سرپرست اداره کار دزفول:برخی دستگاههای اجرایی در زمینه اشتغال موفق عمل نکردند
سرپرست اداره تعاون ،کار و رفاه اجتماعی دزفول از ثبت ۲ هزار و ۲۶۹ مورد اشتغال در سال گذشته در این شهرستان خبر داد و گفت:در حالیکه برخی دستگاههای اجرایی در زمینه اشتغال فراتر از حد انتظار عمل کردند، برخی سازمان ها در این زمینه نمره قبولی نگرفتند.
به گزارش ایرنا کورش نوروزی در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری در سالن جلسات فرمانداری ویژه دزفول افزود:در سال گذشته تعهد اشتغال کلیه ادارات دزفول یکهزار و ۵۲۶ مورد بود که با تلاش صورت گرفته حدود ۲ برابر این رقم محقق شد.
وی از پیشرفت ۱۴۹ درصدی اشتغال در شهرستان دزفول در سال گذشته خبر داد و گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) دزفول ایجاد اشتغال برای ۶۰ نفر را متعهد شده بود که با پیشرفت ۲۳۳ درصدی همراه بود و موفق به ثبت اشتغال برای ۱۴۰ نفر شد.
نوروزی افزود:آموزش وپرورش دزفول پارسال ۲۷ فرصت شغلی را متعهد شده بود که موفق به اشتغالزایی برای ۱۲۵ نفر شد ضمن اینکه اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ایجاد اشتغال برای ۳۰ نفر و مدیریت برق دزفول نیز اشتغالزایی برای ۲ نفر را متعهد شده بودند که تاکنون اشتغالزایی در این حوزه ها ثبت نشده است.
سرپرست اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی دزفول تعهد اشتغال برای اداره امور اقتصادی و دارایی را ۵۰ نفر،اداره صنعت ، معدن و تجارت ۵۰۰ نفر و بهزیستی نیز ۴۵ نفر را متعهد شده بودند که به ترتیب ۲ نفر،۵۰۱ نفر و ۳۲ نفر محقق شده است.
وی همچنین از ثبت ۸۰ تعهد شغلی توسط اداره راه وشهرسازی دزفول در سال گذشته خبر داد و گفت:اداره راه و شهرسازی موفق به ایجاد اشتغال برای ۷۰ نفر شده است ضمن اینکه آموزش فنی وحرفه ای تعهد اشتغال برای ۱۰ نفر و جهاد کشاورزی برای ۱۲۵ نفر را متعهد شده بودند که به ترتیب زمینه اشتغال برای هشت نفر و ۷۶۲ نفر را فراهم کردند.
نوروزی افزود:بنیاد شهید و امور ایثارگران دزفول نیز ایجاد اشتغال برای ۲۰ نفر را متعهد شده بود که موفق به ایجاد اشتغال برای ۶۸ نفر در سال گذشته شد .
وی همچنین از تعهد اشتغال برای سه نفر توسط دانشگاه علوم پزشکی و چهار نفر توسط اداره ارشاد خبر داد و گفت:تاکنون هیچ فرصت شغلی از سوی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ثبت نشده است ضمن اینکه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول موفق به ایجاد چهار فرصت شغلی شد.
سرپرست اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی شهرستان دزفول اظهار کرد:سه مرکز کاریابی در این شهرستان فعالیت دارند که در سال گذشته دو هزار و ۵۸۱ جوینده کار شامل ۸۲۵ نفر زن و یک هزارو ۷۸۶ نفر مرد در این مراکز کاریابی ثبت نام کردند.
وی در خصوص تعطیلی برخی شرکت های تولیدی در دزفول نیز گفت:سهل انگاری و سوء مدیریت در برخی شرکت ها باعث شده چند شرکت در حال تعطیلی باشند و از سوی بانک ها بابت بدهی مصادره شوند که یکی از این شرکت ها شرکت تکین می باشد.
