معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: یکی از مشکلات سوادآموزی در استان، گسترش بیسوادی در بین کودکان بی سرپرست، کودکان کار و کودکان معلول است. به خاطر مشکلات بسیاری که با آن مواجه هستند این کودکان امکان ادامه تحصیل ندارند و جذب آنها برای ادامه تحصیل دشوار است.
موسی شیخی در گفتوگو با خبرنگار علمی وآموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه خوزستان – بابیان اینکه از بین بردن بیسوادی هرگز بدون مشارکت تمام افراد جامعه و دستگاهها مسئولان امکانپذیر نخواهد بود، تصریح کرد: این امر محتاج اطلاعرسانی و فرهنگ سازی در سطح ملی است. باید صدا و سیما و رسانهها از بیسوادی انتقاد و در این زمینه فرهنگسازی های لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه در خوزستان تاکنون 36 هزار فرد تحت پوشش طرح های سوادآموزی قرار گرفتند، افزود: فعالیتهای هفته سوادآموزی هرساله از 7 دیماه آغاز می شود که در این هفته به منظور تبیین برنامه های نهضت سوادآموزی در سطح استان برنامه ها و همایشهای مختلفی برگزار می شود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش خوزستان یادآور شد: باوجود اینکه امسال نسبت به سال گذشته افزایش 18 درصدی افراد تحت پوشش سوادآموزی را در خوزستان داشتیم اما هنوز هیچ شهر یا روستایی در استان نداریم که در آن بیسوادی ریشه کن شده باشد.
شیخی در ادامه افزود: اداره سوادآموزی کلاسهای درس ویژه افراد بیسواد را در مدارس، خانهها و حسینیهها تشکیل میدهد و از هر فضایی برای برقراری این کلاسها استفاده میکند. منابع و کتابهای آموزشی را نیز معلم آموزشدهنده برای افراد تحت پوشش تأمین میکند و تمام این خدمات بدون پرداخت هیچگونه هزینهای به سوادآموزان ارائه می شود.
وی بابیان اینکه از طرحهای مهم سال 93 جذب اولیا بی سواد دانش آموزان در کلاسهای سوادآموزی است، گفت: این طرح با استفاده از بانک اطلاعات مدارس انجام می گیرد. در این طرح مدیر مدرسه با اولیا دانشآموز تماس گرفته و از آنها دعوت به شرکت در کلاسهای نهضت سوادآموزی می کنند.