سرپرست کانون معلولین توانا گفت: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان هنوز در خیلی از حوزهها به طور کامل اجرا نشده و این مساله مشکلات زیادی را برای این قشر به دنبال داشته است.
به گزارش پیک توانا؛ شهناز رجبی با اشاره به اینکه قانونی در زمینه حمایت از معلولان تصویب شده که در بسیاری از موارد اجرایی نشده است، گفت: قانون حمایت از حقوق معلولان در سال ۸۳ در ۱۶ ماده در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید ولی این قانون بسیار ناقص بود و در سال ۹۶ با فعالیت سازمان های مردم نهاد تکمیل و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
سرپرست کانون معلولان توانا اضافه کرد: متاسفانه در روند اجرایی سازی این قانون هم مشکلات زیادی وجود دارد و در بسیاری از موارد این قانون اجرایی نمیشود.
وی اظهار داشت: مناسبسازی معابر، اشتغال و ازدواج معلولان از جمله مهمترین مشکلات و نیازهای این قشر به حساب میآید که امیدواریم با توجه و نگاه ویژه مسئولان به آنها پاسخ داده شود.
رجبی در ادامه با اشاره به اینکه معلولان بیشتر از سایر افراد دیگر در معرض خطر کرونا هستند، اظهار داشت: این قشر برای حضور در جامعه نیاز به کمک دیگران دارند و فاصله اجتماعی که در حال حاضر در کشور وجود دارد مانع حضور معلولان در جامعه میشود.
وی افزود: کرونا حضور اجتماعی برای معلولان را کمرنگ کرده و به همین میزان امرار معاش آنها هم سختتر شده و باید برای حل این مشکل تدابیر ویژهای اتخاذ شود.
این مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از وزارتخانهها تصمیمات کرونایی زیادی را گرفته و اجرایی کردهاند، اضافه کرد: تمامی وزارتخانهها از جمله آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و.. تدابیری ویژه را برای موضوع کرونا گرفتهاند ولی متاسفانه این تدابیر تا حدود زیادی برای معلولان در وزارتخانه ذیربط اتخاد نشده و مشکلات این قشر دو چندان شده است.
رجبی با بیان اینکه معلولان قشر آسیب پذیر جامعه بوده و با توجه به اینکه در مواقع بحرانی به آنها رسیدگی و توجه نمیشود، اظهار داشت: سازمان بهزیستی در ارائه اطلاعات موثق معلولان به وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی باید اقدام فوری کند.
وی افزود: مناسبسازی زیرساختهای شهری مهمترین رکن حضور معلولان در جامعه است و نیاز است این افراد برای رشد استعدادهایشان در جامعه حضور داشته باشند ولی متاسفانه این امکان به شکل شایسته وجود ندارد.
رجبی همچنین فقدان استراحتگاههای بین شهری و بین جادهای را از دیگر مشکلات معلولان خواند و گفت: حتی امکان یک سفر ساده هم از افراد دارای معلولیت گرفته شده و عملکرد نهادها بهگونهای است که این گروه را به سوی انزوای اجتماعی هدایت میکند.
این مسئول با بیان اینکه کانون معلولین توانا حدود پنج هزار و ۳۰۰ عضو دارد که ۶۰ درصد این اعضا را زنان و ۴۰ درصد آنها را مردان تشکیل می دهند، افزود: آگاه سازی و اطلاع رسانی به افراد دارای معلولیت نسبت به قانون حمایت ازحقوق معلولان و مطالبهگری برای تصویب بودجه ۲ اولویت مهم کانون در حال حاضر است که برای تحقق آنها برنامههای مختلفی در حال اجرا است.
وی در ادامه سخنان گفت: شیوع کرونا، شرایط را برای معلولان سخت کرده است و روشندلان در شرایط امروز کرونایی بیشتر از سایر معلولین در معرض آن هستند.
به گفته رجبی باتوجه به عدم مناسبسازی و قابل دسترسی نبودن شهرها برای حضور معلولان در جامعه، این افراد به کمک دیگران نیاز دارند؛ چراکه فاصله گذاری اجتماعی مانع حضور آنها در جامعه شده است.
سرپرست کانون معلولین توانا تأکید کرد: با بروز ویروس کرونا شرایط حتی برای امرار معاش معلولان نیز تحتالشعاع قرار گرفته؛ امروز هر وزارتخانهای از جمله سیستم آموزش و پرورش به دلیل شرایط کرونایی موجود، نوع خدمات خود را تغییر داده، اما سوال این است که آیا این سیستم برای معلولان، تمهیداتی نیز درنظرگرفته است؟ آیا بهزیستی با ۲۶ الی ۲۷ هزار نفر کارمند، توانسته مددجویان تحت پوشش را نیز حمایت کند؟
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: قانون بازنشستگی پیش از موعد نیز برای معلولان به خوبی اجرا نمیشود، این درحالی است که همه ما معلولان از یک جامعه هستیم و این انصاف نیست که تفاوتی در این بین صورت گیرد.
منبع:پیک توانا