بنیانگذار کانون توانا خواستار پیشبینی بودجه توانمندسازی معلولان در بودجه کلان کشور شد.
به گزارش پیکتوانا؛ سید محمد موسوی در نشست مشترک با کارشناس امور رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: بودجه توانمندسازی معلولان باید در بودجه کلان کشور گنجانده شود.
بنیانگذار کانون توانا بیان کرد: افراد دارای معلولیت با احتساب اعضای خانوادههایشان بخش بزرگی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند، بنابراین نیازهای این جنعیت بزرگ باید در برنامهها و بودجه کلان کشور مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به ورود کانون توانا در بحث درمان و آموزش کودکان معلول گفت: ما و بسیاری از تشکلها در این حوزهها وظیفه قانونی نداریم اما به علت وجود خلاء احساس وظیفه کرده و نسبت به آن اهتمام داریم.
به گفته این فعال حوزه معلولان در شرایط فعلی جامعه که خانوادههای دارای فرزند معلول به زحمت از عهده تامین نیازهای اولیه فرزندانشان برمیآیند به آموزش توجه زیادی نمیشود در حالیکه آموزش از مهمترین اولویتها و معیارهای سازنده آینده معلولان است و بدون آن فرد معلول هیچ شانسی در آینده نخواهد داشت.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز تصریح کرد: استان قزوین در نتیجه تلاش مجموعههایی چون کانون توانا و فیروز و توجه برخی مسئولان نسبت به سایر استانها پیشرفت قابل توجهی در بحث معلولیت داشته اما وضعیت معلولان در سایر استانها چنین نیست.
کارآفرین برتر کشور در زمینه اشتغالزایی برای معلولان سهم از قلب را مهمترین مشخصه و عامل برتری برندها در دنیا دانست و گفت: امروز در دنیا برتری برندها را در میزان سهمی که آنها در قلبهای مردم دارند میسنجند و بر آن اساس مشتریهای وفادار برندها را ارزیابی میکنند و خوشبختانه فیروز یکی از برندهایی است که بیشترین سهم از قلب را به خود اختصاص داده است.
موسوی با تاکید بر این مطلب که دنیای صنعت از جذب نیروی معلول توسط فیروز متاثر شده و الگوبرداری کرده است، تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی با الگوبرداری از مجموعه کانون توانا و فیروز به جذب نیروهای دارای معلولیت روی آوردهاند.
این کارآفرین برتر کشور در زمینه اشتغالزایی برای معلولان ادامه داد: روزی که برای اولینبار جذب نیروی معلول را در دستور کار قرار دادیم برخی از صاحبان صنایع فیروز را از انجام این امر نهی کرده و این طرح را مصادف با افزایش قیمت تمام شده و کاهش سود دانستند اما امروز ۳۵۰ نیروی معلول با اثبات توانایی خود در همان صنایع مشغول به کار هستند.
رئیس هیات ورزشهای جانبازان و معلولان استان قزوین اظهار داشت: در فیروز ایستگاههای کاری با توانایی و نوع معلولیت نیروها ارزیابی میشود و هر فردی در ایستگاه متناسب با توانایی خود قرار میگیرو و این افدام امروز یک دانش و تخصص محسوب میشود.
دبیر مجامع هماندیشی تشکلهای معلولان کشور با بیان این مطلب که در حالیکه خودمان معتقدیم هنوز به ایدهآلها دست نیافتهایم برخی از کشورهای مطرح دنیا از جمله نستله با ما وارد تفاهم شدهاند تا در ازای انتقال دانش مدیریت روز دنیا، ما ایستگاههای کاری آنها را به تناسب انواع معلولیتها سنجش کنیم.
رقیه بابائی