رئیس سازمان بهزیستی از ارائه حمایت های مادی و معنوی به عنوان مشوق و انگیزه برای برابری فرصت میان معلولان پذیرش شده در دانشگاه های دولتی و آزاد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، انوشیروان محسنیبندپی با حضور در برنامه صبح با خبر رسانه ملی از ارائه حمایت های مادی و معنوی به عنوان مشوق و انگیزه برای معلولان پذیرش شده در دانشگاه های دولتی خبر داد و گفت: بهزیستی برای مرتفع کردن مشکلات تحصیلی این قشر از جامعه تاکنون هزینه های دانشگاهی را تقبل کرده است، اما برای برابری فرصت بین دانشجویان معلول دانشگاه دولتی و آزاد این امر تحقق خواهد یافت.
وی درخصوص بررسی وضعیت کنونی اشتغال معلولان، بیکاری را یکی از مشکلات کلی جامعه عنوان کرد و گفت: با توجه به توصیههای سازمان جهانی بهداشت ( WHO)شرایطی باید فراهم کرد تا فرد دچار معلولیت و محدودیت با جامعه ارتباط برقرار کند تا شرایط باعث ایزوله شدن آنها نشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اشتغال معلولان برای ما اولویت دارد، افزود: قانون جامع حمایت از معلولان ۱۱ سال پیش به تصویب رسید اما الزامی برای دستگاههای اجرایی نشد؛ براین اساس با همکاری نمایندگان مجلس، دانشگاهیان و حتی خود معلولان بازنگری این قانون در دستور کار قرار گرفت و در قالب لایحه با تولیگری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ۱۱ فصل و ۶۳ ماده ارائه شد.
وی با اشاره به اینکه فصل پنجم قانون جامع حمایت از معلولان به مقوله اشتغال پرداخته است، تصریح کرد: قانون ۳ درصدی سهمیه معلولان در امور استخدامی کشور به ۵ درصد افزایش یافت؛ همچنین مشوقهایی نیز برای کارفرمایانی که معلولان را استخدام میکنند، درنظر گرفته شده است؛ چنانکه یکی از مشوقهای درنظر گرفته شده برای این کارفرمایان، پرداخت ۵۰ درصد از حقوق معلولان از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور خواهد بود.
محسنیبندپی در ادامه از تجهیز بانک اطلاعاتی معلولان در حوزه توانبخشی خبر داد و گفت: باید نسبت به توانمندسازی و شناسایی معلولان اقدام کرد و بانک اطلاعاتی نیز به جزئیات مجهز و تقویت شود تا معلولان در رقابتی منطقی بتوانند خود را آماده کنند؛ همچنین باید موضوع ارتقای مهارت علمی و دانش را در میان معلولان افزایش دهیم که نگاهی جدید در بهزیستی محسوب میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در بازنگری قانون جامع حمایت از معلولان ضمن افزایش ۲ درصدی استخدام، بهزیستی به لحاظ حقوقی و قضایی مکلف به پیگیری این امر از دستگاه های اجرایی شده است، افزود: اکنون درصددیم برای اجرای قانون ۳ درصدی دستگاههای اجرایی را ملزم به اجرای این قانون کنیم و امیدواریم در آینده استخدام ۵ درصدی نیز اجرا شود.
وی درباره قانون بازنشستگی پیش از موعد معلولان، تصریح کرد: این موضوع در نهادهای دولتی اجرا میشود، اما در بعضی از نهادهای غیردولتی همچون تامین اجتماعی، همانند قانون ۹ ماه مرخصی زایمان، مقداری کمکاری میشود که قرار است طی مذاکره با تامین اجتماعی این مشکل برطرف شود.
محسنیبندپی از ارائه حمایتهای مادی و معنوی به عنوان مشوق و انگیزه برای معلولان پذیرش شده در دانشگاههای دولتی خبر داد و گفت: بهزیستی برای مرتفع کردن مشکلات تحصیلی این قشر از جامعه تاکنون هزینههای دانشگاهی را تقبل کرده است؛ اما برای برابری فرصت بین دانشجویان معلول دانشگاه دولتی و آزاد این امر تحقق خواهد یافت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص ارائه حمایت بیمهای، اذعان کرد: در قانون گذشته ردیف اعتباری برای بیمه تکمیلی آنها درنظر گرفته شده بود که اکنون در فصل سوم قانون جدید حمایتهای بیمهای و توانبخشی با قلمرویی وسیعتر مطرح شده است؛ چنانکه بهزیستی مکلف به تامین بیمه پایه و تکمیلی برای معلولان شده است.
وی کمک برای تجهیزات درمانی معلولان را از موارد دیگر قانون جامع حمایت از حقوق معلولان برشمرد و در پایان یادآور شد: تهیه وسائل و تجهیزات برای معلولان یک الزام و ضرورت است؛ چراکه آنها را برای ورود به جامعه آماده میکنیم و این امر نشاط و شادابی و انتقال روحیه را برای معلولان به همراه خواهد داشت.