مدیرکل توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: ایران اسلامی رکوردار ارائه خدمات آموزشی – مهارتی به معلولان در خاورمیانه است که این مهم، حکایت از هدف گذاری سازمان بهزیستی برای توانمندسازی این قشر دارد.
ایران رکوردار خدمات حرفه ای به معلولان در خاورمیانه است
به گزارش ایرنا، زهرا نوعدوست شامگاه چهارشنبه در آئین اختتامیه دومین دوره مسابقات ملی مهارت ویژه معلولان که در مرکز فنی حرفه ای شهید خدایی کرج به مدت سه روز برگزار شد، افزود: توانمندسازی معلولان که توانایی فراگیری مهارت های حرفه ای را دارند، یکی از برنامه های اصلی سازمان بهزیستی کشور را تشکیل می دهد زیرا معتقدیم این افراد در جامعه باید از زندگی مناسبی برخوردار شوند.
وی اظهار کرد: کمک های حمایتی از افراد معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی، بر اساس وضعیت جسمی و روحی هر فرد معلول ارایه می شود.
مدیرکل توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اهداف توانبخشی در بخش های مختلف حمایت از معلولان جامعه خاطرنشان کرد: ما به دنبال توانمندسازی معلولان برای رسیدن به شغل مناسب و ازدواج هستیم که در این راه با انعقاد تفاهم نامه با سازمان آموزش فنی و حرفه ای در مسیر ارایه خدمات آموزشی – مهارتی به معلولان در قالب دوره های تخصصی گام برداشته ایم.
نوعدوست بیان کرد: توانمندسازی معلولان در ایران، شعار نیست زیرا معلولان با حضور فعال در عرصه های ورزشی ، فرهنگی ، هنری ، علمی ، اقتصادی و آموزشی – مهارتی ثابت کردند که معلولیت محدودیت نیست بلکه با کسب مقام های برتر در مسابقات استانی ، کشوری و بین المللی به ویژه در خاورمیانه این شعار را با کسب مهارت حرفه ای به اثبات رسانده اند.
وی تعداد مراکز آموزش فنی و حرفه ای که بصورت تخصصی خدمات آموزشی – مهارتی به معلولان ارایه می دهند را 70 مرکز ثابت ذکر کرد و یادآور شد: معلولان در این مراکز، دوره های بلند مدت را می گذرانند و دوره های کوتاه مدت نیز توسط اعضای دو تشکل مردم نهاد در نقاط مختلف کشور برگزار می شود.
مدیرکل توانبخشی سازمان بهزیستی از توانمندسازی معلولان به عنوان یک طرح ارزشمند در جامعه یاد کرد و افزود: مسئولیت پذیری، عزت نفس ، استقلال مالی و تخصص در یک مهارت شغلی از اهداف برنامه های آموزشی برای این قشر است.
وی گفت: سالانه بیش از 12 هزار معلول از خدمات آموزشی – مهارتی مراکز فنی و حرفه ای در دوره های کوتاه مدت و بلند مدت برخوردار می شوند در حالی که در کشورهای همسایه، چنین امکانی از نظر فضای آموزشی و حرفه ای برای معلولان وجود ندارد.
وی ادامه داد: امیدواریم افراد برگزیده این دوره از مسابقات ملی مهارت حرفه ای کشور در مسابقات بین المللی که اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می شود، برای ایران افتخار آفرینی کنند.
مدیر دومین دوره مسابقات ملی مهارت کشور نیز گفت: در این دوره از مسابقات، 36 نفر از استان های مختلف حضور داشتند که به مدت سه روز و در هشت رشته مهارتی به رقابت پرداختند.
ژاله عمرانی اظهار کرد: این افراد در رشته های طراحی وب، کنده کاری روی چوب ، برنامه نویسی رایانه ، عکاسی مناظر ، نقشه کشی اتوکد، طراحی شخصیت ، نقاشی و طراحی پوستر رقابت داشتند.
وی ادامه داد: از بین شرکت کنندگان بر اساس ارزیابی کارشناسان و داوران، هشت نفر به عنوان افراد برتر در دومین دوره مسابقات ملی مهارت به میزبانی البرز انتخاب می شوند.
عمرانی بیان کرد: افراد منتخب این دوره از مسابقات تحت پوشش دوره های مهارتی تخصصی قرار گرفته که پس از ارزیابی دوباره، دو نفر برای شرکت در مسابقات بین المللی مهارت حرفه ای که اردیبهشت ماه سال 95 برگزار می شود، انتخاب و اعزام می شوند.
مدیرکل بهزیستی البرز نیز گفت: در این استان 27 هزار معلول دارای پرونده هستند که این تعداد بر حسب شرایط فردی می توانند از خدمات حرفه ای برخوردار شوند.
داریوش بیات نژاد افزود: در البرز چهار مرکز ثابت ویژه آموزش های فنی و حرفه ای به معلولان به منظور توانمندسازی در بخش مالی و حضور کاری آنان در مشاغل مناسب که دارای مهارت هستند، فعالیت دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای البرز هم در این آئین گفت: بر اساس اصل 5 قانون کار، پیش بینی شده که در مراکز آموزش و فنی حرفه ای باید زمینه برخورداری معلولان از امکانات و خدمات مهارتی فراهم شود.
حسن عزیزی افزود: معلولان این استان آموزش های مهارتی مورد علاقه خود را توسط مربیان مجرب می آموزند تا پس از پایان دوره تخصصی، جذب بازار کار شوند.
در آئین اختتامیه این دوره از مسابقات به شرکت کنندگان لوح سپاس و هدایایی داده شد.