روز دوشنبه دوازدهم بهمنماه ۱۳۹۴ چهل تن از نخبگان دارای معلولیت از شهریار تشریف آوردند. نزدیک ظهر به قم رسیدند و جهت زیارت و نماز جماعت عازم حرم مطهر حضرت معصومه(ع) شدند. ساعت یک به دفتر فرهنگ معلولین تشریف آوردند. و نهار در خدمتشان بودیم. سپس جلسه بحث و بررسی مشکلات معلولین آغاز شد. بحثهای سودمندی مطرح شد. ساعت چهار نشست به پایان رسید و عازم شهریار شدند.
معلولین شهریار نسبت صله رحم وفادار هستند. اگر این روش بین معلولین همه شهرها رواج پیدا کند این رفت و آمدها به افزایش تجارب آنها منجر میشود. امید است دیگر شهرها هم از آنها یاد گرفته و با رفت و آمدها، ارتباطات و روابط سالم افراد دارای معلولیت را افزایش دهند.
پس از نهار نشستی برگزار شد و درباره رموز و علل پیشرفت افراد دارای معلولیت بحث و گفتگو شد. آقای محمد نوری مدیر دفتر فرهنگ معلولین گفت:
با درخانه نشستن مشکلی حل نمیشود معلولین باید به جامعه بیایند و توانمندیها و استعدادهای خود را نشان دهند، در این صورت نگرش و دید جامعه هم عوض میشود.
از قدیم گفتهاند از تو حرکت از خدا برکت، در احادیث بسیار داریم، کسی که رزق طیب و حلال میخواهد نباید در خانه بنشیند و به خدا بگوید یک سبد برای من بفرست بلکه باید حرکت کند، تلاش کند، خداوند هم به او کمک میکند و راههای خیر و برکت به سوی او باز میشود. معلولان باید استعدادها و توانمندیهای خود را مخفی نکنند بلکه هرچه دارند به جامعه و به مردم معرفی کنند. یک روش این است که فردی که تخصص در معرق یا طراحی لباس دارد عکس و گزارشی از کارهایش تهیه کند و برای ما بفرستد تا در سایت، مجله و کتابهای ویژهای منتشر کنیم.
دهها نفر در مؤسسه شما هستند که مدارک عالی دارند، مقامهای خوبی در مسابقات قرآنی یا ورزش آوردهاند، این موارد را حتماً به ما اطلاع دهید تا با کمک یکدیگر معلولان فرهیخته را به جامعه معرفی نماییم.
دفتر فرهنگ معلولین آمادگی دارد هر نوع مساعدت فرهنگی مطالبه کنید، انجام دهد. برخی فکر میکنند مساعدت مالی مهمتر است. مساعدت مالی مثلاً یک میلیون تومان فقط با آن چند کالا میتوان خرید. ولی وقتی فلان ورزشکار که مقام چهارم و پنجم آورده به جهان معرفی شود، این معرفی برای او کار، اشتغال، درآمد و دهها نوع فرصت دیگر به وجود میآورد. باید هر ماه یا هر فصل خودتان را در سایتها و مجلات مطرح کنید.
کسانی که به درآمد و شغل یا پست و مقام خوب رسیدند، از کودکی که اینها را نداشتند بلکه خودشان را معرفی کردند یک فرصت کوچک بر اثر یک دعوت برایش پدید آمد و به تدریج توجهات به این فرد افزایش یافت و کم کم صاحب ارزشهای معنوی و مادی شد. اینها شعار یا خیالات نیست. اینها روش موفقیت است. تنها راه موفقیت یک معلول این است که اولاً به امکانات کم قانع و شاکر باشد. اگر فرصتی پیش آمد و در آمد اندکی پیدا کرد نگوید چه فایده دارد و این درآمد کم را نمیخواهم بلکه خدا را شکر کند و قانع باشد. قطعاً پشت سر آن فرصت دیگری برایش پدید میآید.
دوم اینکه از پلهها و کارهای کوچک شروع کند. درصدد برداشتن گامهای بزرگ نباشد؛ نخواهد یک شبه بالاترین مقام و ثروت را داشته باشد. سنگ بزرگ علامت نزدن است. از کم و کوچک شروع کند و پله پله جلو برود. میخواهد ورزشکار موفق و مشهور شود، از یک باشگاه کوچک یا تمریناتش را در یک اتاق کوچک میتواند با وسایل کم شروع کند. لازم نیست اول کار لباسها و وسایل گران قیمت بخرد.
سومین نکته در موفقیت افراد این است که با اهل خبره و افراد دانا مدام مشورت کند. چهارمین نکته این است که با مردم و خانواده و همکاران با اخلاق نیک رفتار و به اصطلاح خوش اخلاق باشد، دغل کار نباشد، دلسوز باشد.
پنجمین عامل موفقیت معرفی خود و استعدادهای خود است. الان شبکههای موبایلی، سایتها و دیگر امکانات خوبی است، امروز شما یک طراحی لباس ابتکاری داشتهاید، همین را در چند سطر در یک شبکه موبایلی یا سایت مؤسسه خودتان یا سایت و مجله ما معرفی کنید.
امروز یا ماه گذشته در فلان ورزش رتبه گرفتهاید، در چند سطر بنویسید و منتشر کنید. حتی کارهای کوچک و کم مقدار را و حتی با دستخط و ادبیات ضعیف، اشکال ندارد چاپ کنید و از مسخره شدن هم نترسید. بالاخره آخرین عامل موفقیت این است که به جامعه بیایید، در خانه نمانید، به مسجد محل بروید، در جلسات عروسی، عزاداری شرکت کنید، به پارک محله بروید و با مردم گفتگو کنید. به خانه یکدیگر بروید و به گفتگو بپردازید. البته همه اینها طوری باشد که تضییع اوقات نباشد. وقت با ارزشتر از طلا است اگر دور هم جمع میشوید فوراً یک بحث علمی شروع کنید و وقتی به خانه رفتید گزارش آن را بنویسید و منتشر کنید. بحث علمی هم شاخ و دم ندارد. مثلاً چهار نفر هستید، یکی میگوید من فلان فیلم را دیدم از فلان قسمت آن خوشم آمد و ادله خود را میگوید، دیگران روی ادله ایشان بحث میکنند. یا یک نفر میگوید من فلان مقاله را خواندهام، از چند جای آن بدم آمد و بحث شروع میشود.
یک نکته مهم دیگر اینکه سعی نکنید در همه زمینهها و همه رشتهها کار کنید یک تا سه رشته که باب طبع شما است انتخاب و فقط در این چارچوب کار کنید. حتی دوستان خود را بر این اساس انتخاب کنید حتی اگر به مسجد و به سخنرانی مسجد میروید در همین ارتباط فکر کنید و مطالب را صید نمایید.
در ادامه نشست آقای فیضیپور و خانم رهنما هم مطالبی فرمودند و تذکراتی دادند. همچنین افراد موفق ورزشی، فرهنگی و افراد دارای خدمات فنی و هنری درباره ابداعات و مشکلات خود مسائلی مطرح کردند.
خانم منصوره ضیاییفر مدیر کتاب گویای این دفتر و آقای سعید محمدیاری مسئول ساماندهی به اطلاعات کتاب گویا در این دفتر که از روشندلان هستند، گزارشی از کارهای خود عرضه نمودند و خواهان همکاری اعضای مؤسسه امام رضا(ع) در همین باره شدند.
در پایان آقای علی نوری مدیر داخلی و ارتباطات این دفتر درباره شبکه موبایلی وابسته به این دفتر گزارش داد و خواهان مشارکت افراد در این گروه شد.