مدیران انجمنهای جامعه معلولین دلیجان و اراک به همراه فرماندار و رئیس بهزیستی شهرستان دلیجان و جمعی از خیرین این دو شهرستان از کانون توانا و گروه بهداشتی فیروز بازدید کردند.
به گزارش پیکتوانا: این بازدید روز گذشته بهمنظور آشنایی هر چه بیشتر با دو مجموعه کانون توانا و فیروز و با هدف الگوبرداری برای اشتغالزایی برای معلولان صورت گرفت.
هیچ جامعهای به تعالی نمیرسد مگر با سرمایهداری الهی
سید محمد موسوی، مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز در نشستی که در حاشیه این بازدید با بنیانگذار کانون توانا و مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز برگزار شد، سرمایهداری الهی را منشأ حرکات مثبت در جامعه دانست و بیان کرد: هیچ جامعهای به تعالی نمیرسد مگر آنکه سرمایهداری الهی را الگوی عملی خود قرار دهد.
بنیانگذار کانون توانا ادامه داد: سود محوری از عقل محاسبهگر نشأت میگیرد درحالیکه برکتمحوری حاصل ارتباط قلبی با خداست و از آنجا که ما خدا را سرمایهدار اصلی میدانیم و خود را وکیل خدا بر سرمایه؛ بنابراین برکتمحوری را متُد کار خود قرار میدهیم چون در این متُد بخشیدن آسانتر میشود.
موسوی تأکید کرد: در شرایط بحرانی فعلی تمام تلاشمان را بهکار گرفتهایم تا از بروز لطمه به شغل نیروهای دارای معلولیت پیشگیری کنیم چرا که با بروز آسیب به شغل و منبع درآمد این افراد زندگی آنها در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه بسیاری از کموکاستیهای جوامع را میتوان با سیستم آموزشی صحیح و علمی مرتفع کرد، به مدیران انجمنهای جامعه معلولین دلیجان و اراک توصیه کرد: در بحث آموزش کودکان دارای معلولیت بهصورت جدی وارد شده و از دوران طفولیت آنها را برای اهداف بزرگ در آینده آماده کنند.
از بازدید کانون توانا و فیروز احساس غرور کردم
سیامک سلیمانی، فرماندار شهرستان دلیجان بیان کرد: از بازدید کانون توانا و مجموعه فیروز و مشاهده اتفاقات بزرگی که در این دو مرکز رخ داده احساس غرور کردم.
وی افزود: بازدید از خطوط تولیدی فیروز گویای این مطلب است که ماشین و دستگاه میتواند جایگزین بیشتر ایستگاههای کاری و حذف نیروی انسانی شود اما از آنجا که فیروز و مدیریت آن خود را حائز رسالت اجتماعی می دانند تداوم کار با نیروی انسانی به سودمحوری ارجعیت داده شده و این بسیار ارزشمند است.
سلیمانی همچنین برای تقویت پتانسیلهای موجود در شهرستان دلیجان و کمک به توانمندسزی معلولان این شهرستان قول مستعد داد.
در اشتغالزایی برای معلولان از کانون توانا الگوبرداری کردیم
مصطفی چقایی مدیرعامل جامعه معلولین اراک نیز در این نشست گفت: سالها پیش با الگوبرداری از کانون توانا و فیروز مؤفق به ایجاد اشتغال برای 80 فرد دارای معلولیت در اراک شدیم.
وی افزود: در حال حاضر یک کارگاه خیاطی با 30 نیروی و یک کارگاه حرفهآموزی با 50 نفر ظرفیت در اراک فعال هستند و ما این اقدام بزرگ را تنها با 10 میلیون تومان سرمایه اولیه شروع کردیم.
چقایی که در یک دهه گذشته از مهمترین ارکان پیگیری کننده قانون بازنشستگی پیس از مؤعد معلولان در کشور بوده، همچنین بیان کرد: رویکرد سازمان بهزیستی حمایتی است اما دنبال مهارتآموزی و آموزش معلولان هستیم تا بهجای دادن ماهی به آنها ماهیگیری بیاموزیم و شاهد خودکفایی آنان باشیم.
افراد خیر با دیدن کانون توانا و فیروز خیراندیشی را پیشه میکنند
رحمان دلاوری از جامعه معلولین دلیجان نیز اذعان داشت: افراد خیر با دیدن مجموعههای تحت مدیریت آقای موسوی از زاویه جدیدی به کار خیر نگاه میکنند و خیراندیشی را پیشه کار خود میسازند.
این معلول مؤفق که عضو شورای اسلامی شهر دلیجان نیز هست بیان کرد: توانمندسازی و استقلال معلولان نقطه غایی ماست و برای ذسیدن به آن تلاش خواهیم کرد.
وی نسبت به ایجاد اشتغال برای معلولان و ایجاد نمونههای مشابه کانون توانا و فیروز در شهر دلیجان ابراز امیدواری کرد.
خبرنگار: رقیه بابائی
عکاس: میثم کلانتری