مهر بررسی می کند؛
معلولی که 18 ماه از خانه بیرون نرفته است
دغدغه های توانجویان بهشهر
هشهر – خبرگزاری مهر: مناسب سازی نشدن معابر، اشتغال، نبود فضاهای ورزشی و تفریحی مناسب، فعالیت انجمن معلولان در اتاق 9 متری و کوچک، مشکلات بیمه و … از جمله دغدغه های معلولان شهرستان بهشهر عنوان شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، رسیدگی به وضعیت معلولان در هر کشوری مورد توجه و در کشور ما نیز علی رغم توجه مسئولان امر، باید به مسئله و رفع مشکلات این قشر خاص بیش از گذشته پرداخته شود.
رئیس هیئت مدیره جامعه معلولین بهشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مناسب سازی معابر از دغدغه های اصلی ما در کوچه و خیابان ها و اماکن عمومی است که متاسفانه در بسیاری از موارد اصلا” در شهرسازی ها به این مسئله توجه نشده و اگر در برخی موارد هم این موارد رعایت شده است مناسب با حال معلولان مختلف نیست.
محمد ابراهیم حسین زاده رکنی افزود: اشتغال از دیگر دغدغه های معلولین است که باید مورد توجه قرار گیرد و بدانیم اگر معلول، نقصی در یک عضو و یا اعضای خود دارد می تواند در بخش های مختلف دیگری توانمند باشد و این مسئله در بسیاری از موارد دیده شده و برخی از معلولان ما در سمت های مختلف بکارگیری شده و توانمندی های فوق العاده بروز داده اند.
وی گفت: احداث معابر، ایجاد و گسترش پارکها و نیز بسط و توسعه خدمات زیر بنایی در کنار توجه به آسایش عزیزان جانباز و معلول باید مورد توجه مسئولان رده های مختلف جامعه باشد تا رفاه معلولان بعنوان عضوی از جامعه، بیش از پیش تامین شود و به نوعی معلولان نیز همچون مردم عادی دیده شوند.
نبود فضای ورزشی مناسب
رکنی با اشاره به کمبودهای مختلف جامعه معلولین خاطر نشان کرد: عدم وجود فضای ورزشی مناسب برای معلولین نیز از دیگر دغدغه هایی است که معلولین ما با آن روبرو هستند.
وی ادامه داد: مشکل فضای ورزشی از دیگر مشکلات معلولان است که متاسفانه سالن و مکان مناسبی برای این امر نداریم و با همکاری آموزش و پرورش هفته ای یک جلسه تمرین داریم که در حال حاضر والیبال و تنیس روی میز در حال تمرین هستند و ورزشکاران خوبی نیز در رشته والیبال داریم که به استان معرفی شدند و در این رابطه نیازمند حمایت اداره ورزش و امور جوانان و مسئولان و خیرین هستیم تا هزینه های ورزشی را تقبل کرده و از فضای مناسب ورزشی و تقویت جسم و روح برخوردار شویم.
رکنی بیان داشت: جامعه معلولین بهشهر بیش از یکسال راه اندازی شده و اکنون 100 عضو دارد که دارای پرونده هستند و با کمک خیرین بسیاری ازامورات خود را می گذرانیم.
وی گفت: در طول این مدت بیش از 56 میلیون ریال از طریق خیرین، نهادها و سازمانها به این نهاد کمک شده که تاکنون بیش از 40 میلیون ریال جهت امورات رفاهی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی، ورزشی، بیمه و… هزینه شده است.
فعالیت جامعه معلولان در یک فضای 9 متری
رئیس هیئت مدیره جامعه معلولین بهشهر بیان کرد: متاسفامه مظلومیت جامعه معلولین خیلی بیشتر است و حتی مکانی که برای ما در نظر گرفته شده هم فضایی 9 متری است که مناسب رفت و آمد معلولین نیست.
وی اضافه کرد: از مظلومیت جامعه معلولین بهشهر که منحصرا معلولین جسمی- حرکتی را تحت پوشش دارد همین بس که در یک مکان استیجاری و محقر 9 متری فعالیت می کند.
رکنی با بیان اینکه تهیه ویلچر از دیگر نیازهای معلولان است که باید در اختیار آنان قرار گیرد خاطر نشان کرد: متاسفانه بسیاری از معلولان ما در نوبت ویلچر که از نیازهای مهم و اساسی آنان است قرار دارند و امیدواریم امکانات رفاهی و مورد نیاز توسط بهزیستی و مسئولان فراهم شود.
معلولی که 18 ماه از خانه بیرون نرفته است
وی گفت: متاسفانه بسیاری از معلولین ما مبتلا به افسردگی شدند و معلولی را سراغ دارم که به دلیل نامناسب بودن معابر و کوچه ها و خیابان ها 18 ماه است که بیرون نرفته است و متاسفانه متولی مناسبی برای حمایت وجود ندارد.
این مسئول ادامه داد: بهزیستی کمک های ماهانه و مستمری پرداخت می کند اما این پرداختی جوابگوی تورم فعلی جامعه نیست و باید خدمات بهتری ارائه شود و مستمری معلولان حتی جوابگوی نیازهای اساسی انان هم نیست.
عین الله اسدی یکی از معلولان جسمی- حرکتی بهشهر نیز در این رابطه به مهر گفت: مشکل بیمه از جمله مشکلات عدیده ای است که ما با آن روبرو هستیم.
مشکل بیمه معلولان
وی ادامه داد: متاسفانه علی رغم اینکه من بیمه هستم اما همسر بنده شامل بیمه نشده و فرزندان ما نیز با مشکل بیمه روبرو هستند که امیدواریم این مسئله با نگاه دقیق تری بررسی شود تا ما به آینده امیدوار باشیم.
محمد جعفری نیز با اشاره به عدم بکارگیری معلولان در جامعه اظهار داشت: معلولین می توانند در سیستم اداری وارد شوند و حتی معلولینی را داریم که در سیستم مدیریتی فعال هستند و توانمندی بالایی دارند و باید همه معلولان ما دیده شوند.
وی گفت: اینکه موسسه مردم نهادی برای معلولین وجود داشته باشد که نیازها و حق و حقوق قانونی و به حق آنان را شناسایی و دنبال کند از دغدغه های مهم معلولان است و متاسفانه هنوز باور کارآیی و توانمندی معلولان در جامعه نهادینه نشده است.
جعفری ادامه داد: بسیاری از معلولان و تحصیل کرده های معلول، ظرفیت کارهای ابتکاری بالایی دارند و اگر فرصت به آنها داده شود می توانند بسیار مفید عمل کنند.
وی بیان داشت: ایجاد فضای آزاد مناسب برای معلولان از دغدغه های ما است تا با خیال آسوده همچون افراد عادی به زندگی و تفریح برسیم.