تاریخچه مختصری از کتابخانه گویا توانا
کتابخانه گویا در دی ماه سال 1394 با همت معاونت اجتماعی، مدیر واحد توانمند سازی، روابط عمومی و مشاور فرهنگی کانون توانا وبا حضور جمعی از مدیران و مقامات استانی با شعار دنیا را با صدای من ببین در این مجموعه افتتاح گردید.
این کتابخانه با هدف ارائه خدمات به نابینایان و سایر معلولین، ارتقا سطح مطالعه و تحقیق در میان جامعه هدف، فرهنگ سازی در بینافراد تن درست برای روی آوردن به کتب گویا و بالا بردن سطح معلومات در میان این افراد تأسیس شد.
در حال حاضر 32000 جلد کتاب صوتی در شاخه ها و موضوعات مختلف ادبیات، رمان، روانشناسی، دین، حقوق، فلسفه، فرهنگوهنر، تاریخ و جغرافیا، جامعه شناسی، علوم سیاسی، اطلاعات عمومی، پزشکی، مدیریت، اقتصاد، آموزشی، کودک و نوجوان وهمچنین نمایشهای مختلف رادویی و برنامه های مختلف علمی و فرهنگی در این کتابخانه موجود است. بعلاوه کتب درسی دانش آموزان از ابتدایی تا مقطع پیش دانشگاهی در این کتابخانه قرار دارد.
از خدمات مهم کتابخانه گویا توانا ضبط و تولید کتب و جزوات درسی داشجویان رشته های مختلف تحصیلی میباشد که باتشکیل کار گروه و با توجه به نیاز و درخواست دانشجویان فرایند ضبط کتاب یا جزوه مورد نظر انجام میگیرد.کتب درخواستی اعضای معلول یا تن درست بر حسب نیازهایشان در قالب لوح فشرده یا حافظه جانبی ( فلش ) ارائه میگردد که درآینده نزدیک این کتابها برای استفاده عموم طی یک پروسه زمانی در پایگاه اینترنتی کانون توانا قرار خواهد گرفت.
کتبی که در این مجموعه وجود دارد از کتابخانه های مختلفی از جمله مجتمع رودکی، واحد نابینایان دانشگاه تهران، واحد نابینایان دانشگاه اصفهان، حسینیه ارشاد، نهاد کتابخانه های عمومی کشور و کتابخانه نابینایان در برلین آلمان جمع اوری و هر سه ماه یک باراین مجموعه به روی می گردد.
یکی دیگر از خدمات این واحد تجهیز سامانه خدمات بانکی ویژه ی نابینایان در بانک های استان قزوین می باشد.
همچون بانک ملی- بانک قرض الحسنه رسالت- بانک تجارت- بانک رفاه و بانک سپه