودهاند و آنها با وجود داشتن سلامت جسم بیش از یکسال نتوانستهاند این تشکلها را پیش ببرند.
وی با تاکید بر این مطلب که بازدیدهای ما از کانون ادامه خواهد داشت و ما میخواهیم با کانون ارتباط داشته و کار انجام بدهیم ادامه داد: ما نباید فعالیتهای آقای موسوی در زمان جنگ و اثرگذاری وی را در شهرصنعتی فراموش کنیم.
استاندار قزوین در این نشست ضمن تشکر از حمایتهای مستمر مدیرکل بهزیستی قزوین از کانون افزود: من یقین دارم که استان قزوین در حوزه معلولان از سایر استانها پیشتاز است و علت این امر تنها فعالیتهای کانون تواناست.
رئیس هیات مدیره کانون معلولین در این نشست اذعان کرد: من قدوم پر برکت استاندار محترم قزوین و همراهان وی را به صحن مقدس کانون معلولین تبریک گفته و یقین دارم این اتفاق مایه خیر و برکت خواهد بود.
سیدمحمد موسوی با بیان این مطلب که آنچه که من میگویم گزارش کار عزیزانی است که در کانون توانا نقشآفرینی میکنند گفت: ما سالهاست با تنی رنجور و روحی بلند و زیر سقفی که از “آزبست” است سالها فعالیت میکنیم.
موسس کانون توانا ادامه داد: اعضای کانون از فهم سیاسیـاجتماعی بالایی برخوردارند و پیشنویس قانون جامع حمایت از معلولان طی ۱۱ ماه توسط این عزیزان تهیه شده است.
موسوی خاطر نشان کرد: این بچهها همزمان با روز مادر از یکصد مادر دارای فرزند معلول طی مراسمی دعوت کرده و با بیان این دیدگاه که اگر جامعه سرمایهداری شخصیت زن را با نگاههای نامتعارف مینگرد؛ کانون توانا زن را فرشتهای میداند که فرزند معلولش را توانبخشی کرده و مهمترین وظیفهاش تربیت مواد اولیه برای فردای جامعه است، روح معنوی این مراسم را تقدیم به حضرت زهرا(س) کردند.
وی در ادامه بیان داشت: سال گذشته در کنفرانس بین المللیEASPD ترکیه و دو سال قبلتر از آن در آمریکا از فلسفه و دیدگاه کانون نسبت به معلولان استقبال بینظیری شد اما متاسفانه در کشور خودمان لوح تقدیر گروه بهداشتی ضمن رعایت تمام استانداردها به این مجموعه اهدا نشد.
مدیرعامل کانون معلولین در این نشست ضمن خوشآمدگویی به مرتضی روزبه، استاندار قزوین، معاون سیاسی امنیتی و مشاور وی از حضور وی در کانون معلولین توانا تشکر کرد و گفت: کانون توانا در سال ۱۳۷۴ و با هدف تغییر نگرش جامعه نسبت به تواناییهای معلولان ایجاد شد و تسری دهندهی این دیدگاه شد که هرکسی فکر بهتری داشته باشد میتواند زندگی بهتری هم داشته باشد و معلولیت انسانها تنها محدودیت است و ناتوانی نیست.
محمدرضا هادیپور با اشاره به اینکه طبق بررسیهای ما، زمان تاسیس کانون توانا همه تشکلهای معلولان بر پایهی کمکهای مردمی فعالیت میکردند گفت: کانون معلولین تنها موسسهای بود که دریافت کمک بلاعوض را ممنوع اعلام کرده و با ایجاد کارگاههای مختلف برای انجام امور فرهنگی و اجتماعی که هزینهبَر بودند درآمدزایی کرد.
هادیپور تصریح کرد: شرکت صنایع الکتریک البرز توانا که حدود ۷۰ معلول در آن اشتغال دارند با یک سوله ۵۰۰ متری در فاز اول و دو سوله که با ۱۰۰۰ متر زیربنا به زودی راهاندازی خواهد شد، به تولید انواع ترانسفورماتور، برد الکتریکی، درخت سیم و… میپردازند از اقدامات کانون توانا در راستای کارآفرینی برای معلولان و درآمدزایی برای مجموعه است.
وی ادامه داد: پیمانکاری بستهبندی محصولات گروه بهداشتی فیروز از دیگر فعالیتهای کانون معلولین است که به اشتغال ۵۵ نفر ناشنوا، ۲۲ نفر نابینا و ۹۰ معلول جسمی حرکتی انجامیده است.
