ماموریت واحد منابع انسانی
1-جذب انسان های متخصص و توانمند نیک اندیش جهت گرفتن مشاوره و همکاری داوطلبانه در راستای نیل به اهداف سازمان
2- جذب افراد نخبه و توانمند دارای معلولیت به منظور اهداف فوق
3- نیازسنجی اعضای دارای معلولیت جهت توانمندسازی ایشان برای حضور فعال دراجتماع
واحد منابع انسانی کانون توانا در واقع درگاه ورودی سازمان، جهت جذب سرمایه های انسانی، در راستای نیل به اهداف متعالی خویش است.
باتوجه به اهداف کانون توانا واحد منابع انسانی کانون، شامل دو بخش پذیرش و داوطلبین است که عمده فعالیت های این واحد به شرح زیر می باشد.
فعالیت های اجرایی واحد پذیرش:
1-پذیرش افراد دارای معلولیت با هدف توانبخشی از طریق نیاز سنجی و توانسنجی اعضا و معرفی ایشان به واحدهای مربوطه کانون در راستای قرارگرفتن در فرآیند توانمندسازی و یا گرفتن همکاری داوطلبانه از اعضای توانمند جهت تسریع فعالیت های مجموعه.
مدارک مورد نیاز افراد دارای معلولیت جهت عضویت در کانون توانا:
– اصل کارت ملی
– اصل شناسنامه
– یک قطعه عکس4*3
– اصل کارت بهزیستی(صادره از بهزیستی قزوین) یا معرفی نامه معتبر از بهزیستی(شایان ذکر است درکانون توانا فقط معلولیت های بینایی، شنوایی، و جسمی –حرکتی پذیرش می شوند)
– حق عضویت سالیانه
-اصل اجاره نامه برای افراد مستاجری که متولد قزوین نیستند ولی ساکن این شهر می باشند.
نکته: در حال حاضر فقط ساکنین استان قزوین که دارای کارت هوشمند بهزیستی استان و یا معرفی نامه آن می باشد می توانند به عضویت کانون درآیند و معلولین استان های دیگر می باست از طریق سایت توانا به ما بپیوندند.(در حال حاضر خدمات کانون توانا ویژه معلولین استان قزوین می باشد و معلولین استانهای دیگر صرفا می توانند از خدمات مجازی و سایت کانون بهره مند گردند
هم اکنون کانون توانا دارای 4765 عضو است که این اعضا به تفکیک:
بینایی: 865 نفر
شنوایی: 849 نفر
جسمی حرکتی: 2512 نفر
چند معلولیتی: 539 نفر می باشند.
2- کانون شناسی:
در این برنامه که از طریق جلسه ای با حضور مدیران پیشکسوت و مجرب کانون صورت می گیرد ابتدا به معرفی اهداف، فلسفه وجودی و فعالیت های کانون به اعضای جدیدالورود می پردازد. سپس با توجه به فرم-های ثبت نام و حضور عضو، کارشناس حاضر به بررسی توانمندی ها و نیازمندی های وی پرداخته و گزارش تحقیقات خود را به صورت مکتوب به واحد منابع انسانی ارجاع می دهد تا واحد مذکور ، فرد را به واحدهای مرتبط یا نوع نیاز او معرفی نموده تا در چرخه توانمندسازی قرار گیرد.
3- صدور کارت عضویت
4-شناسایی افراد دارای معلولیت با توانایی های بالقوه و تلاش برای بالفعل کردن توانایی های ایشان با همکاری واحدهای مرتبط در جهت آموزش های منجر به اشتغال و اجتماع پذیری اعضا.
5- پیگیری روند فرآیند توانمندسازی از واحدها
6- دیدار دوست: در این روش بعد از بررسی اولیه هنگام ثبت نام در صورت تشخیص و صلاحدید مسئول واحد، کارشناسانی از کارمندان پیشکسوت کانون، مشاورین و مددکاران داوطلب و مسئولین شهری در بازدیدی به نام دیدار دوست از نزدیک به بررسی مسائل و مشکلات اعضا می پردازند و بعد از کارشناسی با معرفی افراد به واحدهای مربوطه سازمان و ارگان های دولتی، موضوع تا حصول نتیجه نهایی که همان توانمندسازی اعضا است توسط مسئول مربوطه پیگیری می گردد.
همچنین بخش دیدار دوست در مناسبت هایی مربوط به معلولین مانند روز جهانی نابینایان، ناشنوایان و … و یا مناسبتهای شخصی ایشان مانند ازدواج و یا فوت نزدیکان و … نیز وظیفه حضور در این برنامه ها را دارد.
6- قسمتی از واحد پذیرش نیز به نام بخش ازدواج بعد از شناسایی اولیه اعضا به تفکیک اعضای مجرد علاقه مند به ازدواج، توسط مشاورین داوطلب، در چهارچوب خانواده، مشاوره روانشناختی و ژنتیکی در صدد معرفی زوج هایی که مناسب هم هستند بر می آید. تاکنون این فعالیت منجر به 150 ازدواج موفق بوده است که تا کنون گزارشی از طلاق و مشکلات خانوادگی لاینحل دریافت نشده است.
واحد داوطلبین:
از آنجایی که سرمایه اصلی کانون توانا فکر و اندیشه انسان ها می باشد و کانون بر اساس مشاوره شکل گرفته است همیشه با آغوش باز به استقبال افراد توانمند و انساندوستی که می خواهند با نیت های خداپسندانه و نیک اندیشی مارا یاری دهند می شتابد. هر چقدر کانون در نگرفتن کمک مالی بلاعوض مصّر است همانقدر به گرفتن کمک مشاوره ای و اجرایی افراد خیراندیش مشتاق می¬باشد.
هم اکنون کانون توانا دارای1250 عضو داوطلب از سراسر کشور می باشد که این اعضای متشکل از افراد تندرست و دارای معلولیت شامل هنرمندان و مسئولین طراز اول کشور، پزشکان، حقوقدانان، معلمین، مشاورین و متخصصین امور مختلف می باشند که به راستی در بسیاری از فعالیت های گسترده فرهنگی-اجتماعی کانون طی 25 سال سابقه سازمان، نقش بسزایی داشته اند.
واحد داوطلبین به شناسایی، جذب، نگهداشت، بررسی و طبقه بندی افراد داوطلب می پردازد و در هنگام نیاز سازمان در هریک از واحدهای مجموعه به معرفی افراد متخصص در آن زمینه اقدام نموده و تا حصول نتیجه نهایی و ارزیابی عملکرد داوطلب و سازمان موضوع را پیگیری می نماید. اینگونه است که حضور داوطلبان در اکثر واحدهای خدماتی کانون از قبیل پذیرش، آموزش، درمان و … جاری و ساری می باشد.
-شناسایی معلولان نخبه کشور:
در واحد داوطلبین بخشی نیز به نام شناسایی معلولان نخبه کشور وجود دارد که در این بخش از طرق مختلف مانند بانک اطلاعاتی بهزیستی کل کشور، دانشگاه ها، انجمن های فعال معلولین سراسر ایران و … به شناسایی معلولان نخبه و نوانمند می پردازد تا علاوه بر تکمیل بانک اطلاعاتی این قشر نخبه جهت برگزاری جشنواره ویژه نخبگان معلول، از نظرات سازنده و مشاوره ایشان در راستای نیل به اهدلف سازمان نیز بهره مند گردد. درحال حاضر کانون توانا بیش از 500 معلول نخبه از سراسر گشور را شناسایی کرده است که این افراد در بسیاری از فعالیت های ملی در شبکه های مجازی کانون فعالیت بسزایی داشته اند.