سلامت جسمی و روانی همه انسان ها حائز اهمیت ویژه است، واحد درمان و سلامت کانون معلولین توانا با مشارکت خودجوش و افتخاری پزشکان، مراکز درمانی و… از سال ۱۳۸۲ در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به عزیزان معلول اقدامات شایسته ای داشته است.
و از آنجا که حفظ عزت و کرامت انسانی معلولان مستلزم تلاش در جهت کاهش آسیب های جسمانی و روانی، پیشگیری از معلولیت های ثانویه، ارتقای سطح دیدگاه خانواده های کودکان معلول و در نهایت ایجاد فرصت های برابر و بازگشت معلولان به جامعه است که همه این اقدامات از سال ها قبل و در سایه مهر و دلدادگی پزشکان بشردوست کشورمان رقم می خورد و برای کانون توانا همین بس که واسطه این همت عالی بوده و هست.
ما بر این باوریم که حفظ سلامت و توانبخشی معلولان، نیازمند همراهی تمام افراد توانمند و خیراندیش در حوزه ی سلامت است.
کانون معلولین توانا، توانسته با مشارکت ۱۸۰ پزشکان متخصص و مراکز درمانی، گام مؤثری را در درمان رایگان معلولان بردارد که در ادامه به مهمترین این فعالیتها اشاره میکنیم:
اهداف واحد سلامت و درمان کانون معلولین توانا:
1- آگاهی رساندن در زمینه پیشگیری از معلولیتهای ثانویه و ارتقای سطح سلامت معلولان
2- ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به اعضاء کانون معلولین توانا
ارتباط با پزشکان افتخاری و انسان دوست
– واحد درمان و سلامت کانون معلولین توانا با جلب همکاری علمی و عملی ۱8۰ پزشک متخصص و فوق تخصص مشتاق، کار خود را مثال سالهای گذشته مجددانه انجام و ضمن حفظ عزت و کرامت معلولان نیازمند نسبت به درمان آنان اقدام نمود
– واحد درمان و سلامت با تشکیل تیمی قوی و سیاستگذاری شورای سلامت و با توجه به نیازسنجی های انجام شده و نوع درخواست مراجعان و تقاضای درمان مراجعان درمان، تفاهمنامه پزشکان بروز شد و تیم پزشکان در طی سال با پزشکان در ارتباط هستند.
– تیم واحد سلامت با هماهنگی های بعمل آمده با پزشکان افتخاری، بصورت دوره ای ارتباطات دوستانه را برقرار کرده و هر ماه پزشکان را به کانون دعوت می کنیم تا از نزدیک با کانون بیشتر آشنا شوند و بتوانیم تا نیتهای انساندوستانه بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.
– معرفی افراد دارای معلولیت و افراد نیازمند به پزشکان خیراندیش و ویزیت رایگان برای افراد نیازمند به درمان در طی سال از ابتدای فعالیت واحد درمان (سال 82 تا به امروز)
– شناسایی نیازهای درمانی افراد دارای معلولیت و جلوگیری از بروز معلولیت های ثانویه
– برگزاری دوره های آناتومی و تغذیه برای اعضای کانون توانا
– مشاوره های پزشکی و روانشناسی رایگان برای افراد دارای معلولیت و خانواده های آنها
– انجام تست آزمایشگاهی در منزل برای افرادی که توانایی حضور در آزمایشگاه را ندارند .
ارائه خدمات زخم بستر به افرادا داری معلولیت ضایعه نخاعی
– ویزیت و معالجه رایگان بیماران زخم بستر در منزل به تعداد ۱۰ نفر با همکاری افتخاری جناب آقای دکتر بهبودی در سال ۱۳۹۹
ارائه خدمات ارتوپد فنی (ارتز و پروتز) به اعضای کانون توانا
هماهنگی واحد سلامت با مرکز توانبخشی هلال احمر و اعزام متقاضیان خدمات ارتوپدی فنی «ارتز و پروتز و کفش طبی» به مرکز جامع توانبخشی هلال احمر تهران جهت دریافت تجهیزات پزشکی به برخی از افراد دارای معلولیت و معرفی به هلال احمر جهت تأمین این تجهیزات
راهاندازی مرکز ارتوپدفنی در هلالاحمر قزوین
پیرو جلسات مدیرکل هلال احمر و کانون معلولین توانا و نظر مثبت ایشان قرار براین شد برای «رفاه حال دوستان عزیز» در واحد سلامت بتوانیم خدمات ارتوپدی فنی «ارتز و پروتز و کفش طبی» اعم از «ساخت و تعمیر بریس و پروتز و…» را از طریق «هلال احمر قزوین» در شهر «قزوین» انجام دهیم و دوستان عزیز متحمل راه دور «زنجان یا تهران» نشوند و در شهر خودمون با حداقل هزینه و سوبسیدهای هلال احمر خدمات بهینه «ارتز و پروتز و کفش طبی» را دریافت کنند.