این عضو هیات مدیره کانون توانا تولید صنایع دستی توسط معلولان، ساخت ۲۵۰ واحد مسکونی ارزانقیمت برای معلولان، ایجاد اشتغال در خانه برای معلولانی که امکان خارج شدن از خانه را ندارند و برگزاری جشنواره تشویق دانش آموزان ممتاز طی ۱۵ سال مداوم را از مهمترین فعالیتهای کانون توانا برشمرد.
وی همچنین شرکت اعضای کانون در کنفرانس بین المللی EASPD ترکیه و بازدید نماینده سازمان ملل از کانون توانا و کارگاههای آن را از جمله مهمترین رویدادهای کانون در سال گذشته اعلام کرد و گفت: شناسایی یکصد کودک معلول، استعدادیابی آنها و دادن آموزش و توانبخشی به خانوادههای آنها را نیز از گامهای بلند کانون توانا نام برد.
هادیپور با تاکید بر این مطلب که این موارد تنها گوشهای از فعالیتهای کانون هستند گفت: کانون برگزار کنندهی “اولین جشنواره سراسری عکس نگاه نو” با موضوع معلولان در کشور و همچنین سال ۱۳۸۷ کارآفرین برتر کشور در سال ۱۳۸۷ و کارآفرین نمونهی استان در سال های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ بوده است.
مدیرعامل کانون توانا همچنین اذعان کرد: ۸ تیم ورزشی معلولان با اسپانسری فیروز، زیر نظر کانون توانا به طور حرفهای فعال بوده و ۱۸۰ پزشک متخصص و انساندوستِ استان به معلولانی که از سوی کانون توانا معرفی میشوند خدمات رایگان میدهند و در این زمینه زحمات دکتر زینالی جای تشکر و قدردانی دارد.
این مدیر کانون توانا همچنین از سایت “ایران توانا” به عنوان پایگاه مرجع معلولان نام برد و گفت: آموزش معلولان از طریق معرفی به آموزشگاههای آزاد و تقویت درسی آنها همواره از برنامههای اصلی کانون بوده است.
هادیپور افزود: اگرچه در حوزه معلولان هنوز کارهای انجام نشدهی زیادی باقی مانده اما کانون توانا با توجه به بضاعت اندک خود و با توجه به اینکه بودجه دولتی نداشته و هرگز از کمک بلاعوض هم استفاده نکرده توانسته اقدامات خوبی انجام دهد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار نیز ضمن تبریک به سیدمحمد موسوی در کسب این موفقیت و ایجاد کانون معلولین به استاندار قزوین وجود این مجموعه را تبریک گفت.
ایوب رحیمی با اشاره به این نکته که امروز کانون الگوی خوبی برای سایر تشکلها شده است ادامه داد: امیدواریم که کانون بتواند در حوزهی خود جهش ایجاد کند و من به خاطر کسب توفیق حضور در این مجموعه خداوند را شاکرم.
مدیر کل بهزیستی استان قزوین با تاکید بر اینکه آنچه در قانون جامع آمده ایجاد فرصتهای برابر برای معلولان در تمام عرصههای اجتماع است تاکید کرد: من به عنوان یک کارشناس به صراحت اعلام میکنم که کانون در بحث توانمندیهای اجتماعی با سایر تشکلهای معلولان، تفاوت معناداری دارد.
دکتر حسین افشار با اشاره به اینکه فعالیت تمام تشکلهای معلولان از حفظ کرامت انسانی فاصله دارد اما کانون همواره بر این اساس عمل کرده و قطعا آقای موسوی توانمندی معلولان را در فیروز آزموده و نتیجه آن را دیده است.
وی افزود: شاید در دنیا کارخانهای وجود نداشته باشد که این میزان از ظرفیتهای خود را به معلولان اختصاص داشته باشد و ما در صدور مجوز کانون تعریف جدیدی از کلمه “موسسه ی غیرانتفاعی” را ارئه دادیم.
افشار با تصریح این مطلب که یکی از جدیترین مجله های حوزهی معلولان در کشور مجله پیک تواناست ادامه داد: امروز کانون معلولین در دو حوزه ی مناسبسازی و اشتغال میتواند نماینده دولت باشد.
در پایان استاندار و معاون وی در کنار مدیرکل بهزیستی و اعضای کانون معلولین عکس دستهجمعی گرفتند.
رقیه بابایی
