به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل انجمن معلولان پارس:
بمناسبت گرامیداشت هفته جهانی معلولان هشتمین پاراتور انجمن فرهنگی،ورزشی و گردشگری معلولان پارس با حضور مسئولان میراث فرهنگی،جمع کثیری از راهنمایان گردشگری استان تهران، خبرنگاران و معلولان و سالمندان عضو انجمن معلولان پارس بهمراه خانواده های آنان در روز سه شنبه مورخ ۱۸/۹/۹۳ و بازدید از باغ موزه قصردر ساعت ۱۶٫۰۰ برگزارشد.
در این مراسم ابتدا یکی از کارشناسان انجمن صنفی راهنمایان استان تهران پیرامون اهمیت اجرای پاراتورها بطور تخصصی و رعایت استانداردها، مشکلات و موانع معماری موجود مطالبی را بیان داشتند و در ا دامه رضا نوروزی معلول عضو انجمن با اجرای موسیقی توانمندی های معلولان را بنمایش گذاشت.بعداز بازدید از موزه اعضا پاراتور به تماشای مراسم سنتی ورزش باستانی رفتند و توسط زنگ مرشد با استقبال ورزشکاران داخل گود مواجه شدند.
محمداسمعیل شیخ قرایی مدیرعامل انجمن معلولان پارس بیان داشت: بازدید از باغ موزه قصر یک نوع گردشگری سیاه عنوان میشود. در چند سال اخیر، این نوع از گردشگری در دنیا رواج یافته است که هدف گردشگران از پرداختن به آن، تفریح و خوشگذرانی نیست، بلکه آنها مکانهایی را برای گردش انتخاب میکنند که چندان خوشایند نیستند و حتی گاهی گردشگران را به غم فرو میبرد!
وی گفت :این نوع از گردشگری، «گردشگری سیاه»، تلخ یا غمبار نامیده میشود. گردشگران به دیدن آثار وقایع تلخی مانند شهرهای زلزلهزده، مناطق سیلزده، بازماندگان جنگها ،زندان ها و حملات شیمیایی میروند. هدف از این سفر نیز تجسم بحرانهای طبیعی و انسانی در مناطقی است که دچار آسیب و بلا شده و افرادی را به کام مرگ فرو بردهاند.
درباره تاریخ شکلگیری این نوع گردشگری، اطلاعات دقیقی در دست نیست، گفته میشود تاریخچهی آن به یونان باستان برمیگردد که در آن زمان، مردم به دیدن شهرهای جنگزده میرفتند.
آمفیتئاتری در رم، یکی از اولین مناطقی است که گردشگری سیاه در آن شکل گرفت. در قرون وسطی، در این مکان اعدامهایی انجام میشد و افرادی برای تماشای آن جمع میشدند.
الهام خادم حسینی مدیر هشتمین پاراتور در خصوص باغ موزه گزارش داد:
فتحعلیشاه قاجار درسال۱۱۷۷ ه.ش درسال دوم سلطنت خودفرمان داد تابیرون از تهران قصری برایش بسازند. محل قصر در جایی انتخاب شد که در آن زمان به اراضی خرم آبادمعروف بود. آن محل درآن هنگام در دره ماهور بود،لذا ناگزیرشدند بعضی از قسمت هارا بتراشند وقسمت های دیگررا پرکنند. آن گاه در آن جا یک عمارت بزرگ شامل بیرونی، اندرونی،کلاه فرنگی واستخر بنا کردند.
وی گفت :بخش های زیادی از قصرقاجار در سال۱۲۸۴ ه.ش براثر بارش شدید باران و وقوع سیل، تخریب شد.حدود یکصد و سی سال بعد از ساخته شدن قصر قاجار شالوده های اولین زندان نوین ایران بر پای ویرانه های قصر و زمین های پایین دست آن بنا نهاده شد.
تا از آبان ماه سال ۱۳۰۸ هجری شمسی نام زندان قصر را به خود گیرد. با پیروزی انقلاب اسلامی و دستاورد های درخشان جمهوری اسلامی ایران آقای قالیباف، شهردار تهران، در مهر ماه ۱۳۹۱ به نام باغ موزه قصر گشوده شد تا روایتگر بخشی از تاریخ، فرهنگ دیکتاتوری شاهان قاجاریه و پهلوی دو سده گذشته این سرزمین باشد.
سعید نیکخواه زنجانی عضو هیات امنا انجمن معلولان پارس گفت: این بازدید برایم خیلی جالب بود و به خاطرات خوب و مفید تبدیل شد .از مدیریت مجموعه باغ موزه قصر جناب آقای سعیدی و همکاران خوب شان بخاطر تسهیل تردد معلولان کمال تشکر را داریم.
نیکخواه زنجانی عنوان کرد:از زحمات خانم خادم حسینی و بهرام خلفی در جهت برگزاری خوب این پاراتور قدردانی می کنیم
عکس از پونه مشهدی