مشاور عالی سازمان ملل در امور معلولان ایران تأکید کرد: برای تجلیل از کارآفرینان نیازی به برگزاری همایش و اهدای لوح نیست؛ بهترین راهکار حمایت و فراهم کردن فضای امن فعالیت برای آنهاست.
به گزارش پیکتوانا؛ سید محمد موسوی در همایش ملی کارآفرینان مسئولیتپذیر که روز گذشته با حضور رئیس اتاق بازرگانی کشور، معاون توانبخشی بهزیستی کشر، معاون سازمان فنی و حرفهای و جمعی از کارآفرینان و صاحبان برندهای برجسته در سازمان مدیریت صنعتی کشور برگزار شد، از برگزاری همایش تجلیل از کارآفرینان ابراز تأسف کرد و افزود: کارآفرین حمایت و امنیت میخواهد نه لوح تقدیر.
وی ادامه داد: توجه به کارآفرینان نیازمند همایش نیست؛ من بهعنوان یک کارآفرین برای هزار و یکصد فرد دارای معلولیت ایجاد شغل کردهام و این را وظیفه انسانی خود میدانم و بدون وجود همایش نیز در این مسیر، مسئولیتپذیر هستم.
بنیانگذار کانون توانا یا بیان این مطلب که برخورداری از اقتصاد بدون نفت در ایران به دلیل عدم مشخص شدن جایگاه کارآفرینان مشخص محقق نشده، تصریح کرد: منابع ملی و اقتصادی به چرخه اقتصاد بازنمیگردد مگر توسط کارآفرین و این چرخه فقط توسط کارآفرین به گردش درمیآید.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز بیان کرد: کشورهای ژاپن و آلمان بعد از جنگ جهانی دوم به شناسایی، دستهبندی و حمایت از کارآفرینان پرداختند و بدون برخورداری از منابع طبیعی وضعیت آن روز خود را به وضعیت موفق فعلی رساندند؛ این در حالی است که در کشور ما هنوز دستهبندی درستی از کارآفرینان وجود ندارد و همه یکسان در یک رده دیده میشوند در حالیکه برخی از آنها فقط کارآفرین، برخی کارآفرین با رویکرد اجتماعی و برخی کارآفرین با رویکرد اجتماعی و محور ارزشآفرینی هستند.
دبیر برگزاری مجامع هماندیشی سازمانهای مردمنهاد معلولان سراسر کشور از عدم وجود امنیت کافی برای فعالیت سرمایهداران انتقاد کرد و گفت: کارآفرینان تمام سرمایه خود را در مسیر کارآفرینی قرار میدهند اما اگر اتفافی برای این سرمایه بیفتند سازوکار قضایی کشور در رسیدگی به این اتفاق و سایر معضلات اجتماعی تفاوتی قائل نیست.
به گفته موسوی امروز بیکاری و چالشهای اقتصادی از مهمترین مسائل جامعه است که گره آن را میتوان به دست کارآفرینان باز کرد، از همینرو فراهم کردن بستری امن برای فعالیت کارآفرینان ضروری است.
این فعال اجتماعی حوزه معلولان از عدم توجه جامعه به نیازهای معلولان ابراز ناراحتی کرد و گفت: من یک کارآفرین و یک فعال اجتماعی هستم که با داشتن یک سازمان مردمنهاد و یک واحد تولیدی از نزدیک با افراد و اقشار آسیبپذیر و نیز سرمایهدارن در ارتباطم و بر همین اساس شاهدم که افراد دارای معلولیت به دلیل محرومیت از تحصیل بازمانده و نتوانستهاند مشاغل مناسبی را احراز کنند.
موسوی خاطرنشان کرد: حرکت ما یک رویکرد اجتماعی است که به دور از نگرش سرمایهداری و با محوریت انسان و بر مبنای برکتمحوری پیش میرود.
وی افزود: 9 درصد منابع طبیعی دنیا در ایران است در حالیکه تنها 1 درصد از جمعیت جهان در کشور ما قرار دارد و با وجود این سرمایه عظیم ملی، شاهد سطح بالایی از فقر هستیم.
این مسئول در ادامه صحبتهایش با ادای احترام به مقام شامخ شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی، زحمات جانبازان و ایثارگران جنگ را شایسته قدردانی دانست و گفت: این عزیزان از جسم، جان و خانواده خود گذشتند تا طعم عدالت را در جامعه جاری سازند.
رقیه بابائی