قبل از هر چیز لازم است که در مورد شرایط اشتغال در کشوری کمی منطقی و معقول نگاه کنیم. آمار فارغ التحصیلان دانشگاهی که سال ها پس از اتمام تحصیلشان موفق به کسب شغل مناسب نشده اند حتی فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی بسیار بالاست با این وجود اولین وظیفهی شما این است که بدون نگرانی به کسب دانش بپردازید و مهارت های مورد نیاز در رشته ی تحصیلیتان را کسب کنید. در ضمن تحصیل می توانید به کارهای سبک و پاره وقت بپردازید برای مثال در رشتهی شما کارهایی مثل تایپ، برنامهنویسیهای ساده، نصب ویندوز و آنتیویروس و… اگر با مهارت و هزینهی مناسب انجام شود همیشه مورد استقبال خواهد بود این کار را می توانید از دانشگاه محل تحصیلتان شروع کنید.احتمالا آنچه که باعث نگرانی شده است معلولیت شماست. مهم این است که اطلاعات و مهارت های مربوط به رشته ی تحصیلیتان را با انگیزه و علاقه کسب کنید معلولیت شما محدودیتی در این خصوص ایجاد نمی کند. خود باوری عامل مهمی در کسب شغل مناسب است.
آنچه در زندگی شما مؤثر است، معلولیت ایشان نیست بلکه نوع نگاه شما به معلولیت ایشان است. اگر معلولیت ایشان را بخشی از زیبایی های وجودی اش می بینید و همانگونه که هست او را پذیرفته اید بعید می دانم که تأثیر منفی داشته باشد در غیر اینصورت مثلا نگاه و حرف های دیگران هم میتواند برای شما آزار دهنده باشد و اثرات ناخوشایندی به رابطه ی شما داشته باشد. توصیه می کنم در ارتباط با این موضوع با خودتان صادق باشید و ابعاد مختلف تصمیمتان را به دقت بررسی کنید از مشورت والدین و دوستان مورد اعتمادتان نیز استفاده کنید و سعی کنید همسرتان را براساس ویژگی های پایدار و مثبت شخصیتی اش مورد ارزیابی قرار دهید.
آنچه در بیماران اوتیسم باید مورد توجه قرار گیرد، “ارتباط” با والدین و اطرافیان است. بیش از آنکه نگران رفتار ترحمآمیز دیگران نسبت به فرزندتان باشید باید ارتباط خود با وی را تصحیح کنید. این بیماری را به عنوان بخشی از زندگی فرزندتان بپذیرید. اطلاعاتتان را در این زمینه افزایش دهید، انرژی خود را به جای آنکه صرف نگرانی از قضاوت دیگران کنید، به توانبخشی معطوف کنید. ما هیچگاه در زندگیمان از قضاوتهای درست یا نادرست دیگران در امان نخواهیم بود و مردم بدون توقف ما را مورد ارزیابی قرار خواهند داد و این امر خارج از کنترل ماست. توصیه می کنم از راهنمایی یک مشاور یا مددکار اجتماعی که با این بیماری و اصول توانبخشی آن آشناست استفاده کنید. اگر اطلاعات خود را افزایش دهید دیگر از سوالات اطرافیان واهمه نخواهید داشت. همچنین توصیه می کنم که ارتباط اجتماعی خود را محدود نکنید زیرا این ارتباطات می تواند بخشی از فرآیند درمان فرزند شما نیز محسوب شود.
مطمئنا تنها راه خوشبختی برای هیچ کس ازدواج نیست. آدم های زیادی هستند که حتی با ازدواج کردن هم به خوشبختی نمیرسند و ازدواج تنها یکی از راههای کسب استقلال است (مشروط به آنکه انتخاب درست و منطقی داشته باشید در غیر این صورت با ازدواج ممکن است که استقلال فرد محدودتر هم بشود). نمیدانم که منظور شما از استقلال در چه حیطههایی از زندگی است اما شما برای استقلال در زمینههای مالی، فکری و تصمیمگیری و… نیازی به ازدواج کردن ندارید. میتوانید با مطالعه و یا استفاده از خدمات مشاورهای مهارتهای کسب استقلال در ابعاد مختلف زندگی را در خود ایجاد و تقویت نمایید.
