یکشنبه ۱۶ اسفند ماه ۱۳۹۴ در خدمت آقایان محمد رضا هادیپور و حجت اله یوسفی از مدیران ارشد کانون توانای قزوین بودیم. ساعت ۱۱ قبل ظهر تشریف آوردند. پیش از آن ملاقاتی با حجت الاسلام سید جواد شهرستانی نماینده تام الاختیار آیت الله العظمی سیدعلی سیستانی و بازدید از موزه اختصاصی ایشان داشتند. هر دو شیفته و مجذوب اخلاق و شخصیت آقای شهرستانی شده بودند؛ نیز از موزه کالاهای اهدایی به ایشان تعریف میکردند و آن را نشانگر کارآیی و جذابیت جهانی اولاً مرجعیت عظمای نجف اشرف آیت الله سیستانی و ثانیاً خود آقای شهرستانی میدانستند.
نیم ساعت به مباحث عمومی در حوزه معلولین پرداختیم، سپس نماز و نهار و بعد از آن یک نشست جهت تبادل آراء و همافزایی داشتیم.
* قسمت اول بیشتر به معرفی آثار دفتر فرهنگ معلولین گذشت، پروژههای ملی که در این دفتر آغاز شده و بدون ایجاد حاشیه در حال پیشرفت است توضیح داده شد. از جمله درباره سه پروژه تبادل نظر شد و مدیریت دفتر درصدد بود نقدها و نظریات کانون توانا را بشنود. آقایان هادیپور و یوسفی در هر سه زمینه حرفها و راه کارهای خوبی داشتند. این سه پروژه عبارتاند از:
ـ بانک جامع اطلاعات معلولان
ـ گسترش سامانه شبکه مجازی و موبایلی
ـ فرهنگ سازی از طریق کتاب
هر چند پروتکل همکاری نداشتیم ولی قرار شد:
۱ـ اطلاعات منطقه قزوین از طریق کانون به بانک منتقل گردد و پس از تکمیل نسخهای از بانک در اختیار کانون قرار گیرد.
۲ـ در زمینه سامانه شبکه مجازی و موبایلی، پیرامون کتابی که در دفتر منتشر شده بحث شد و به این جمعبندی رسیدیم که در این زمینه به فناوری جدید و چارچوب دار رسیدهایم و نیاز است گام بعدی را برداریم و یک نشست یک روزه با حضور مدیران شبکههای موبایلی در سراسر ایران برپا کنیم و با تشکیل دبیرخانه، هماهنگی و ثبت اطلاعات بین همه شبکه های مجازی ویژه معلولین ایجاد شود.
۳ـ در مورد فرهنگ سازی از طریق کتاب، هر دو طرف بر ضرورت افزایش تولید کتاب اصرار داشتند و گفته شد بدون کتاب، اندیشه و رونق فکری، ابداع و ابتکار و خلاصه هر نوع پیشرفتی میسر و ممکن نیست. زیرا کتاب زیربنا و زیرساخت فرهنگ است و باید کاری کنیم که تولید کتاب معلولیتی در ایران افزایش یابد. آقای یوسفی بر کتب انگیزشی اصرار داشت، کتبی که محرکزا و حرکت آفرین و سازنده باشد.
قرار شد: اولاً برای تسریع در برخی کتب، با هم همکاری داشته باشیم؛ دوم اینکه سایر مراکز معلولین مثل مرکز آقای برجیان که تولید کتاب دارند یک روز جمع شوند و به بررسی راهکارهای افزایش تولید بپردازیم.
همچنین قرار شد تألیف کتاب تجربیات اشتغال معلولین را زودتر اجرایی کنیم. برای این منظور قرار شد جلسهای بعد از عید نوروز داشته باشیم.
* پس از نماز و نهار جلسه دوم برگزار شد و تا ساعت ۱۵ ادامه داشت. در این جلسه چند موضوع مهم بحث شد:
۱ـ دفتر قبلاً کتابچهای درباره کانون توانا منتشر کرده بود. از آقایان خواستیم روایت خودشان از آغاز شکلگیری و تحولات بعدی تا الآن را بفرمایند، حدود یک ساعت کاشت نهال کانون و رسیدگی و بارور شدن آن گزارش شد. این روایت پیاده میشود و همراه با اسناد جدید کتاب کانون توانا بازنویسی و منتشر میشود.
ـ کانون یک سال اخیر کار در زمینه کتاب گویا را شروع کرده و قرار شد خانم ضیایی فر مدیر کتاب گویا و آقای محمدیاری مسئول فنی کتاب گویا در دفتر با مدیریت کتاب گویا در کانون توانا قزوین لینک شوند و به تبادل تجارب بپردازند.
۳ـ قرار شد مجلههایی که کانون از ابتدا منتشر کرده امانت در اختیار دفتر قرار گیرد و یک کتاب به نام گزارمان کار شود. همچنین اسناد و مدارک به صورت امانت داده شود و در کتاب کانون بیاوریم. منظور همه اسناد و مدارک مرتبط به شکلگیری و رشد کانون است.
۴ـ برای کتاب کانون یک مصاحبه با آقای سید محمد موسوی و یک مصاحبه با آقای محمد رضا هادیپور لازم است و قرار شد هماهنگی انجام شود.
در پایان در حضور آقایان هادی پور، یوسفی و صمدی از پارچه سبزی که پنج سال بر روی مقبره حضرت امام علی(ع) داخل ضریح ایشان بوده و توسط تولیت العتبة العلویة المقدسة به دفتر آیت الله العظمی سیستانی در قم هدیه شده، رونمایی شد.
منبع:وبسایت فرهنگ معلولین قم