دکتر سخنگویی:
۱۵ درصد افراد جامعه را معلولان تشکیل میدهند
زنجان – خبرگزاری مهر: معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور گفت:۱۵ درصد افراد جامعه را معلولان تشکیل میدهند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر یحیی سخنگویی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بالای ۱۱ میلیون معلول در سطح کشور وجود دارد افزود: ۱.۵ درصد از این تعداد را معلولیتهای شدید تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه ۱.۵ درصد این جمعیت را عقب ماندههای ذهنی تشکیل میدهند ادامه داد: با توجه به وضعیت موجود یک میلیون ناشنوا و کمشنوا در جامعه وجود دارد.
سخنگویی آمار معلولین را رو به افزایش دانست و ابراز کرد: ضایعه نخاعی جزو معلولیت های شدید هستند که هیچ کدام نباید بدون ویلچر باشند.
وی هزینه یارانه در سال گذشته را ۳ میلیارد اعلام کرد و افزود: این رقم در سال جاری به ۴ میلیارد رسیده است.
معاون امور توانبخشی کشور به حمایت از ورزشهای معلولین اشاره کرد و بیان داشت: از همه فدراسیونها حمایت شده تا معلولین بتوانند در صحنه های ملی و بینالمللی ظاهر شوند و این یک سرمایه گذاری است که با حضور آنان و همچنین سایر معلولین خود را باور کنند و در این حوزه ها حضور پیدا کنند.
وی ضایعه نخاعی را جزء معلولیت های شدید در بهزیستی اعلام کرد و افزود:هیچ کدام از این معلولها نباید بدون ویلچر بمانند و برای دریافت ویلچر به بهزیستی مراجعه کنند.
سخنگویی با اشاره به مصوبه سال ۱۳۸۷ مبنیبر واگذاری چهار هزار و ۷۰۰خودرو به معلولان افزود: تلاش بر این است تا برای آنهایی که نمیتوانند خودروهای مورد نظر را وارد کنند امکان بهره گیری از خودروهای داخلی فراهم شود.
وی با بیان اینکه با تصویب قانون جامع حمایت از معلولان که قانون جدیدی بر قوانین قبلی میافزاید به ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حل مسائل معلولان نیاز است افزود: ۷۵ نفر از معلولان استانی با ضایعه نخاعی که پشتنوبت مانده بودند به صفر رسیده و همگی حق پرستاری دریافت میکنند.
سخنگویی به فعالیت های جدید در بخش توانبخشی در سالجاری اشاره کرد و گفت: تکنولوژی مدرن به زندگی معلولین وارد شده است که معلولین از اطلاعات به روز مربوط به خود استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه برای طرح نگهداری دو میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده گفت: معلولان به لحاظ معیشتی دچار مشکل هستند و جهت نگهداری در منزل با دو میلیارد اعتبار شروع میکنیم.
معاون امور توانبخشی کشور، تاکید کرد: معلولان برای کمیسیون پزشکی دریافت کارت به بهزیستی مراجعه کنند و آمار معلولین کاملا درست پایش شود.
سخنگویی افزود: براساس موافقتنامه که منعقد شده حقوق پرستاران ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و ماماها ۱۰۰تا ۱۵۰ هزار تومان افزایش یافته و افرادی هم که تحت پوشش قرار بگیرند ازاین خدمات استفاده می کنند.
وی یاد آورشد: طی سالجاری فعالیت جدید وارد کردن تکنولوژی مدرن به زندگی معلولین در دستور کار است که معلولین هم از این امکانات روز استفاده کنند و همچنین طرح توانمندی افراد کم بینا در دستور کار است و ۵۰۰ نابینا به صورت پایلوت تحت پوشش مهارت های زندگی و آوزشی قرار میگیرند.
معاون توانبخشی معلولان کشور، گفت: امسال ۸۰۰ دستگاه ویلچر برقی وارد عرصه خدمت رسانی به معلولین خیلی شدید خواهد شد وبه خصوص در کلانشهرها از این دستگاهها استفاده میشود.
سخنگویی افزود: سازمان با شرکتهای خودروسازی و اعطای تسهیلات ۳۰۰ میلیون ریالی برای خرید ۴۷۰۰ خودرو به توافقاتی رسیده است.
معاون توانبخشی معلولین کشور افزود: مهمترین اولویت این معاونت کمک به جامعه هدف است که زندگی شادی داشته باشند و استفاده از همه امکانات و ظرفیتها حق طبیعی قشر معلول جامعه است.
سخنگویی با بیان اینکه مسیرهای راه باید برای ترقی معلولان تسهیل شود تصریح کرد: امسال بر اساس اولوتبندی که انجام دادیم غیر از این سه هزار میلیارد ریال اعتبار دیگری نیاز است و معلولین در این اولویتبندی میتوانند تحت طرح ترافیک در تهران است را شامل شوند.
معاون توانبخشی معلولان کشور گفت: با تعامل خوبی با پلیس راهنمایی و رانندگی داریم این امر محقق شده است.
سخنگویی تصریح کرد: متاسفانه فرهنگ جامعه ما با این امر مشکل دارد و یک سری قوانین راهنمایی و رانندگی را جدی نمی گیرند چه برسد به جامعه معلولین و دراین میان باید مناسب سازی در افکار عمومی جامعه تحقق پیدا کند.
معاون توانبخشی معلولان کشور خاطر نشان کرد: ۱۰ دانشکده توانبخشی در کشور فعال است.
سخنگویی با بیان اینکه معلولان در زمینه هنرهای نمایشی همواره به موفقیتهای خوبی در سطوح ملی دست یافتهاند بر لزوم احیای هنر تئاتر معلولان در سطح استانها تلکید کرد و گفت: هدف اصلی و رسالت سازمان کاهش استرس همه معلولان و تسهیل دشواریهای موجود در نوع زندگی این افراد است که فعالیت های هنری نقش مهمی در این زمینه دارند