مسئول کمیته مناسبسازی کانون معلولین توانا گفت: عدم اجرای کامل پروژه مناسبسازی در شهر موجب بروز مشکلات متعدد برای معلولان قزوینی شده است.
حسین طارمیان اظهار کرد: نبود مناسبسازی در جامعه منجر به کاهش فعالیتهای اجتماعی معلولان میشود در حالی که نبود شرایط مناسب منجر به خانه نشینی آنها خواهد شد.
وی افزود: پذیرش معلولان از سوی اجتماع و مسئولان از مهمترین موضوعاتی است که باید برای آن فرهنگسازی صحیحی صورت گیرد در حالی که متأسفانه در قزوین به درستی به این قشر رسیدگی نمیشود و به این ترتیب این قشر از جامعه هر لحظه شرایط بحرانیتری را تجربه میکنند.
این مسئول تصریح کرد: زیرساخت شهری مهمترین اصل برای حضور معلولان است زیرا این افراد با حضور در اجتماع میتوانند به درستی استعدادهای خود را شکوفا نمایند.
وی با بیان اینکه متأسفانه هنوز بسیاری از استراحتگاههای بین شهری مناسب سازی نشدهاند، گفت: معلولان نمیتوانند به سادگی سفر کرده و همچون یک فرد عادی از امکانات شهری و برون شهری بهره مند شوند.
جامعه امروز همچنان نیازمند فرهنگسازی برای برخورد با معلولان است
نماینده کانون معلولین توانا در ستاد مناسب سازی استان عنوان کرد: نگاه مردم نسبت به معلولان نباید متفاوتتر از افراد عادی باشد در حالی که متأسفانه باید گفت، جامعه امروز همچنان نیازمند فرهنگسازی برای برخورد با این قشر است.
وی افزود: مردم نگاه متفاوتی نسبت به معلولان دارند در حالی که امیدواریم این نگرش کاملاً تغییر کرده و این افراد نیز با آرامش و به دور از چشمهای پرسشگر در جامعه حاضر شوند.
طارمیان گفت: در فضاهای ساختمانی دولتی و خرید، اماکن ورزشی و آموزشی، حمل و نقل عمومی داخل شهری و مراکز بین راهی مناسب سازی در استان به درستی دیده نشده است.
وی ادامه داد: در برخی از استانها امر مناسب سازی به طور کامل دیده میشود تا بانوان باردار، افراد مسن و بیماران بتوانند از امکانات شهری برابر استفاده کنند در حالی که مناسب سازی در ساختمانهای اداری نوساز رعایت نشده است.
طارمیان با بیان اینکه طبق کمیسیون ماده ۱۰۰ اگر ساخت و سازی غیر قانونی انجام شود محکوم به تخریب است گفت: شهرداری با بی توجهی به این امر راه در روی افراد سودجو را باز کرده تا با پرداخت جریمه به ساخت و ساز ادامه دهند.
وی با اشاره به اینکه همچنان ستاد مناسب سازی استان در استانداری قزوین برگزار میشود و با اینکه باید پی در پی در جلسات شرکت کنم اما متأسفانه به طور کامل در استانداری قزوین نیز مناسب سازی انجام نشده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از مدیران نمایندهای را تنها برای رفع تکلیف به جلسات میفرستند در حالی که اگر دغدغه کافی در این خصوص داشتند یک نماینده واحد برای این جلسات تعیین میکردند تا اقدامات مؤثری انجام گیرد.
طارمیان عنوان کرد: هر بار برای جلسه یک نماینده حضور مییابد این در حالی است که اکثر زمان هر جلسه برای توجیه فرد تازه وارد میگذرد و باز هم در نهایت اقدام خاصی صورت نمیگیرد.
تأمین هزینه بالشتکهای ویژه زخم بستر برای افراد آسیب نخاعی ممکن نیست
محمود خدابنده عضو کانون معلولین توانا نیز در این جلسه گفت: فرد سالمی بودم و در اثر اتفاقی دچار ضایعه نخاعی شدم این در حالی است که به واسطه استراحت طولانی مدت زخم بستر نیز گرفته بودم.
وی افزود: هر ۱۵ دقیقهای که فرد معلول بر ویلچر مینشیند باید ۲۰ ثانیه از روی صندلی چرخدار بلند شود این در حالی است که برخی از معلولان به سبب بی اطلاعی دچار زخم بستر شدید خواهند شد.
این عضو کانون معلولین توانا در استان قزوین با بیان اینکه زخم بستر میتواند کشنده باشد عنوان کرد: بالشتکهای مخصوص برای جلوگیری از زخم بستر نیز به قدری گران شده که معلولان حتی نمیتوانند تصور خرید این محصول را داشته باشند.
خدابنده در پایان گفت: ماهیانه ۳ میلیون تومان هزینه داروهای فردی که دچار زخم بستر شده، میشود در حالی که بهزیستی نیز پس از چند ماه، بیمار را فراموش کرده و به حال خود وا میگذارد.