در آوریل سال ۲۰۲۰، صندوق داوطلبانه سازمان ملل برای معلولیت برای فعالیتهای ابتکاری که از اجرای کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت سازمان ملل و برنامه توسعه پایدار ۲۰۳۰ حمایت میکرد، کمکهای مالی اختصاص داد. در فراخوان طرحهای سال ۲۰۱۹، ۱۲۵ درخواست از ۴۱ کشور دریافت شد. دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل پس از یک فرآیند گزینش دقیق، طبق قطعنامه ۶۳/۱۵۰ حکم مجمع عمومی، به پروژههای زیر در آرژانتین، لسوتو و اوگاندا کمک مالی کرد. هدف این پروژهها، رفع نیازهای آسیبپذیرترین گروه افراد دارای معلولیت از جمله زنان دارای معلولیت و افراد با اختلالات روانی و ذهنی بود که با اشکال مختلف تبعیض روبرو هستند.
مشارکت زنان دارای معلولیت در مباحث مربوط به برابری جنسیتی در آرژانتین توسط سه سازمان غیردولتی، «مرکز مطالعات حقوقی و اجتماعی»، با همکاری «جنبش حقوق بشر و بهداشت جامعه» و «انجمن حقوق سلامت روان» اجرا شد. این پروژه اطلاعات را منتشر و ابزاری فراهم میکند که به زنان دارای معلولیت روانی و ذهنی امکان میدهد شناخت خود را از موضوعات قانونی با ظرفیت تصمیمگیری (در صورت لزوم با پشتیبانی) و شرکت در موارد تاثیرگذار بطور جدی اظهار کنند.
پروژه عمومی معلولیت در «لسوتو»
این پروژه از طریق یک سری فعالیتهای آموزشی و ابزارهای اشتراکی با شناسایی و اطلاع رسانی به مراکز اداری معلولیت توسط فدراسیون ملی سازمانهای معلولین «لسوتو» با همکاری وزارت توسعه اجتماعی اجرا خواهد شد تا بودجههای مربوط به معلولیت را برای اجرای «برنامه ملی معلولیت لسوتو» توسعه دهد و از خدمات مرتبط با معلولیت بهتر حمایت کند.
بهبود دسترسی و ارائهی حقوق و خدمات بهداشت باروری و جنسی زنان و دختران دارای معلولیت در منطقه «هویما» در «اوگاندا»
این پروژه توسط اتحادیه افراد دارای معلولیت منطقه «هویما» اجرا خواهد شد و سازمانهای حامی معلولین را با نهادهای دولتی محلی گردهم میآورد. این نوع مشارکت تضمین میدهد تمام نیازهای زنان و دختران دارای معلولیت به درستی تشخیص داده میشود و دانش لازم برای رفع این نیازها در اختیار مقامات بهداشت محلی قرار میگیرد.
این کمکهای مالی به لطف کمکهای چین، مراکش، آفریقای جنوبی، ترکیه و امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ امکانپذیر شده است.
ترجمه معصومه آمِدی
منبع سازمان ملل