رضا دهقان روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از کارگاههای اشتغال زیرپوشش اداره بهزیستی میبد در گفت و گو با ایرنا در مورد بیمه شغلی معلولان افزود: افراد با مراجعه به بیمه تامین اجتماعی از طریق خویش فرمایی و یا کارفرمایی می توانند، بیمه شوند.
وی اضافه کرد: بهزیستی در این مورد ۲۳ درصد سهم بیمه کارفرمایی و خویش فرمایی معلولان مورد تایید سازمان را با توجه به قانون مصوب سال ۹۶ و تصویب آیین نامه اجرایی آن در سال ۹۸ و شیوهنامه اجرایی در حال تصویب پرداخت میکند.
وی ادامه داد :همیشه نگاه به بهزیستی و افراد زیرپوشش از نوع کمک است در حالیکه با توجه به کارگاه های بازدید شده افراد زیرپوشش این سازمان ظرفیتهای بسیار خوبی دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی اظهارداشت: در حوزه اشتغال و کارآفرینی
توانمندسازی افراد از طریق کمک به زیرساخت ها و ارائه آموزش تکنیکهای ایجاد زنجیره کامل از تولید تا بازاریابی و فروش به عنوان هدف اصلی مورد توجه است.
دهقان اضافه کرد : به طراحی زنجیره ای نیاز داریم که مواد اولیه با قیمت مناسب در اختیار این نوع کارگاهها قرار گیرد و در فرآیند تولید استفاده از طرح و نمونه و فناوری روز دنیا مورد توجه باشد و از نظر بازاریابی ،فروش و خدمات پس از فروش بتوانند از حمایت سازمان برخوردار شوند.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی تصریح کرد: اگر این زنجیره کامل در بهزیستی و مجموعههای زیرپوشش شکل بگیرد به یقین سازمان را در شرایطی که کشور از سوی استکبار جهانی مورد تحریم قرار گرفته، به عنوان یک نهاد کارآفرین در کشور و منطقه معرفی کند.
به گفته وی همه ارکان دولت و نظام عزم خود را در کمک به زیرساخت های بهزیستی جزم کرده اند و در این ارتباط تفاهم نامه چهار جانبه با بانک توسعه تعاون ، معاونت تعاون وزارت تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون برای تقویت تعاونیهای موجود و شکل گیری تعاونیهای جدید امضا شد.
دهقان یادآور شد : در حوزه صنایع دستی نظیر زیلو و سفال هم می توان ظرفیت کارگاههای تعاونی و مبتنی بر تعاون را تقویت کرد و توسعه داد و هم از ظرفیتهای بین بخشی و برون سازمانی استفاده کرد.
همچنین رییس اداره بهزیستی میبد گفت: اعتبار امسال تسهیلات اشتغال برای معلولان و زنان سرپرست خانوار این نهاد سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که تاکنون ۸۰ درصد آن جذب شده است.
سیدمحسن فلاح با اشاره به ایجاد ۱۰۰ فرصت شغلی جدید و دایر شدن هفت کارگاه اشتغال در سال جاری افزود: بیشتر اشتغالهای بهزیستی در حوزههای کاربافی ، قالی بافی ، زیلوبافی ، خیاطی و…به صورت کارفرمایی است یا کارفرما معلول است و یا اینکه معلولان را به کار گرفته است.
وی ادامه داد: سعی می شود با همکاری اداره فنی و حرفهای معلولان همراه با آموزش در یک حرفه و شغلی مشغول کار شوند که در این ارتباط از خیرین و کارخانه داران درخواست میشود در جذب معلولان به خصوص نابینایان در حوزه اپراتور تلفن همکاری کنند.
بهزیستی میبد سه هزار معلول مستمری بگیر و گیرنده کمک موردی زیرپوشش دارد که از این تعداد ۲۴۰ نفر شاغل و ۵۰۰ نفر نیز در نوبت اشتغال هستند.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.