فرماندار دزفول در این خصوص گفت:دادستان دزفول اجازه تعطیلی شرکت تکین را نداده و مشکلات ایجاد شده به دلیل برخی شیطنت ها و خلاف قانون عمل کردن است.
حبیب اله آصفی افزود:شرکت تکین اقدام به خرید املاک در تهران کرده است که امری خلاف قانون می باشد ضمن اینکه حاضر به ارائه املاک خریداری شده نیست و مردم را بلاتکلیف رها کرده است.
وی گفت:مالک جدید نیز بالای ۹۰ شرکت را خریداری کرده ولی به دلیل برخی موارد حاضر به ارائه املاک نیست.
فرماندار دزفول با تاکید بر اینکه تولیدات خانگی دارای هزینه کمتری است گفت:باید در راستای تکثیر پرندگان زینتی خانگی،تولید و جمع آوری تخم مرغ خانگی و تولید بلدرچین و بوقلمون که توسط روستاییان و با هزینه پایین قابل انجام است اقدام کرد زیرا مشاغل صنعتی هزینه بر هستند .
آصفی در این نشست بر اشتغال افراد معلول و تحت پوشش بهزیستی تاکید کرد و گفت: متاسفانه موضوع ۳ درصد استخدام افراد معلول بهزیستی هنوز در دزفول محقق نشده و باید مشخص شود کوتاهی صورت گرفته از طرف اداره بهزیستی است یا اداره کار.
وی افزود:افراد معلول از جمله افراد بی پناه و درمانده ای هستند که به درآمد ناچیزی نیز راضی اندد و اگر به آنها رسیدگی نشود مشخص نیست چه وضعیتی خواهند داشت لذا در استخدام شرکت های تازه تاسیس دزفول مانند لوله سازی،فولاد و دیگر شرکت ها باید معلولان را در نظر داشت.
آصفی با تاکید بر اینکه بهزیستی نباید گداپروری کند گفت:ظرفیت دزفول در ایجاد اشتغال به حدی بالاست که می توانیم با توسعه صنایع تبدیلی اشتغالزایی بسیاری در این شهرستان داشته باشیم.
فرماندار ویژه دزفول در خصوص صنایع دستی این شهرستان گفت:آثار صنایع دستی دزفول به کلیه نقاط کشور ارسال می شوند که جای خوشحالی است ولی برخی افراد آثار دزفول را مصادره می کنند که باید در زمینه بازاریابی صنایع دستی دزفول تلاش شود و به بازار تهران وصل شد .
وی عملکرد شهرستان دزفول در اشتغالزایی را موفقیت آمیز دانست و گفت:طبق آمار ارائه شده تلاش صورت گرفته در زمینه اشتغال در سال گذشته در دزفول قابل تقدیر است.
لقمان داوودی مدیر صندوق کارآفرینی امید دزفول نیز گفت:این صندوق کارآفرینی در هر مقطع زمانی در راستای حمایت از بخش تولید خرد تلاش می کند و با شناسایی زنجیره های تولید و شناخت تولیدات بومی نسبت به ارائه اعتبارات بصورت قرض الحسنه و بدون سود از ۳۰ میلیون ریال تا بی نهایت اقدام می کند که باید از این ظرفیت جهت ایجاد اشتغال استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه دولت بصورت مستقیم از این صندوق حمایت می کند گفت:در سال گذشته در شش ماهه دوم سال ۴۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی این صندوق به تولیدکنندگان پرداخت شد ضمن اینکه پرداخت ۷۰ میلیارد ریال دیگر نیز مصوب شده که در نیمه دوم امسال عملیاتی خواهد شد.
وی بر ایجاد اشتغال پایدار و ظرفیت تولید بومی تاکید کرد و گفت:زنجیره های تولید بومی در دزفول شناسایی و حلقه های مفقوده آن کشف شده که امسال به این موضوع پرداخته می شود .
