به گزارش روابط عمومی کانون توانا – پنجشنبه نهم بهمن 1393 کانون توانا میزبان چند تن از مسئولان شهر استانبول ترکیه بود.
حسن فیضی گیرای، مدیر هماهنگی انتشارات وفا، به همراه آیهان باغچلی، نماینده رئیس کنفدراسیون معلولین ترکیه و سایر همراهان نشستی با مدیریت کانون توانا داشتند.
در این نشست پیرامون مسائلی چون رقابت بین سازمانهای غیر دولتی فعال در زمینهی معلولین، قوانین و حقوق افراد دارای معلولیت، وضعیت نشر و انتشارات، فیلم مستند راجع به معلولیت، آموزش کودکان و … بحث شد.
محمدرضا هادیپور مدیرعامل کانون توانا با اشاره به این که در ایران نیز رقابت بین سازمانهای غیر دولتی وجود دارد گفت: تنها تفاوت بین کانون توانا و سازمانهای دیگر این است که کانون توانا کمک مردمی قبول نمیکند.
گیرای نیز افزود: به کشورهای زیادی از جمله کشورهای اروپا و یونان و مصر سفر کردم، رقابت در آن کشورها بسیار زیاد است .
در ترکیه نیز قانونی مشابه با قانون استخدام افراد دارای معلولیت در ایران وجود دارد که در صورت عدم اجرا، ماهیانه موظف به پرداخت جریمه میشوند.
سپس هیئت ترکیه از کارگاههای کانون توانا بازدید کردند، گیرای با اشاره به اینکه کارهای خوبی توسط کانون برای اشتغال افراد دارای معلولیت صورت گرفته، افزود: از آنجا که ما و شما اهداف مشترکی را دنبال میکنیم، میتوانیم با هدف توانمندسازی و عرضهی محصولات تولید شده توسط افراد دارای معلولیت به صورت مبادلهای همکاری دو جانبهای با هم در زمینه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی داشته باشیم که راهاندازی نمایشگاه مشترک در ترکیه میتواند آغاز این همکاری باشد.
گیرای به سازمان بیرلیکته نیز اشاره کرد که سازمانی بینالمللی است و چندین بار مسابقهی بینالمللی آشپزی برگزار کرده که برندهی آخرین مسابقه یک خانم دارای معلولیت از ایران بود.
باغچلی گفت: به کشورهای زیادی از جمله اروپا سفر کردم، هیچ مدلی مشابه کانون توانا ندیدم که 87 درصد از معلولان را در کارخانه جذب کرده باشد. تدارک این کار سخت است. مهم است کشورها بتوانند از توانمندیهای معلولان استفاده کنند. همکاری ما و شما میتواند توجه خیلی از مقامات را برای دفاع از حقوق معلولان جلب کند.
معصومه آمِدی