بدون شک ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات زندگی هر فردی محسوب میشود و برای موفقیت در آن هر دو طرف باید مهارتهایی را کسب کنند و همکاری و مشارکت دوجانبه در تمامی عرصههای زندگی داشته باشند. این سوال خیلی کلی است، معلولیت مانعی برای ازدواج شما نیست ولی مسلما بیش از سایرین به کسب مهارتها نیاز دارید. باید محدودیتها و تواناییهای خود و طرف مقابل را به دقت شناخته و سعی کنید با مدیریت و برنامهریزی درست در این مسیر قدم بردارید. از کمکهای والدین خود نهایت استفاده را ببرید و پیش از هر تصمیم قطعی حتما به مشاور خانواده یا مددکاراجتماعی مراجعه کنید.
متاسفانه با وجود پیشرفتهای علمی بسیار در حوزهی معلولیت، باز هم در جامعه نگرشهای منفی و نگاههای نادرست به افراد دارای معلولیت وجود دارد که غیر از آموزش و بعضا تنبیه و مجازات فعلا باید در این خصوص صبوری کرد. ولی در مورد مشکل مطرح شده توسط شما، بهتر است ابتدا تواناییهای خود را بشناسید و به خودتان اعتماد کنید، قطعا برای خانمها اجبارهایی در ازدواج وجود دارد که شرایط را دشوارتر میکند ولی سعی کنید نسبت به این اجبارها بیتفاوت بوده یا با پاسخی قانعکننده با آنها مقابله کنید و در عین حال آرامش روحی خود را حفظ کنید تا تصمیم نسنجیدهای نگیرید. هرگاه شخصی داوطلب ازدواج با شما شد یا از سوی فامیل و دوستان به شما معرفی شد، پیش از هر کاری طی یک تماس تلفنی وضعیت جسمی خود را برای ایشان توضیح دهید. در عین حال به توانمندیهایتان نیز تاکید کنید(هیچ انسانی کامل نیست و در کنار داشتن ضعف ها قطعا نقاط قوتی نیز دارد). برای ازدواج عجله نکنید بالاخره در زمان مناسب و با فرد دلخواه شما اتفاق خواهد افتد فقط صبور باشید و به خدا توکل کنید.
داشتن معلولیتهای جسمی حرکتی در مردان و زنان محدودیتهایی را در نوع و کیفیت روابط زناشویی ایجاد می کند ولی با تمرین و کسب مهارتهای لازم این مشکلات قابل رفع هستند. تقویت اعتمادبهنفس و کسب خود پنداره ی جنسی مثبت از خود و شریک جنسی در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است. لازم است متناسب با نوع مشکل به متخصص ارولوژیست، زنان و زایمان و فیزیوتراپیست و مشاور خانواده مراجعه کنید. اقدام به موقع، از چند شاخه شدن مشکل و ورود آن به سایر ابعاد زندگی خانوادگی جلوگیری می کند.
خوشبختانه اکنون مسیر ورود همه ی افراد به دانشگاهها و انتخاب رشتهی تحصیلی مورد علاقه بسیار هموار است. برای افراد دارای معلولیت هم امکانات خوبی فراهم شده است؛ رشته ی تحصیلی را با توجه به علاقهی شخصی و محدودیت و توانمندیهایتان انتخاب کنید. برای مثال برای تحصیل در رشتههایی مانند مددکاری اجتماعی و تربیت مربی لازم است که از تواناییهای جسمانی و روحی و روانی ویژهای برخوردار باشید در غیر این صورت موفقیتی را که انتظار دارید کسب نمیکنید. همچنین لازم است دانشگاه محل تحصیل به لحاظ امکانات و دسترسی برای شما متناسب با نوع معلولیتتان مناسبسازی شده باشد و رفتوآمد و حضور در کلاس برای شما به راحتی انجام گیرد. برای راهنمایی بیشتر به یک مشاور تحصیلی مجرب مراجعه فرمایید.
20 دیدگاه
سارا نوروزی
با سلام و عرض ادب خدمت مدیریت محترم سایت
از زحمات و تلاش های بی دریغ شما در حوزه ی توانبخشی بسیار متشکرم.
اگر کسی بخواهد سوال جدیدی را مطرح کنید، لطفا راهنمایی کنید از چه قسمتی باید وارد شده و سوالش را ثبت نماید. چون تعدادی از دوستان من مایل به طرح سوال بودند و موفق نشدند خودم هم همچنین
باتشکر
مدیر سایت
سلام
با عرض پوزش فرم ارسال پرسش قرارداده شد
موفق باشید
رضا
سلام .من جونی هستم 26 ساله که مشگل جسمی دارم اما رانندگی کردن واینجور چیزها واسم مشگل نیست.من سه ماهه ازدواج کردم اما شغل ندارم ونمیتونم زندگیمو تامین کنم.توروخدا منو راهنمایی کنین ومنو از شرمندگی در بیارین.بخدا خیلی نیاز به کار دارم تا شرمنده خانومم نشم.ممنون
نيلوفر اله وردي
با عرض سلام من كارشناس ارشد مشاوره از دانشگاه سراسري خاتم هستم براي كار پايان نامه مي خوام بسته يا نرم افزار شغلي معلولين درست كنم مي تونيد با من همكاري كنيد در عوض پس از پايان كار اين نرم افزار رو در اختيار شما قرار بدم ؟
نویسنده
با سلام خدمت شما دوست عزیز
لطفا شماره ی تماس خود را به info@irantavana.com ارسال نمایید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند
موفق باشید.
