مدیرکل بهزیستی استان سمنان از برگزاری اولین دوره جشنواره جایزه ادبی «آهوی کومش» در این استان خبر داد و گفت: ۵۰ اثر از استان های مختلف به جشنواره ارسال شد.
علیرضا ایزدپور در خلال برپایی اولین دوره جایزه ادبی «آهوی کومش» در سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر به برگزاری کارگاه های آموزشی تئاتر ویژه معلولان، سمینارهای آموزشی و نمایشگاه کتاب اشاره و خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این جایزه ادبی، ارتقاء توانمندی معلولان و نمایش توانمندی های بالقوه و بالفعل آنها است.
وی از ارسال ۵۰ اثر از استانهای کشور به این جشنواره خبر داد و گفت: از این تعداد، ۱۵ اثر ویژه معلولان بوده است.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان به ابعاد گوناگون توانمندی معلولان در بخش های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و … اشاره کرد و بیان داشت: سازمان بهزیستی کشور از اوایل دهه ۸۰ با برپایی جشنواره های ویژه معلولان، مفاهیم تازه هنری را در اذهان عمومی جلوه گر ساخت.
ایزدپور خداوند را اولین هنرمند هستی عنوان کرد که گوهر نایاب خودشناسی را در وجود انسانها نهاد و افزود: هنر، تجلی روح آفرینندگی و خدای گونه بشر است و تئاتر، به نوعی درمانگر مکنونات درونی ماست و تلاش ما بر آن است که بستر حضور توانمند معلول و افراد سالم در کنار یکدیگر برای هنرنمایی را فراهم آوریم.
وی، یکی از محاسن این جشنواره را نمایش توانمندی معلولان دانست و خاطرنشان کرد: سلامتی در تعاریف امروزی، احساس مفید بودن در جامعه اجتماعی است و توانمندان معلول ما این تعریف را به منصه ظهور رساندند.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان ضمن رد نگاه ترحم آمیز و دلسوزانه برای معلولان و توانخواهان گفت: یکی از مهمترین اهداف بهزیستی، مناسب سازی اماکن و معابر، داشتن شهری عاری از موانع برای حضور همه معلولان و سالمندان در جامعه و بهره مندی از حقوق برابر است و امیدواریم با همت و توجه ویژه مسئولان، این امر در استان محقق شود.
پیش از آغاز این مراسم تئاتر «چه درونم تنهاست» به روی صحنه رفت، که در چهارمین جشنواره تئاتر معلولان منطقه کاسپین که به میزبانی خراسان شمالی برگزار شده بود، مجوز ورود به مسابقات بین اللملی تئاتر معلولین که سال آینده در تهران برگزار می شود را کسب کرد.
نمایشنامه «سفید سیاه نقش چوغا» از مسجدسلیمان خوزستان به نویسندگی حمید حیدری شورشجانی با رای هیئت داوران در بخش آزاد اول شد و نمایشنامه «روباهی از انجمن حمایت از خرگوشها» به نویسندگی الهه دهقانپیشه از شیراز مقام دوم را از آن خود کرد.
حسن شاهی از تهران نیز در بخش آزاد با نمایشنامه «عموزنجیرباف» جایگاه سوم را از آن خود کرد.
در بخش ویژه هم سیدحسین موسوی از مشهد با نمایشنامه «لواشک آلو» اول شد و نرگس میرفیضی از تهران با نمایشنامه «پر پر پرنده» دوم شد.
منیژه معصومی با نمایشنامه «من میتوانم» از ساری به همران محمد صمدی از قروه کردستان با نمایشنامه «کوچ» مقام سومی را به صورت مشترک از آن خود کردند.