سفیر استرالیا در ایران، از موفقیت کانون توانا در ایجاد اشتغال برای افراد دارای معلولیت ابراز خوشحالی کرد.
رقیه بابایی
به گزارش روابط عمومی کانون توانا؛ لیندال ساکس، سفیر استرالیا در ایران صبح امروز در جریان بازدید از کانون توانا این مجموعه را مجموعهای موفق در ایجاد شغل برای معلولان ایرانی دانست و از موفقیت کانون توانا در این زمینه ابراز خوشحالی کرد.
وی فعالیت کانون توانا و مجموعههای مشابه آن را در جامعه نشانه مدنیت و اقدامات بشردوستانه خواند و افزود: حرکتهای کانون توانا عامل مهمی در رشد و پیشرفت افراد دارای معلولیت شده و از انزوای اجتماعی آنان پیشگیری میکند.
لیندال ساکس با اشاره به فعالیتهای کانون توانا در زمینههای فرهنگی بیان کرد: با توجه به فعالیتهای این مجموعه که بخشی از آن در فضایهای مجازی رصد میشود میتوان گفت کانون توانا در این حوزه نیز قدمهای خوبی برداشته است.
وی با بازدید از استودیو توانا و واحد صنایع دستی کانون توانا این دو زمینه فعالیت را نیز جزء حوزههای دارای قابلیت اشتغال برای معلولان نام برد.
ساکس در ادامه از گروه بهداشتی فیروز و واحدهای کاردرمانی و ورزش این مجموعه بازدید کرده و اذعان داشت: این اقدامات نشان میدهد مدیریت فیروز برای رفاه انسانها ارزش بسیاری قائل است و برای اشتغال همراه با سلامتی آنان برنامههای بلند مدت دارد.
این مسئول در پایان با آرزوی تدوین برنامههایی بهمنظور همکاریهای دو طرفه، از اینکه مدیریت مجموعه کانون توانا به یک خانم سپرده شده ابراز خرسندی کرد.
کانون توانا، مجموعهای ملی و خیراندیش است
سرپرست کانون توانا نیز در نشست با سفیر استرالیا در ایران، کانون توانا را مجموعهای خیراندیش دانست که نزدیک به سه دهه از عمر خود را صرف فعالیتهای فرهنگسازانه در زمینه تصحیح نگرش عمومی به تواناییهای معلولان کرده و اعتقاد داردمعلولیت عامل محدودیت است اما ناتوانی نیست.
شهناز رجبی با بیان این مطلب که همه پیشرفتهای جهان امروز مرهون محدودیتهای بشر است که او را وادار کرده برای عبور از محدودیتها دست به ابداعات و اختراعات بزند، بیان کرد: طبق این فلسفه، کانون توانا اعتقاد دارد افراد دارای معلولیت به دلیل داشتن محدودیتهای جسمی باید خلاقتر و توانمندتر باشند.
وی از ملی شدن مجوز فعالیت مجموعه کانون توانا خبر داد و گفت: بر این اساس ما میتوانیم تفکر و نگرشمان به پدیده معلولیت را در سطح کشور اشاعه دهیم.
رجبی رویکرد قالب فعالیتهای کانون توانا را فرهنگی-اجتماعی دانست و ماهنامه پیکتوانا و پایگاه جامع اطلاعرسانی ایرانتوانا را دو نمونه بارز این فعالیتها برشمرد و گفت: این دو ابزار در نوع خود جزء اقدامات بینظیر کانون تواناست که به اطلاعرسانی و فرهنگسازی میپردازد.
این عضو هیأتمدیره کانون توانا همچنین جشنواره تشویق دانشآموزان ممتاز را از دیگر فعالیتهای فرهنگی مجموعه نام برد و اذعان داشت: سالهاست که دانشآموزان ممتاز استان توسط این مجموعه و این جشنواره مورد تشویق قرار میگیرند تا بهعنوان مدیران موفق آینده پیشزمینهی نگرش درست به قشر معلول را داشته، توانایی آنان را ارج نهاده و حضور این گروه را در جامعه گرامی بدارند.
رجبی با این توضیح که عمده درآمد کانون توانا حاصل فعالیتهای کارگاههای زیرمجموعه آن است، توضیح داد: کارگاههای تحت مدیریت کانون توانا علاوه بر آنکه مرکزی برای اشتغال معلولان هستند، راه درآمد مجموعه بوده و موجب استمرار فعالیتهای اقتصادی نیز هستند.
وی همچنین گفت: کانون توانا پیمانکار تأمین نیروی انسانی گروه بهداشتی فیروز است و در حال حاضر 92 درصد از نیروهای فیروز توسط معلولان تشکیل شده است.
سرپرست کانون توانا در پایان ضمن ابراز خرسندی از بازدید سفیر استرالیا از مجموعه کانون توانا، این رویداد را گامی در راستای اشاعه تفکر این انجیاو در کشور استرالیا و رویکردی برای گشایش درهای همکاری بین طرفین دانست.