وی به طرحهای مشارکتی تحت حمایت دولت نیز اشاره کرد و گفت:دولت جهت تقویت مشاغل وساماندهی ظرفیت ها با عنوان طرح های مشارکتی وارد عمل شده و افراد توانمندی که توانایی ایجاد اشتغال را دارند مورد حمایت قرار می دهد.
داوودی اظهار کرد:هر تولید کننده ای که توانایی ایجاد اشتغال پایدار برای چند نفر را داشته باشد مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید و فرماندار قرار می گیرد .
معاون فرماندار دزفول نیز با تاکید بر همکاری دستگاه های مربوطه در راستای افزایش اشتغال در این شهرستان گفت:اعتبار صندوق کارآفرینی امید در ابتدا پایین بود که استاندار خوزستان در تلاش برای افزایش این اعتبار است.
امیر عیسی زاده افزود:برخی واحدهای تولیدی در دزفول با صرف اعتبار سنگین راه اندازی شده اند لذا انتظار می رود در جهت ایجاد اشتغال برای نیروهای بومی در این شرکت ها اقدام شود و از به کارگیری افراد غیربومی اجتناب کرد .
بخشدار مرکزی دزفول نیز گفت:دستورالعمل استان مبنی بر تشکیل تعاونی روستایی از ۲۵ خانوار تا ۲۰۰ خانوار ابلاغ شده که در این دستورالعمل از ۷،۵ میلیارد ریال تا بی نهایت وام تعلق می گیرد.
نصرالله فخر مجدیان افزود:اجرای شش طرح تولیدی در بخش مرکزی در دستور کار قرار گرفته که شامل راه اندازی شرکت تعاونی پرورش اسب اصیل،شرکت تعاونی تولید وپرورش گل و گیاه ،شرکت تعاونی تولید پیاز گلهای زینتی ،فرآوری صنعتی، پخش تخم مرغ خانگی می باشند که مجوز راه اندازی ۲ شرکت تولید و پرورش گلهای زینتی و پیاز گل اخذ شده و یک شرکت با همکاری صندوق کارآفرینی امید آغاز به کار کرده است .
وی با اشاره به اینکه مابقی شرکت ها نیز در مرحله اخذ مجوز هستند اظهار امیدواری کرد با راه اندازی این شرکت تعاونی ها شاهد جنبشی در منطقه باشیم.
سرپرست اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری نیز گفت:اداره میراث فرهنگی دزفول در سال گذشته ایجاد اشتغال برای ۳۰ نفر را متعهد شده بود که با فعالیت های انجام شده زمینه اشتغال برای ۳۰۰ نفر را فراهم کرده است.
یعقوب زلقی از اعطای گواهینامه کارگاه صنایع دستی برای ۸۰ نفر و صدور ۱۲۰ پروانه کسب برای ۱۲۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی دزفول خبر داد و افزود:۲۰ نفر برای دریافت تسهیلات بانکی به صندوق کارآفرینی امید معرفی شدند که به شش نفر از آنها وام کم بهره واگذار شد.
سوسن صباغ رییس بهزیستی دزفول نیز گفت:در سال گذشته ۶۴۰ میلیون ریال اعتبار جهت اشتغالزایی به استان خوزستان اختصاص یافت که کلیه این اعتبار در دزفول جذب شد و هشت نفر از اعتبار اشتغالزایی بهره بردند.
وی افزود:با جذب این اعتبار برای چهار ناشنوا و چهار معلول حرکتی کارآفرینی شد و کارفرمای آنها متعهد شد تا پنج سال نسبت به ایجاد اشتغال برای آنها اقدام کند.
رییس اداره بهزیستی دزفول بر انجام مشاوره های شغلی برای معلولان زیر پوشش بهزیستی تاکید کرد و گفت:افرادی که برای اشتغال معرفی می شوند باید توانایی لازم برای ایجاد اشتغال مناسب را داشته باشند.