اولین همایش تخصصی “مادران دارای کودک معلول با رویکرد نحوه برخورد والدین با کودک معلول” همزمان با سالروز تولد حضرت زهرا (س) و روز زن و به همت کانون معلولین توانا برگزار شد.
ین نشست با حضور 150 مادر دارای فرزند معلول، موسس انجمن خیریه توانیاب، رئیس هیات مدیره کانون معلولین توانا و جمعی از اعضای کانون توانا و معلولان قزوین در سالن دبیرستان توحید قزوین برگزار شد.
رئیس هیات مدیره کانون معلولین توانا در این نشست ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمه (س) و گرامیداشت مقام زن گفت: ما امروز در این جلسه گردهم آمدهایم تا بگوییم که نگاه ما به “زن” مانند شبکههای ماهوارهای نیست بلکه ما زن را دارای شخصیتی میبینیم که از دامن او انسانها به معراج میروند.
سیدمحمد موسوی خطاب به مادران دارای فرزند معلول ادامه داد: مادر کسی است که وقتی صاحب فرزند معلول میشود نه تنها داشتن این فرزند را هدیهای از سوی خداوند میداند بلکه میتواند فرزند خود را جهتدهی کرده و تربیت صحیح بدهد.
وی با اشاره به اینکه این نشست به برکت حضور مادران دارای فرزند معلول و کودکان آنها و همچنین با توجه به اثرگذاری صحبت های آقای منصوریان فضای معنوی و روحانی به خود گرفته این فضای معنوی را هدیهای به حضرت زهرا(س) دانسته و گفت: امیدوارم آن حضرت نیز توفیق بدهد تا معرفت شناخت چهره واقعی ایشان را کسب کنیم.
این عضو هیات مدیره کانون معلولین ضمن تشکر از فعالیتهای آقای منصوریان گفت: ایشان در سنگر حمایت از معلولان و توانمندسازی آنها همواره کوشا بوده و اگرچه همواره با محدودیتهای زیادی مواجه است اما با تمام مشکلات مقابله کرده و هر جا زلزلهای رخ داده برای کمکرسانی حاضر شده و بنابراین محرک ایشان چیزی جز “عشق به خدا و مردم” نمیتواند باشد.
بنیانگذار کانون توانا با بیان چند نکته تربیتی از مادر خود و تاکید بر این مطلب که «پدران و مادران دارای کودک معلول، معلمهای جامعه هستند» گفت: مادر من 50 سال قبل در مواجهه با معلولیت من مانند یک روانشناس حرفهای عمل میکرد و در پاسخ به سوالات کودکانه من دربارهی اینکه چرا نمیتوانم بدوم و بازی کنم استادانه به من میآموخت که توانایی انسان ها با هم متفاوت است.
وی با بیان اینکه “من حتی یکبار هم ندیدم که مادرم از من به عنوان فرزند ناتوان و ضعیف خود یاد کرده و برای کسی از بیماری من بگوید” از مادرانی که صاحب فرزند معلول هستند خواست: با نگاه و رفتار مناسب خود توانایی های کودکان خود را پُررنگتر کرده و با دادن اعتماد به نفس به این فرزندان آنها را به افراد موفق جامعه تبدیل کنند.
موسوی ابراز کرد: اغلب مدیران کانون نیز چنین مادرانی داشتهاند اما همه ما وقتی بزرگ شده و وارد جامعه شدیم متوجه شدیم که نگاه جامعه به ما اینگونه نیست پس به فکر تاسیس کانون توانا افتادیم تا نگاه جامعه را به معلولیت تغییر دهیم.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز با بیان اینکه خداوند به مادرانی که دارای فرزند معلول هستند لطف کرده تصریح کرد: همانطور که ما در انتخاب والدین و خانواده خود نقش نداشتهایم و خدا این موارد را برای ما مقدر کرده پس معلولیت را هم او برای ما پسندیده و مادران باید بدانند که این امر از سوی خدا برای فرزندانشان رقم زده شده است.
رئیس هیات مدیره کانون معلولین توانا خطاب به مادران افزود: وقتی شما فرزند معلول خود را بزرگ می کنید و او در جامعه به درخشش میرسد دیگران با دیدن شما میگویند ” مادر این معلول موفق یک زن واقعی است.”
این موسس کانون معلولین که خود نیز دارای معلولیت از ناحیه پا است تصریح کرد: شما با نوع نگاه و عملکرد خود مادر بودن را اثبات کردهاید و بسیاری از شما میتوانید افسردگیهای روحی و روانی زیادی را توانبخشی و درمان کنید.
موسوی افزود: در بحث توانمندسازی معلولان انجمنهای زیادی فعالیت میکنند اما این فعالیتها کافی نیستند و مسئولان باید برای اینکه معلولان را باور کنند به لابراتوارهای ما و سایر انجمنها بیایند تا ببینند که برای معلولان هم میشود شغل، مسکن و بستر ایجاد کرده و آنها را به فضاهای ورزشی و سایر میدانها هدایت کرد.
این مدیر کانون توانا گفت: حرکتهایی آقای منصوریان و کانون توانا حجتی برای دولتمردان است و انجمن ها مانند کارشناسانی هستند که نمونهی عملی ارائه دادهاند.
سیدمحمد موسوی با اشاره به اینکه کانون توانا به تازگی اولین نشست تشکلهای معلولان را با هدف تسریع در روند تصویب قانون جامع حمایت از معلولان برگزار کرده ادامه داد: “پیام ما به مسئولان این است که جمع ما را جدی بگیرید چرا که معلولیتها همواره عارضه همیشگی جوامع هستند.
وی ضمن تشکر از زحمات بیدریغ خانوادهی خود از “سیدمحمود موسوی” برادر خود تشکر ویژه کرده و خاطرنشان کرد: اگرچه ما در کانون معلولین هرگز از کسی درخواست کمک بلاعوض نکردیم اما در موارد زیادی از برادر خودم به طور قرضالحسنه وام دریافت کرده و به طور اقساط آن را پرداخت کردیم.
همچنین خسرو منصوریان، مددکار اجتماعی و موسس انجمن توانیاب و از موسسان موسسهی رعد در این نشست گفت: حدود 30 سال قبل همراه عدهای از دوستانم به منظور مهارتآموزی به جوانانی که به جبههها رفته و قطع عضو شد بودند و دولت در آن زمان به دلیل درگیری در جنگ فرصت اندیشیدن به آنها را نداشت به فکر تاسیس موسسه آموزشی، نیکوکاری رعد افتادیم.
وی ادامه داد: ما نمیخواستیم که به این جوانان تنها به واسطه ویلچرهایشان احترام گذاشته شود پس برای این منظور آنان باید مهارتهای مختلفی آموخته و مولد کار میشدند.
منصوریان با تاکید بر این مطلب که جامعه باید برای معلولان فرصتهای برابر ایجاد کند و آن وقت ببیند که معلولان توانا هستند یا نه افزود: من الان در منزل شخصی خودم موسسهای را راهاندازی کردهام.
در ادامه با اهدای لوح تقدیر از مادران معلول کانون توانا قدردانی شد و همچنین از خانم “مهناز اکبری قارخونی”که عنوان مادر نمونه سال 92 و کارآفرین برتر سال 93 را در کارنامه خود دارد به نمایندگی از تمام مادران حاضر در سالن تقدیر به عمل آمد.
در پایان این مراسم مقرر شد با اهدای محصولات گروه بهداشتی فیروز ظرف مدت 15 روز آینده به مادران دارای کودک معلول از زحمات آنها قدردانی شود.
رقیه بابایی