ایسنا/یزد جمعی از معلولان شهرستان میبد با تولید ماسکهای ویژه ناشنوایان و کودکان به یاری مدافعان سلامت در خط مقدم مبارزه با کرونا پیوستند.
در این روزهای دشوار کرونایی خیلیها برای کمک به مردم و کادر درمان و مقابله با این بیماری پا به میدان گذاشته و بیوقفه به تولید اقلام بهداشتی مشغول شدهاند.
در شهرستان میبد نیز در کنار بخشهای مختلف، تعدادی از معلولان به یاری مدافعان سلامت شتافتند و با شوق و تلاش جهادی، دست به تولید ماسک البته متفاوت زدهاند که شاید در نوع خود برای اولین بار در کشور تولید میشود.
کارگاه تولیدی معلولیت «مون» تحت نظارت اداره بهزیستی شهرستان میبد، اولین کارگاهی است که دست به تولید ماسکهایی ویژه ناشنوایان و کودکان کرده است.
«مهدی معصومی» مسئول این کارگاه تولیدی در گفتوگو با ایسنا با بیان این که گروه تولیدی مون پیش از این تولید عروسک را برعهده داشته است، گفت: همزمان با شیوع کرونا و با توجه به نیاز جامعه و کمبود ماسک، این کارگاه با تغییر تولیدات خود، اقدام به تولید ماسکهای ویژه ناشنوایان و کودکان کرده است.
این ورزشکار معلول میبدی در مورد تولید ماسک ویژه ناشنوایان، گفت: این نوع ماسک از پارچه و تلق دوخته شده که امکان لبخوانی را برای ناشنوایان را فراهم میکند به طوری که قرارگیری تلق وسط ماسک و مشاهده حرکات لب، امکان ارتباط مناسب را برای یک فرد ناشنوا مهیا کرده است.
معصومی همچنین از طراحی و تولید ماسک برای کودکان در این کارگاه نیز خبر داد و اظهار کرد: در طراحی این نوع ماسک از پارچههای کودکانه با طرحهای شاد استفاده شده و با نصب عروسکهایی به روی این نوع ماسکها به کودکان انگیزه استفاده از ماسک برای در امان ماندن از این کروناویروس را فراهم کرده است.
این تولید کننده معلول میبدی از تولید ماسک متفاوت دیگری که تمام صورت فرد را میپوشاند هم خبر داد و گفت: این نوع ماسک دارای تلق وسط و حاشیه پارچهای است که فرصت هرگونه دست زدن به صورت را از فرد میگیرد و در نتیجه اگر دست فرد آلوده باشد هم نمیتواند صورت خود را لمس کند که در کارهایی نظیر نقاشی ساختمان مورد استقبال برخی مغازهداران و کارگران مختلف قرار گرفته است.
معصومی از تولید ماسک جدید دیگری برای افراد دارای وسواس بهداشتی در این کارگاه نیز گفت و افزود: در این نوع ماسک با ایجاد شکاف در بین لایههای زیرین و روی ماسک امکان اضافه یا تعویض دستمال کاغذی یا گاز استریل ایجاد شده که میتواند جلوی ویروس را به شدت بگیرد و اگر مورد استقبال قرار گیرد به تولید انبوه خواهد رسید .
مسئول کارگاه تولیدی مون با اشاره اشتغال 9نفر از معلولان در این کارگاه، گفت: در اوایل ورود ویروس به کشورمان، روزانه بین 1500 تا 2000 هزار ماسک عادی و خاص کودکان و ناشنوایان در این کارگاه تولید میشد اما امروز با توجه فراوانی تولیدات ماسک در کشورمان تولیدات به روزانه 1000 عدد ماسک کاهش یافته است.
معصومی در پایان ابراز امیدواری کرد که معلولان میبدی نیزبا مشارکت در این اقدام به نوبه خود توانسته باشند به قطع زنجیره کرونا به مردم و مدافعان سلامت کمک کنند و معلولان شهرستان با گذر از معلولیت خود، توانمندتر از همیشه در صحنه حضور یافته باشند.
در این کارگاه تولیدی، «فاطمه زارع» نابینای تحصیل کرده میبدی هم با حس لامسه در بستهبندی انواع ماسک ها در این کارگاه با هدف کمک به جامعه سلامت و ریشهکنی ویروس کرونا خدمت میکند.