رئیس انجمن ورزش برای افراد باهوش میانه:
نگرش جامعه نسبت به افراد با هوش میانه باید تغییر کند
رئیس انجمن ورزش برای افراد باهوش میانه ابراز امیدواری کرد نگرش مردم نسبت به کم توانان ذهنی تغییر کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان، نشست خبری رئیس انجمن ورزش برای افراد باهوش میانه در محل فدراسیون با حضور اصحاب رسانه و مطبوعات برگزار شد.
در این نشست عباس باغستانی در خصوص لزوم گسترش ورزش در این قشر گفت: افراد با هوش میانه ( معلولان ذهنی)، جمعیتی بالغ بر سه و نیم میلیون نفر را در برمیگیرند و اگر جمعیت معلولان کشور را 12 درصد در نظر بگیریم، 5 درصد از آنها از خانواده افراد کم توان ذهنی هستند، علاوه بر این این مساله ثابت شده است که انجام فعالیتهای ورزشی برای این افراد به بهبود روابط اجتماعی آنها کمک میکند.
وی افزود: اولین اتفاقی که باید در این زمینه بیافتد، تغییر نگرش جامعه و خانواده ها نسبت به توانمندی افراد با معلولیت ذهنی است. این افراد در واقع سالم هستند، می توانند مثل ما زندگی کنند، ورزش کنند اما متاسفانه توجهی به آنها نمی شود. در گام اول باید مسئولان ورزش، سازمان های مردم نهاد و حتی فدراسیون های ورزشی این افراد را باور کنند و به حضور آنها در جامعه توجه کنند.
باغستانی با بیان اینکه تلاشهای فراوانی برای تشکیل فدراسیون مخصوص به ورزش افراد با هوش میانه انجام شده اما به بنبست خورده، تصریح کرد: برای اینکه حق این افراد گرفته شود نیازمند تشکیل فدراسیون بودیم، اما متاسفانه تا به حال این اتفاق نیفتاده است چراکه طبق قانون، اجازه تشکیل فدراسیون جدید داده نمیشود و نیازمند تاییدیه وزارت ورزش، هیات دولت و مجلس شورای اسلامی است. یک بار تا آستانه فدراسیون شدن پیش رفتیم و برای بار دوم هم آن را امتحان کردیم اما به نظر میرسد به بنبست خوردهایم چراکه چیزی حدود 3 سال زمان نیاز دارد؛ در حالی که برخی فدراسیونها با هزار نفر تشکیل شدهاند، اما ورزش معلولان ذهنی با سه و نیم میلیون نفر جمعیت فاقد فدراسیون مستقل است.
رئیس انجمن ورزش برای افراد با هوش میانه خاطر نشان کرد: ورزش معلولان ذهنی در حال حاضر با 15 رشته در جهان فعال است و با تغییر نگرش رسانه ها، مردم و مسئولان در کشور، زمینه گسترش فعالیت های ورزشی و حتی ورزش قهرمانی برای این قشر فراهم می شود. طبق فرمایش های مقام معظم رهبری، ورزش برای معلولان واجب است و از نظر من برای معلولان ذهنی این مساله اهمیت بیشتری پیدا می کند و واجبتر است.
باغستانی افزود: از نظر بودجه و مالی تقریبا در حد صفر هستیم. فدراسیون جانبازان ومعلولان بودجه کمی در اختیار دارد که کفاف فعالیت های خودش را هم نمیدهد، بنابراین نمی توان انتظار داشت که در این خصوص توجه ویژه ای به ما شود. با این حال طی این سالها با کمک خیرین و علاقمندان به ورزش، تشکیلات و کمیته های ورزشی در سطح فدراسیون و کشور تشکیل شده و در حال حاضر 8 رشته ورزشی فعال داریم.
وی تصریح کرد: در مسائل علمی دچار کمبود هستیم از همین رو از تمام کارشناسان و اساتید دانشگاهی دعوت میکنیم با حضور در اولین همایش علمی ما در این راه ما را کمک کنند.
باغستانی در خصوص فعالیت های انجام شده در این انجمن افزود: راه اندازی وبلاگی ویژه انجمن که به زودی به سایت تبدیل می شود، راه اندازی صدای مشاور با خط تلفن ویژه جهت یاری رساندن به والدینی که فرزند دارای معلولیت ذهنی دارند و نیز طرح استعدادیابی برای شناسایی و جذب افراد به ورزش، از جمله اقدامات اخیر این انجمن است.
رئیس انجمن ورزش برای افراد باهوش میانه اعلام کرد : با توجه به فرارسیدن روز جهانی افراد دارای معلولیت، سه رویداد توسط این انجمن برنامه ریزی شده که برگزار می شود. اولین برنامه، دیدار دوستانه تیم منتخب فوتسال تهران با تیم هنرمندان است که روز سه شنبه در مجموعه ورزشی ساعی تهران انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزاری همایش خیرین ورزش هوش میانه با عنوان “مدال آوران افتخار و لیاقت” دومین برنامه این هفته است که در آن هنرمندان، چهره های ورزشی، خانواده افراد باهوش میانه و علاقمندان این حوزه حضور خواهند داشت و در این مراسم، مدال افتخار و لیاقت به تعدادی از خیران و فعالان این حوزه، توسط بچه های دارای معلولیت ذهنی اهدا می شود، چرا که معتقدیم خدمت و فعالیت برای این افراد، احتیاج به توجه ویژه ای دارد که نصیب هر کسی نمی شود.
باغستانی گفت : سومین رویداد بزرگ این هفته، همایش ورزشی بزرگ افراد باهوش میانه به همراه خانواده های آنهاست که صبح روز جمعه، 14 آذر در پارک لاله تهران برگزار می شود و طی آن ورزشکاران به همراه خانواده های خود پیاده روی می کنند و فعالیت های ورزشی انجام می دهند، این برنامه با حمایت سازمان ورزش شهرداری تهران ترتیب داده شده است.
وی در خصوص حضور ایران در رقابتهای جهانی افزود: به صورت کلی تاکنون 4 دوره مسابقات جهانی برگزار شده که ایران در دو دوره آن حضور داشته است. برای دور آتی مسابقات که سال آینده در کشور اکوادور برگزار می شود، ایران در 8 رشته ورزشی شامل فوتسال، دو و میدانی، تنیس روی میز، تنیس، شنا، دوچرخه سواری، تکواندو و بسکتبال شرکت می کند که در چهار رشته آن برای اولین بار بانوان اعزام خواهند شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه با وجود 20 سال سابقه ورزش معلولان ذهنی در ایران، این ورزش هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده و بیشتر هیاتهای ورزشی ما در جانبازان و معلولان از نظر بودجه دچار مشکل هستند و توان حمایت از ورزش معلولان ذهنی را ندارند. متاسفانه در ورزش ما کار زیربنایی انجام نشده است و اگر شخصی مانند پیمان نصیری به مدارج بالای ورزشی برسد یک استثنا است. از نظر بودجه در حد صفر هستیم، اما امیدواریم با کمک خیران و حمایتهای مسئولان موانع موجود رفع شود چراکه استعدادهای خوبی در ورزش معلولان ذهنی وجود دارد.