مدیر باشگاه فرهنگی-ورزشی توانا با اشاره به راهاندازی باشگاه فرهنگی-ورزشی توانا از عزم این باشگاه در اجرای طرح استعدادیابی کودکان دارای معلولیت 3 تا 13 سال سراسر کشور خبر داد.به گزارش پیکتوانا؛ سیروس مالهمیری اظهار کرد: کانون توانا با راهاندازی این باشگاه به زودی در تمام استانهای کشور طرح شناسایی استعدادهای ورزشی کودکان دارای معلولیت را شناسایی میکند تا ادامه فعالیتهای ورزشی این گروه در ساختاری علمی و کارشناسی شده پیش رود.
وی هدف از اجرای این طرح را توجه به قابلیتها و استعدادهای ورزشی کودکان معلول خواند و گفت: متأسفانه این گروه سنی مظلوم واقع شده و مورد توجه هیچ یک از نهادهای مسئول نیستند در حالیکه اگر استعدادهای آنان به موقع شناسایی و مورد توجه و رشد قرار گیرد چه بسا آیندههای بسیار موفقی داشته باشند.
به گفته مالهمیری بسیاری از ورزشکاران دارای معلولیت به دلیل انتخاب اشتباه رشتههای ورزشی یا نبود امکانات ورزشی در محل زندگی خود دچار معلولیت ثانویه میشوند، این در حالیاست که اگر رشته ورزشی متناسب با نوع معلولیت افراد انتخاب شود نه تنها از معلولیت ثانویه افراد جلوگیری میشود بلکه عوارض معلولیت آنها نیز کاهش مییابد اما این امر تاکنون متولی خاصی نداشته است.
این مسئول در خصوص نحوه اجرای این طرح توضیح داد: تمهیداتی اندیشیده شده تا این طرح با برنامهریزی نرمافزاری با نظارت و حضور مربیان و متخصصان در زمینه ورزش افراد دارای معلولیت در سراسر شهرهای کشور آغاز شود و گزارشات اجرای آن بهصورت هفتگی و ماهیانه در ساختار شبکه ملی معلولان کشور ارائه شود.
مالهمیری با بیان اینکه تاکنون آییننامهها و برنامهریزیهای مربوط به نحوه استعدادیابی و عملکرد مربیان و مشاوران ورزشی تدوین شده و در سال جاری شاهد اجرایی شدن آن خواهیم بود، تأکید کرد: ورزش شاید برای افراد تندرست ابزاری برای سلامتی و یا قهرمانی باشد اما برای افراد دارای معلولیت به معنای حضور اجتماعی است و معنایی بسیار وسیعتر دارد.
وی خاطرنشان کرد: ورزش برای افراد دارای معلولیت انگیزه خروج از منزل و حضور در جامعه است و در بسیاری موارد کاربرد درمانی نیز دارد و همچنین زمینهای را فراهم میکند تا معلولان در این بستر از رشد شخصیتی برخوردار شده، نسبت به حقوقشان آگاه شوند و مانند سایر شهروندان به امکانات اجتماعی دسترسی داشته باشند.
این مسئول با بیان اینکه ورزش میتواند زمینه همبستگی و انسجام جامعه معلولین را نیز فراهم کند، تصریح کرد: در وارد کردن کودکان معلول به عرصه ورزش ابتدا باید نگرش خانواده تغییر پیدا کند، خانوادهها باید به این باور برسند که معلولیت فرزندانشان پایان زندگی آنها نیست و میتوان با تقویت تواناییهای آنها زمینه فعالیت موثرشان را در جامعه ایجاد کرد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه ورزش جانبازان و معلولان کشور، از نبود باور و نگرش مثبت در مدیران ورزشی کشور از وزارت ورزش گرفته تا مدیران کل استانها نسبت به ورزش معلولان ابراز گلهمندی کرد و گفت: آنها یا با نگرش حاکی از ترحم به ورزش معلولان توجه میکنند و یا برای ارائه گزارش عملکرد خود به آن مینگرند در حالیکه از ابعاد و مزایای اصلی آن برای جامعه معلولان بیخبرند.
مدیر باشگاه فرهنگی-ورزشی توانا همچنین به مصوبه شورای عالی انقلاب اشاره کرد و گفت: بر اساس این مصوبه ارگانهای دولتی و اجرایی کشور موظف به همراهی ورزش معلولان و تأمین امکانات لازم برای آنها هستند و شهرداریها در همه شهرها وظیفه دارند براساس بُعد جمعیت معلولان اماکن ورزشی را مناسبسازی کرده و در اختیار آنها قرار دهند اما متأسفانه این اتفاق در بیشتر شهرها نمیافتد و مسئولان دستگاههای اجرایی همراهی لازم را با ورزش معلولان و جانبازان ندارند.
شهاب ربیعی