در مراسمی با افتتاح طرح توانمندیسازی بر مبنای هنر ویژه معلولین، «دفتر حامی حقوق معلولین در رسانه ملی» در سالن اجتماعات حوزه علمیه خواهران ساوه راهاندازی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مرکزی، در این مراسم که به میمنت فرارسیدن سالروز میلاد حضرت زهرا (س) و با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و نیز معلولانی از سراسر کشور برگزار شد، “طاهره قربانحسینی” مدیرعامل مؤسسه توانبخشی امام سجاد(ع) ساوه طی حکمی از سوی “سیدعزتالله ضرغامی” رییس سازمان صدا و سیما به عنوان مدیر این دفتر معرفی شد.
بر اساس این گزارش، معاون استاندار و فرماندار ساوه در این مراسم گفت: توجه به معلولان و برآورده کردن نیازها و مطالبات آنان در جامعه امری ضروری و لازم است.
محمد بهاروند افزود: فرهنگسازی برای توجه به حقوق معلولان و نگاه ویژه به توانمندیهای آنان نیازمند مشارکت مردم و نیز اقدامات فرهنگی مسئولان امر است.
او اضافه کرد: بررسی نیازهای معلولان در جامعه کاری بسیار مهم است که لازم است در دستور کار متولیان امر قرار گیرد تا از ظرفیت و پتانسیلهای آنان به نحو مطلوب استفاده کرد.
بهاروند خاطرنشان کرد: معلولیت محدودیت نیست و این شعاری است که لازمه عملی شدن آن فراهم کردن بستر مطلوب برای بهرهمندی از توانمندی آنان است.
شهردار ساوه نیز در این مراسم با تأکید بر حمایت مجموعه مدیریت شهری در توانمندسازی معلولان گفت: مدیریت شهری یک علم است و کار علمی موجب تحول در عملکرد و هدایت شهر به سمت افکار جوانان با پشتوانه تجربههای گرانسنگ آنان است.
کامران جوادی اظهار کرد: مدیریت شهری باید براساس مشارکت مردمی باشد تا پایه و مبنای توسعه پایدار در جامعه جهانی شود.
وی اضافه کرد: اگر مدیریت علمی شد منجر به توجه به روح و جان شهر شده و حس تعلق خاطر را در بین شهروندان و آنان که بنا به دلایلی مشکلات جسمی دارند تقویت میکند.
او با بیان اینکه نباید تفاوتی بین شهروندان معلول و غیرمعلول وجود داشته باشد، گفت: همه شهروندان از حقوق برابر برخوردارند و در مدیریت علمی شهر باید توجه جدی به این مهم شود.
جوادی خاطرنشان کرد: آسایش معلولان، اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی با مشارکت معلولان، ساماندهی معابر و تسهیل برای تردد آنان در شهر، ساماندهی مبلمان شهری و فرهنگسازی برای توجه به این قشر از جامعه موضوع مهمی است که در مدیریت شهری به صورت علمی دیده شده است.
مدیر دفتر حامی حقوق معلولین در رسانه ملی نیز در این مراسم گفت: معلولین به عنوان بزرگترین اقلیت اجتماعی کشور دارای حق و حقوق شهروندی هستند و رسانه ملی به عنوان مؤثرترین و فراگیرترین رسانه، نقش اساسی در فرهنگسازی برای احیای این حق در جامعه دارد.
طاهره قربانحسینی افزود: اغلب مشکلات معلولان به واسطه عدم شناخت نیازهای آنان توسط اجتماع است. وقتی صحبت از معلولیت میشود باید ارگانهای متولی امور فرهنگی نسبت به تغییر رویکرد مردم در باورهای غالب نسبت به معلولین اقدام کنند، چرا که معلولیت نه به عنوان هویت فرد معلول، بلکه به عنوان یکی از خصوصیات یا محدودیتهایی که فرع بر شخصیت انسانی اوست بایستی تعریف شود.
وی ادامه داد: وقتی در طول سال یک روز به طور نمادین به عنوان روز معلول اختصاص داده شود و 364 روز دیگر آنان را به بوته فراموشی بسپریم برای آنان کافی نیست.
وی تصریح کرد: این نحوه تولید محتوا در رسانه یک نوع بازنمایی توریستی از معلول است در حالی که کمتر اتفاق میافتد که ما یک مجری،گوینده یا خبرنگار معلول و یا یک بازیگر معلول با توانایی بالا را در جلو دوربین تلویزیون نشان دهیم. برای نشان دادن فرد معلول در یک سریال از افراد سالم با ابزار معلول استفاده میکنیم (مثل عصا و ویلچر و …).
او بیان کرد: خیلی از معلولین در محق نشدن حق آنها در خصوص نگرش افراد جامعه به خصوص نگاه ترحمآمیز به آنها، دل پردردی دارند از اینکه ساعتها در کنار خیابان به انتظار تاکسی میایستند و یا وقتی که برای استراحت در گوشهای مینشینند تا تجدید قوا کنند، کودکان و یا حتی بزرگسالان ما به عنوان فرد نیازمند اسکناسی در کف دستشان قرار میدهند و دل آنها را به درد می آورند.
قربانحسینی خاطرنشان کرد: رسانه ملی به عنوان مردمیترین نهاد دولتی کشور و به عنوان تریبون صدای عدالت با ایجاد دفتر حامی حقوق معلولان در رسانه ملی گامی دیگر در راستای اهداف خود که همانا رساندن ندای عدالت در کشور است به سوی جلو برداشته است.
وی اضافه کرد: تلاش ما با راهاندازی این دفتر در فراگیرترین رسانه کشور این است که میخواهیم اگر کسی دچار معلولیت است دیگر غم محدودیت نداشته باشد.