جلسه هماهنگی کمیتههای اجرایی و حقوقی مجمع هماندیشی سمنهای معلولان روز گذشته برگزار شد.
به گزارش پیکتوانا؛ این جلسه با محوریت بررسی تعداد سمنهای فعال حوزه معلولیت در سراسر کشور و زمانبندی برگزاری مجمع هماندیشی سمنهای معلولان روز گذشته و به میزبانی انجمن تخصصی معلولین ایران برگزار شد.
وحدت سمنهای معلولان عامل بهبود وضعیت آنها در جامعه است
در این نشست سهیل معینی مدیرعامل انجمن باور وحدت سمنهای معلولان را عامل اصلی بهبود وضعیت این قشر در جامعه خواند.
وی گفت: شبکه ملی معلولان جسمی-حرکتی که سال گذشته توسط سازمان بهزیستی کشور تشکیل شده است قابلیت اصلاح دارد و میتوان با برخی تغییرات از این پتانسیل در جهت مطالبهگری طیف معلول بهره برد.
این مسئول همچنین خاطرنشان کرد: باید از هرگونه موازی کاری و انجام کارهای مشابه که ممکن است پتانسیل جامعه بزرگ معلولان را هدر دهد پیشگیری کرد.
بانک دقیقی از تشکلهای معلولان کشور وجود ندارد
محمدرضا هادیپور، مدیرعامل کانون توانا در این نشست بحث شناخت از تشکلهای معلولان و ایجاد شناخت بین تشکلها را مورد تأکید قرار داد.
وی با بیان گزارشی از جمعآوری اطلاعات سمن های معلولان کسور از مجاری مختلف از جمله وزارت کشور، بانک اطلاعاتی کانون توانا و نیز دفتر فرهنگ معلولین قم، بیان کرد: این اطلاعات در موارد زیادی همپوشانی دارد و نیازمند مطالعه و انطباق دقیق است.
هادیپور اذعان کرد: در پیگیریهای مربوط به جمعآوری اطلاعات تشکلهای معلولان کشور مشخص شد در کشور بانک دقیقی از تشکلهای این حوزه وجود ندارد و حتی سازمان بهزیستی نیز بهعنوان متولی امور معلولان از این قاعده مستثنی نیست.
مجمع هماندیشی معلولان بستری برای استفاده سمنها از ظرفیتهای یکدیگر است
سیداکبر حسینی، عضو هیأت مدیره کانون توانا در این جلسه برگزاری مجمع هماندیشی معلولان را بستری برای استفاده سمنها از ظرفیتهای یکدیگر خواند.
وی با بیان این مطلب که کمیتههای حقوقی و اجرایی این مجمع از یکدیگر جدا نیستند، افزود: همکاری این دو کمیته موجب همافزایی سمنها شده و به مطالبهگری معلولان در تمام استانهای کشور منجر میشود.
حسینی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که تعداد سمنهای فعال معلولان از تعداد ثبت شده آن بسیار کمتر است و برخی استانها در این خصوص بسیار فقیرند.
این مسئول رشد و ارتقای سمن های غیرفعال و کمتر فعال حوزه معلولان را از جمله اهداف مجمع هماندیشی معلولان دانست و تأکید کرد: برگزاری کمیتههای جانبی و حمایت مالی از سمنهای ضعیفتر میتواند انگیزه خوبی برای حضور و شرکت این سمنها در مجامع هماندیشی باشد.
حسینی همچنین انتخابات شبکه ملی معلولان جسمی-حرکتی که سال گذشته توسط بهزیستی کشور برگزار شد را همراه با ایرادات قانونی دانست و گفت: این اشکالات موجب شد تا آقای موسوی که در این انتخابات رأی بالایی را نیز کسب کرده بود طی نامهای اعتراض خود را به رئیس سازمان بهزیستی کشور انتقال دهد.
با اتخاذ تمهیدات دقیق باید به بهترین نتایج رسید
اضعر شیرزادی از انجمن تخصصی معلولین ایران در این جلسه برگزاری مجامع هماندیشی معلولان را راهکار مؤثری برای آشنایی سمنهای معلولان با همنوعان خود برشمرد و گفت: در این مجامع میتوان برای دغدغههای معلولان راهکارهای همهشمولی احراز کرد.
وی شرایط برگزاری مجمع و چگونگی دعوت از تمام سمنهای معلولان در سراسر کشور را نیازمند تأمل و بررسی دقیق دانست و گفت: باید با اتخاذ تمهیدات دقیق به بهترین نتایج ممکن دست یافت.
شناخت سمنهای معلولان پیششرط برگزاری انتخاباتی در تراز بالاست
رحمان دلاوری، نماینده جامعه معلولین دلیجان نیز در این جلسه شناخت از سمنهای معلولان را پیششرط لازم برای ورود به مباحث تخصصی و برگزاری انتخاباتی در تراز بالا دانست.
وی ادامه داد: داشتن شناخت کامل از سمنها موجب شناسایی سمنهای کیفی و فعال کشور شده و تصمیمگیری برای حضور آنها در مجمع هماندیشی را آسان میکند.
این معلول مؤفق که عضو شورای شهر دلیجان نیز هست برگزاری مجمع عمومی سالانه را یکی از روشهای احراز شناخت کامل از سمنها و آشنایی سمنهای معلولان با یکدیگر خواند و افزود: این مجمع عمومی را میتوان تبدیل به سنت کرده و همه ساله برگزار کرد.
تلاش بر این است تا با ثبت رسمی شبکه، انتخاباتی صحیح برگزار شود
محمدعلی افشاریان، نماینده جامعه توانمندان فرهیخته همدان نیز با تأیید اشکالات قانونی در نحوه برگزاری انتخابات مربوط به شبکه ملی معلولان جسمی-حرکتی بیان کرد: تلاش بر این است تا با اتخاذ برخی تمهیدات اشکالات موجود رفع شده و پس از ثبت رسمی شبکه، انتخابات صحیح برگزار شود.
وی افزود: برگزاری یک نشست مشترک با آقای موسوی میتواند راهکار مناسبی برای بررسی این تمهیدات بوده و منشأ حرکتهای مفیدی در این خصوص شود.
خبرنگار: رقیه بابائی
عکاس: میثم کلانتری