یک مقام مسوول:
شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی حق نابینایان است
تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره کانون معلولین توانا با اشاره به مخالفت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نامزدی نابینایان در مجلس گفت: این حق نابینایان است که در انتخابات مجلس شرکت داشته و نماینده ای از میان خود در این نهاد داشته باشند.
یک مقام مسوول: شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی حق نابینایان است
سیدمحمد موسوی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اگر مجلس شورای اسلامی محل اجتماع نمایندگان اقشار مختلف جامعه است ، چرا به این گروه اجازه داشتن نماینده در مجلس داده نمی شود.
عضو هیات مدیره کانون معلولین توانا که خود نیز معلول است با اشاره به اینکه اجازه ندادن شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی به معلولان و جانبازانی که محدودیت بینایی دارند، تبعیض است واین تبعیض با آنچه در قانون اساسی آمده موافق نیست، تجدید نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در این رابطه لازم و ضروری دانست.
سهیل معینی مدیرعامل انجمن باورنیز با انتقاد ازحذف طرح شرکت نابینایان درانتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع با حقوق شهروندی در تضاد است و ما سعی می کنیم مجددا این موضوع را به صورت طرح به مجلس ارائه دهیم.
وی درمورد حذف کلیات طرح حضورنابینایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی یک روز بعد از روز جهانی معلول (12آذر) گفت: همزمان با انتشار منشور حقوق شهروندی از سوی رئیس جمهوری، نمایندگان مجلس گامی مغایر با حذف کلیات این طرح برداشتند.
وی با اشاره به این که نابینایان نسبت به این اقدام نمایندگان اعتراض شدیدی دارند، گفت: دو فوریت این طرح سال گذشته رد شده بود، اما امسال نمایندگان با کلیات آن مخالفت کردند.
معینی گفت: نمایندگی در مجلس شورای اسلامی نیاز به تخصص، تجربه، درایت، تسلط به امور کشور و توانمندی در دفاع از حقوق ملت دارد و افرادی که مخالفت کرده اند باید بگویند که کدام یک از این امتیازات نیاز به بینایی دارد.
مدیرعامل انجمن باور با اشاره به اینکه هیچ جنبه ای از استدلال های نمایندگان پذیرفتی نیست ، تاکید کرد: شرکت در انتخابات به معنی ورود به مجلس نیست، بلکه این مردم هستند که فرد نابینا را به عنوان نماینده خود انتخاب می کنند و تصمیم نهایی را می گیرند.
معینی ادامه داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی نباید این حق را از نابینایان بگیرند و این موضوع یک تبعیض آشکار علیه حقوق نابینایان است چراکه فرد نابینا می تواند در انتخابات شورای شهر شرکت کند، اما در انتخابات مجلس نمی تواند.
وی از ارایه مجدد این طرح به مجلس در شش ماه دیگر خبر داد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سیزدهم آذرماه جاری بررسی طرح اصلاح بند 6 ماده 28 قانون انتخابات شورای اسلامی را با آخرین اصلاحات که از سوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به مجلس شورای اسلامی ارایه شده بود در دستور کار قرار دادند.
بر اساس این اصلاحیه کلمه ˈبیناییˈ از بند 6 ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1387/9/7 و اصلاحات بعدی آن حذف و یک تبصره به این ماده واحده الحاق می شد.
بر اساس این تبصره جانبازان و معلولان مشمول این بند نباید دارای نقصی که مانع استفاده از تجهیزات مکمل که رافع محدودیت نابینایی است، بوده و باید از ناحیه دست سالم باشند.
نمایندگان به کلیات این طرح رای ندادند و بر این اساس کاندیداتوری نابینایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی با 92 موافق، 57 مخالف و 14 رای ممتنع از 213 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی رای نیاورد. 50 نماینده حاضر در مجلس نیز دراین رای گیری شرکت نکردند.