پیام آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در روز جهانی افراد دارای معلولیت در 3 دسامبر 2018 این بود: گزارش شاخص 2018 سازمان ملل در مورد معلولیت و توسعه، که تحقق اهداف توسعه پایدار توسط، برای و با افراد دارای معلولیت است، نشان میدهد که افراد دارای معلولیت از اکثر اهداف توسعه پایدار بهرهای نمیبرند، اما بر شیوههای خوبی تاکید دارد که جامعهی فراگیرتری برای زندگی مستقل ایجاد میکند.
با میانبر زدن به سه ستون کار سازمان ملل شامل توسعه، حقوق بشر و صلح و امنیت، برنامه توسعه پایدار 2030، با تعهد بر “پشت سر نگذاشتن هیچکس” یک برنامه عملیاتی بلندپروازانهی جامعه بینالملل به سوی جهانی صلحآمیز و مرفه است که در آن کرامت و برابری بین همه به عنوان یک اصل اساسی اعمال میشود. حصول اطمینان از مشاركت كامل و برابر افراد دارای معلولیت در همه حوزههای جامعه و ایجاد محیطهای مجهز برای افراد دارای معلولیت مطابق با كنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، بسیار مهم است.
در سال 2018، سازمان ملل متحد اولین گزارش شاخص درباره معلولیت و اهداف توسعه پایدار با عنوان “تحقق اهداف توسعه پایدار با و برای افراد دارای معلولیت” را آغاز کرد. این گزارش نشان میدهد که افراد دارای معلولیت از اکثر اهداف توسعه پایدار بیبهره هستند. به عنوان عوامل و ذینفعان توسعه، برای یک میلیارد فرد دارای معلولیت در جهان یعنی 15٪ از جمعیت جهان، اقدامات سرسختانهای لازم است. برخلاف تمام شواهد موجود، این گزارش شیوههای خوبی را مشخص میکند و پيشنهاد میدهد تا سال 2030 اقدامات فوری برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار برای و با افراد دارای معلولیت انجام شود.
در نوامبر 2019، به لطف گزارشی از دو قطعنامه تصویب شده در کمیته سوم مجمع عمومی، کشورهای عضو نکتهبرداری کردند. قطعنامه اول با عنوان “ارتقای مشارکت اجتماعی از طریق ورود اجتماعی” (A / C.3 / 74 / L.17 / Rev.1) و دومی با عنوان “اجرای کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و پروتکل اختیاری آن: دسترسیپذيري ” (A / C.3 / 74 / L.32 / Rev.1) به اهمیت این گزارش برای پیشبرد حقوق معلولان در اجرا، نظارت و ارزیابی اهداف توسعه پایدار توجه نمودند.
ترجمه معصومه آمِدی
منبع: United Nations