سیمین ویسی
با سلام و تشکر از زحمات عزیزانی که این فضا را ایجاد کردند. راستش من مادر یک شخصی هستم که خودش رو جزو معلولین نمیدونه و من نمیدونم چطور باهاش برخورد کنم.شدیدا نیاز به ازدواج داره ولی هنوز جرات نکردم جایی اقدام کنم.من و پدرش هم در حد وسعمون کمکش میکنیم.لطفا راهنمایی کنید.
احسان
درود
من نیاز به کمک و مشاوره دارم
چطور میشه به خانم دکتر پیام خصوصی داد و سوالی پرسید؟
سپاس
نویسنده
با سلام خدمت شما دوست عزیز
شماره تماس و یا ایمیل خانم نوروزی برای شما ایمیل خواهد شد موفق باشید.
احسان
درود
برای من چیزی ایمیل نشده.
اگر لطف بفرمایید دوباره ممنون میشم تو spam هم نبود.
سپاس
نویسنده
سلام
بله حتما.
موفق باشید.
مریم
با سلام وخسته نباشید خدمت شما.
من از خانم نوروزی سوالی داشتم میتونم ایمیل ایشون رو داشته باشم؟ممنونم
نویسنده
سلام خدمت شما دوست عزیز
ایمیل خانم نوروزی برای شما ایمیل خواهد شد
موفق باشید
رضا
سلام جوانی هستم 24ساله دارای معلولیت جسمی حرکتی متوسط یا خفیف با لیسانس زیست بیوشیمی به هردری زدم برای کارولی نتو نستم کارپیداکنم تو رو خداتاازبیکاری خودکشی نکردم کمکم کنید واقعا نمیدونم چکارکنم
نویسنده
با عرض سلام خدمت شما دوست عزیز
شما ساکن کدام شهر هستید؟
مهرداد
سلام من مهرداد هستم ۲۴ساله از محمدیه-قزوین مشکل جسمی حرکتی خفیف
من حدود ۴ساله بیکار هستم تا حالا هیچ کار پیدا ندارم دارای فوق دیپلم کامپیوتر
نرم افزار هستم عضو کانون تواتا هم هستم چکار کنم مرا راهنمایی کنید
نویسنده
با عرض سلام خدمت شما دوست عزیز
جنابعالی که قزوین ساکن هستید به کانون توانا تشریف بیارین و در واحد اشتغال فرم پر کنید امیدوارم شغل مناسبی برای شما در نظر بگیرند.
مریم
سلام .من همسرم معلول جسمی هستن ما 6 سال ازدواج کردیم .اون موقع که ازدواج میکردم خانوادم مخالف بودن گفتن از کجا کار پیاده کنه با وضعیت پاش کسی بهش کار نمیده اما من جلوی مخالفت های اونا واستادمو .وبا ایشون ازدواج کردم.الان به حرف اونا رسیدم .خیلی پشیمون واقعا راست گفتن .در صمن مستاجر هم هستیم .حالا فکر کنید چطور زندگی میکنیم .تو این 6 سال مدام به بهزیستی قزوین مراجعه کردیم واسه. کار حداقل گفتیم یه وام 5 تومنی بدید ما بدیم پول پیش صاحب خونه اما .هیچ توجهی نکردن .اما من به تاز گی شنیدم تو محمدیه به معلولین خونه هم دادن حتی مجرداش .مگه من چه گناهی کردم که همسر یک معلول شدم .
نویسنده
با سلام
شما که ساکن قزوین هستید همسرتون در کانون توانا فرم اشتغال پر کردند؟
شما شرایط همسرتون رو بصورت کامل برای ما ایمیل کنید یا بصورت حضوری تشریف بیارید کانون و به واحد اشتغال مراجعه کنید
موفق باشید.
مهدی
سلام من نیاز به مشاوره و راهنمایی دارم از چه طرقی میتوان به خانم دکتر پیام داد وسوال خصوصی پرسید؟؟
مهدی
سلام راه ارتباطی با خانم نوروزی رو اعلام میفرمایید ؟