مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: ۳۸ درصد ازدواجهای فامیلی منجر به بیماریهای ژنتیکی میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد محمدی قیداری شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مطالعات نشان می دهد که ابتلا به انواع بیماری های ژنتیکی در ازدواج های فامیلی بیش از ۳۸ درصد است.
وی اظهار کرد: با توجه به مطالعاتی که بر روی ۳۰۰ هزار زوج انجام گرفته بیماری های ژنتیکی در ازدواج های فامیلی بیشتر مشهود است.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان گفت: متاسفانه ازدواج های فامیلی در روستاها بیشتر نمود دارد و این بیماری در روستاها شایع تر است ، بنابراین آگاه سازی لازم از طریق مشاوره ژنتیکی در دستور کار قرار گیرد.
محمدی قیداری تاکید کرد: یکی از استراتژی های مهم سازمان بهزیستی طرح مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج است و با توجه به پیشرفت های اخیر در زمینه تشخیص و پیشگیری از بیماری های ارثی و معلولیت زا، مشکلات و معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیکی قابل پیشگیری هستند.
وی گفت: مشاوره ژنتیک گامی موثر در کم کردن معلولیت ها است و پیشگیری از اختلالات ژنتیک و مادرزادی جنبه های محتلفی را در بر می گیرد که مشاوره ژنتیک هسته اصلی و بخش مهم این خدمات را تشکیل می دهد.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان به انجام آزمایشات ژنتیک اشاره کردو گفت: هزینه انجام آزمایش های ژنتیک ۹ میلیون ریال است.
محمدی قیداری تصریح کرد:در هر دقیقه هشت کودک معلول در دنیا متولد می شود و براساس گزارش های منتشر شده یک الی سه درصد از جمعیت دنیا به عقب ماندگی ذهنی مبتلا هستند که آمار آن در کشورهای در حال توسعه ۲ الی ۴ برابر کشورهای پیشرفته است و در کشور سالیانه حدود ۳۰ الی ۴۰ هزار نفر کودک معلول متولد می شود، که باید با انجام مشاوره زنتیکی قبل از ازدواج از به وجود آمدن فرزند معلول جلوگیری کرد.
وی گفت: در روستاها برنامه های پیشگیری و آگاه سازی پیشگیری وجود دارد، تااز متولد شدن فرزند معلول جلوگیری شود.