با راه اندازی مرکز ارتوپد فنی در هلال احمر استان قزوین از ابتدای سال 99 و با پیگیری های مستمر واحد سلامت کانون توانا و هماهنگی با مرکز توانبخشی هلال احمر قزوین واحد سلامت متقاضیان خدمات ارتوپدی فنی «ارتز و پروتز و کفش طبی» را به مرکز جامع توانبخشی هلال احمر قزوین جهت دریافت خدمات ارتوپد فنی معرفی نموده است.
– دیدار با موسسه خیریه زنجیره امید در خصوص درمان کودکان زیر ۱۸ سال
– دیدار با “خانم مرعشی” “مدیرعامل مؤسسه خیریه بین المللی زنجیره امید” با هدف فراهم نمودن خدمات پزشکی و درمانی به کودکان معلول زیر ۱۸ سال بی بضاعت که از بیماریهای قلبی و ارتوپدی و ناهنجاریهای ترمیمی و پلاستیک رنج می برند.
شعار اصلی موسسه زنجیره امید:
بر چهره ی کودکی اش طرح لبخندی بکشیم
مؤسسه خیریه بین المللی زنجیره امید با هدف اصلی فراهم نمودن خدمات پزشکی و درمانی به کودکان زیر ۱۸ سال بی بضاعتی است که از بیماریهای قلبی و ارتوپدی و ناهنجاریهای ترمیمی و پلاستیک رنج می برند . این مؤسسه همکای های علمی نزدیکی با مؤسسه خیریه بین المللی زنجیره امید فرانسه(La Chaine de l’Espoir) دارد.
حضور کانون معلولین توانا در نمایشگاه بین المللی توانبخشی در پنج دوره متمادی
حضور کانون معلولین توانا در نمایشگاه بین المللی تجهیزات توانبخشی معلولان و جانبازان
نمایشگاه بین المللی تخصصی تجهیزات توانبخشی ویژه معلولان و جانبازان و صنایع و تجهیزات وابسته به تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات توانبخشی اختصاص داشته و غرفه هایی نیز در اختیار تشکل های غیردولتی فعال در حوزه توانبخشی است.
هدف از برگزاری این نمایشگاه، فراهم آوردن بازار فروش و همچنین زمینه رقابت شرکت های تولیدی است.
آشنا شدن بازدیدکنندگان این نمایشگاه تخصصی سالانه، میتوانند با جدیدترین خدمات و محصولات کمک توانبخشی
هدف اصلی از برگزاری این رویداد، فراهم آوردن بستری مناسب برای آگاهی جامعه هدف و آحاد جامعه از میزان توسعه کمی وکیفی محصولات تولید شده داخلی وخارجی ویژه افراد دارای ناتوانی، معرفی و آموزش محصولات و خدمات جدید و برقراری ارتباط مناسب میان عرضهکنندگان و مصرفکنندگان، دانشافزایی کارشناسان و فعالان حوزه توانبخشی و پزشکی و شناساندن قابلیتهای تولیدکنندگان داخلی است.
بازدیدکنندگان این نمایشگاه و علاقهمندان میتوانند با دریافت آموزشهای علمی و عملی رایگان در کلاسهای آموزش تخصصی، سمینارهای تخصصی، کارگاههای آموزشی مشارکت کرده و از برنامههای جنبی این رویداد شامل ارائه خدمات آموزشی و مشاوره، بهرهمند شوند.
– سخنرانی رئیس هیات مدیره کانون معلولین توانا در «دومین نمایشگاه بین المللی تخصصی خدمات تجهیزات توانبخشی معلولین و جانبازان»
خدمات دندانپزشکی به پرسنل متقاضی دندانپزشکی کانون توانا
– مذاکره با آقای دکترهنر دوست (متخصص دندانپزشکی) و ارائه خدمات دندانپزشکی به پرسنل بصورت اقساط یکساله
واحد بهداشت حرفه ای:
طب کار ادواری
هر سال با بررسی وضعیت کارکنان معلول شاغل در محیطهای فرهنگی، اداری و کارگاهی وابسته به کانون، طب کار ادواری (اپتومتری، ادیومتری و اسپیرومتری و معاینه و آزمایشهای چکاپ) پرسنل ستادی کانون توانا، کارگاه های حاضر در صنایع الکترونیک توانا، کارگاه محصولات کودک هرسال انجام می پذیرد.
برگزاری کارگاههای آموزشی توسط مسوول بهداشت حرفه ای:
– برگزاری کلاس آموزشی ارگونمیک، نسبت به ایجاد زمینه طب کار و پوشش مشکلات درمانی آنان اقدام و برای همه این افراد پرونده پزشکی تشکیل داد.
پروزه های آتی واحد سلامت:
هیدروتراپی (آب درمانی):
کانون توانا توانست با ارائه طرح هیدروتراپی به سفارت ژاپن جهت راه اندازی اولین کلینیک هیدروتراپی برای معلولان در قزوین، وانهای آب درمانی جهت ارائه خدمات آب درمانی به عزیزان دارای معلولیت دریافت کند و درصدد راه اندازی مجهزترین مرکز هیدروتراپی در استان است
قابل ذکر است استفاده از خواص آب مثل خاصیت غوطه وری و قانون ارشمیدس و ماساژ آب بر روی بدن بیماران برای درمان معلولان و بیماران عصبی عضلانی مثل عقب افتادگان ذهنی کاربرد دارد.
