استاندار قزوین گفت: “تلاش برای تغییر نگرش جامعه نسبت به تواناییهای معلولان” بزرگترین تفاوت کانون توانا با سایر انجمنهای این حوزه است.به گزارش پیکتوانا؛ عبدالمحمد زاهدی در نشست با هیات مدیره کانون توانا که به مناسبت روز جهانی معلول در دفتر استاندار برگزار شد، ضمن تبریک این روز، مهمترین رویکرد کانون توانا را رویکرد فرهنگی دانست و تلاش برای تغییر فرهنگ و نگرش جامعه نسبت به معلولان را مهمترین تفاوت این مجموعه با سایر سمنهای این خوزه خواند.
وی افزود: تغییر نگرش باید در سه بخش شامل تغییر نگرش در سطح جامعه، در باورهای افراد دارای معلولیت و در مسئولان ایجاد شود.
زاهدی اضافه کرد: نگرش مسئولان از رئوسای قوای سهگانه گرفته تا پایینترین ردهها باید نسبت به معلولان تغییر کند و همه باید بدانند که مدیریت جامعه در قبال همه اقشار مسئولیتهای متفاوتی به عهده دارد.
استاندار قزوین با تاکید بر اهمیت اشتغال در توانبخشی روحی و جسمی معلولان، گفت: داشتن شعل معلول را از سایرین بینیاز میکند و از اینرو سازمان بهزیستی باید آموزشهای کسب مهارت برای رسیدن به اشتغال را در دستور کار خود قرار دهد.
این مسئول تاکید کرد: معتقدم آمار واقعی افراد دارای معلولیت بیش از ۱۰ درصد و بالاتر از آمار موجود است و هنوز افراد زیادی با اختلالات رفتاری_روانی هستند که مورد شناسایی قرار نگرفته و بنابراین به سازمان بهزیستی معرفی نشدهاند.
وی در خصوص ضرورت اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در استان از کانون توانا خواست ضمن تشریح وظایف دستگاهها در قبال معلولان، زمینه ابلاغ آن به دستگاهها توسط استاندار را فراهم کند.
زاهدی اظهار داشت: کانون معلولان برای بودجه سال ۹۸ جلساتی با نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی باید برگزار کند تا با ارایه مطالبات خود، نمایندگان نیز بتوانند آن را در کمیسیون اجتماعی مجلس پیگیری کنند.
به گفته زاهدی، تفاوت بین معلولان و افراد عادی جامعه هرگز دلیلی بر برتری اشخاص نیست و حتی معلولان در سالهای اخیر ثابت کردهاند که در حوزه فکری و جسمی بسیار توانمندتر هستند.
استاندار قزوین در پایان یادآور شد: موفقیت جامعه ورزش معلول استان نیز بیانگر توانمندی آنان در این عرصه است و این مساله به حمایتهای لازم احتیاج دارد.
موسوی: سود نمیخواهیم، تلاش ما حفظ اشتغال معلولان است
بنیانگذار کانون توانا نیز در این نشست بیان کرد: کانون توانا و گروه بهداشتی فیروز در شرایط نامطلوب اقتصادی حال حاضر، به دنبال هیچگونه سودی نیست و تمام اهتمام خود را بر حفظ اشتغال معلولان گذاشته است.
سید محمد موسوی ادامه داد: شرمنده افراد دارای معلولیت هستم چرا که حفظ مشاغل ایجاد شده و وضعیت بحرانی حاکم بر فضای تولید و صنعت درگیری زیادی پیش آورده و مانع اندیشیدن به نیازهای اصولی این قشر شده است.
این کارآفرین برتر کشور در حوزه معلولین اضافه کرد: سازمان بهزیستی بیش از ۵۰ نوع وظیفه متنوع دارد و معلولان تنها یکی از شاخههای وظیفهای این سازمان است و اینرو معلولین آنگونه که شایسته آنهاست مورد توجه و رسیدگی قرار نمیگیرند.
این فعال حوزه معلولان کشور اظهار داشت: ۱۰ درصد جمعیت جامعه را معلولان تشکیل میدهند و تا چند سال آینده طیف وسیعی از سالمندان نیز به این جمعیت اضافه میشوند؛ این در حالی است که سازمان بهزیستی نه تنها تمهیدی برای مقابله با این رویداد نیندیشیده بلکه در مدیریت امور جاری خود نیز دچار مشکل است.
موسوی نردهکشی خیابان مقابل مجموعه کانون توانا و عدم تعبیه پل روگذر مجهز به آسانسور در این نقطه را همراه با بروز مشکلات زیادی برای معلولان خواند و افزود: دسترسی و تردد ۴ هزار عضو مجموعه کانون توانا با مخاطره مواجه شده که از مدیریت استان میخواهیم اقدامات لازم را برای رفع این مشکل به کار گیرد.
رقیه بابایی