وکیل پرونده معروف خونهای آلوده همکاری جامعه معلولین با کانون وکلا را بهترین نوع همکاری این جامعه با یک نهاد مدنی دانست.
به گزارش پیکتوانا؛ علی صابری در کارگاه علمی، تخصصی معلولین در شهر که با همت کانون وکلای قزین و با مشارکت کانون توانا برگزار شد، نگاه جدید کانون وکلای دادگستری قزوین را در توجه به مسائل معلولین قابل تحسین خواند و افزود: همکاری بین این دو صنف بهترین نوع همکاری جامعه معلولان با یک نهاد مدنی است.
عضو سابق شورای شهر تهران ادامه داد: این همکاری نوید بخش این است که وکلا بهعنوان اعضای جامعه مدنی و یک نهاد صنفی میتوانند در بسیاری از موارد به کمک شهروندان دارای معلولیت بیایند.
صابری با بیان این مطلب که تاکنون در هیچ جای کشور چنین همکاری بین معلولان و صنف وکلا صورت نگرفته است، این تعامل را نخستین و بهترین نوع همکاری جامعه معلول با یک نهاد مدنی برشمرد.
این وکیل دادگستری وکلا را گنجینههای جامعه حقوقی خواند و نقش آنها را در قانونگذاری اثربخش و حائز اهمیت دانست و گفت: یکی از مواردی که نقش وکلا در آن ضروری است در زمینه قوانینی است که مستقیماً ناظر به مسائل حقوقی هستند.
وی همچنین رواج زبان حقوقی را در تمام قوانین از جمله قوانین معلولین و حتی مصوبات شهری و استانی از دیگر مسئولیتها و وظایف صنف وکلا دانست و ادامه داد: هر مصوبه و آییننامهای که زبان حقوقی در آن جریان پیدا کند سختتر قابل تغییر و نادیده گرفتن خواهد بود.
به گفته صابری پیگیری اجرای حقوق نیز از مواردی است که نقش وکلا در آن بسیار پررنگ است و جامعه وکلا میتوانند از مغفول ماندن قوانین پیشگیری کنند.
به گفته این وکیل دادگستری ماده 66 آییننامه کیفری به انجیاوها اجازه میدهد تا در حمایت از ذینفعان خود وارد دعاوی حقوقی شوند؛ از همینرو اگر حق فرد معلولی به سبب معلولیت تضییع شود سازمانهای مردمنهاد و یا خود معلولان میتوانند وارد دعاوی حقوقی شوند و کلا نیز در این امر میتوانند به آنها کمک کنند.
عضو سابق شورای شهر تهران همچنین از تهیه بسته آموزشی ویژه قضات توسط قوه قضاییه خبر داد و گفت: این بسته آموزشی پس از ارائه گزارش دولت ایران به اجلاس سالانه اجرای کنوانسیون حمایت از حقوق انسانی معلولین تهیه شده و به تبیین رویکرد و برخورد با معلولین در محاکم و محیط دادگستری اعم از کردارهای گفتاذی، نوشتاری، رفتاری و…. پرداخته که آیین رونمایی از آن نیز در بهمن ماه برگزار میشود.
وی با بیان این مطلب که گاهی رفع خواستههای معلولان نیازمند بودجه نیست، تأکید کرد: دستگاههای دولتی مانند دادگستری، بانکها، شهرداریها و…. برای رسیدگی بهتر به مراجعه کنندگان معلولان میتوانند یک نفر را در خصوص نیازهای افراد دارای معلولیت آموزش دهند تا آن فرد مسئول دریافت اوراق مراجعه کنندگان معلول و انجام امور آنها باشد.
صابری با بیان این مطلب که شهرها نه تنها برای معلولان بلکه برای تمام شهروندان باید دسترسپذیر شوند، اضافه کرد: در همه جای دنیا اگر شهرسازی به نحوی باشد که برخی از طیفها قادر به استفاده از شهر و رفع نیازمندی خود نباشند میتوانند دادخواهی کنند.
رقیه بابائی