به عنوان مثال هنگامی که فرد معلول و بیماری با درد شدید و طولانی کمر به درمانگاه فیزیوتوراپی مراجعه می نواید ابتدا با استفاده از وسایل الکتروتراپی در جهت کاهش درد و تصحیح ناهنجاری های غیرطبیعی که وجود دارد تلاش و سپس در بخش مکانوتراپی (کاردرمانی) با انجام ورزشها از تکرار مجدد آن جلوگیری بعمل می آید و یا به فرض فرد معلولی که دارای مشکل صدمه به نخاع می باشد با استفاده از وسایل تحریک کننده عضلات و وسایل ضد درد مقداری از مشکلات را کاهش داده تا فرد معلول و بیمار بتواند با انجام ورزش در قسمت مکانوتراپی (کاردرمانی) به یک استقلال نسبی برسد.
مرکز جامع توانبخشی
توانبخشی فرآیندی است که در آن به فرد توانخواه کمک میشود تا توانایی از دست رفته خود پس از یک واقعه، بیماری یا آسیب را که منجر به محدودیت عملکردی وی شده است مجدداً به دست آورد. توانبخشی حوزه علمی بسیار وسیعی در مجموعه خدمات بهداشتی و درمانی محسوب می گردد و به افراد کمک میکند تا پس از ابتلا به مشکلاتی نظیر سکته، ضایعات نخاعی، جراحیهای ارتوپدی، ضربه مغزی، سوختگی، کم شنوایی، اختلال پردازش مرکزی شنوایی، مشکلات تعادل و غیره، تا حد امکان بر مشکل خود غلبه نموده و استقلال عملکردی قبلی را باز یابد.
با توجه به روند فیزیوتراپی در مدت ۴ ماه و با توجه به نیازسنجی و نوع ارائه خدمات به اعضای کانون و سیاست هیئت مدیره کانون توانا جهت ارائه خدمات بهینه و مکمل به معلولان، تصمیم براین شد که کانون توانا اولین مرکز جامع توانبخشی را در قزوین راه اندازی نماید. و در این راستا و تححق این امر، تحقیقات و بازدیدها و نشستهای تخصصی زیادی برگزار شد
ارائه خدمات در بخش خدمات بازتوانی و توانبخشی:
– آب درمانی- ماساژ (استخر، سالن ماساژ با آب، اتاق ماساژ)
– فیزیوتراپی (تجهیزات نوین شامل لیزر، مگنت، تراکشن، بیوفیدبک، دیاترمی، کمپرشن تراپی، تحریکات الکتریکی، اولتراسوند، مادون قرمز، دوچرخه ی موتومد و حرکت درمانی)
– پزشکی- ورزشی (ورزش درمانی)
– بازتوانی عصبی-حرکتی (توانمندسازی افرادی است که به علت آسیب های سیستم عصبی دچار نقص های حرکتی، حسی یا ذهنی شدهاند)
– بازتوانی ذهنی-حرکتی کودکان (کاردرمانی)
(هنر بکارگیری فعالیتهای هدفمند برای ایجاد استقلال در افراد برای انجام کارهای روزمره زندگی، ارائه تمرینات کار برای پیشگیری از ناتوانی و درمان افراد میباشد.)
– گفتاردرمانی (تشخیص و درمان اختلالات گفتار و زبان)
– شنوایی شناسی و سرگیجه
– ارتوپدی فنی (ارائه خدمات ارتز و پروتز خدمات ارتوپدی فنی):
– ارتوزهای اطفال (ارتوزهای جمجمه، ارتوزهای اندام تحتانی، ارتوزهای مربوط به دفورمیتی های مادرزادی پا، ارتوزهای مربوط به دفورمیتی های مادرزادی لگن)
نظرات واحد درمان و سلامت در مورد قانون جامع حقوق معلولان:
۱- یارانه ثابت در طی سال برای استفاده از خدمات فیزیوتراپی، کاردرمانی، حتی آب درمانی، گفتاردرمانی برای معلولینی که بطور مداوم به خدمات توانبخشی نیاز دارند
۲- ارائه خدمات ارتز و پروتز، سمعک، عینک، عصای نابینایان بصورت رایگان (حداقل هر سال یکبار رایگان ارائه شود)
۳- ارائه خدمات بیمه ای به معلولین شدید و ذهنی که قادر به کار کردن نیستن برای استفاده از حقوق ثابت بازنشستگی
۴- انجام اعمال جراحی ارتوپدی، گوش و چشم برای معلولین و برگردانندن سلامتی گوش، چشم و جسمی به آنها در ایران و حتی اگر در ایران امکان جراحی نبود به کشورهای اروپایی (با هزینه ی دولت) اعزام شوند
۵- تجهیزات توانبخشی هم باید اصلاح شود و واردات تجهیزات، توانبخشی هزینه واردات گمرگ نداشته باشد حتی اگر تجهیزات مشابه در ایران داشته باشیم
۶- یارانه سرانه مصرف برق برای معلولینی که استفاده ویژه برای توانبخشی در منزل دارند