شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل موسوم به اکوسوک، 10 نوامبر (20 آبان) وبیناری با موضوع بررسی همکاری روی ورزش افراد دارای معلولیت، هیچ کس جا نماند ترتیب داد و نماینده کانون معلولین توانا در این وبینار شرکت کرد.
معصومه آمِدی، مدیر روابط بینالملل کانون توانا که به عنوان نماینده در این وبینار شرکت نمود گفت: سال ۲۰۱۶ موفق به دریافت مقام مشورتی ویژه اکوسوک از سازمان ملل شدیم و پیرو این مقام مشورتی، تاکنون کانون توانا در چند گردهمایی مربوط به معلولان در ژنو شرکت کرده است. امسال نیز با توجه به شیوع ویروس کرونا، در وبینارهای سازمان ملل شرکت خواهد کرد.
آمِدی ادامه داد: خوشبختانه کانون توانا از همان ابتدای تاسیس در زمینه ورزش افراد دارای معلولیت بسیار کار کرده و حتی در زمان کرونا فعالیتهای این واحد همچنان ادامه دارد و وبینارهای آموزشی مختلفی را برگزار کرده است.
نماینده کانون توانا در وبینار گفت: آقای «امین لامرابات»، هماهنگکننده توسعه و سازمان غیردولتی در سازمان ملل، و خانم «حنیفه مزویی»، نماینده دائمی اکوسوک از انجمن بینالمللی اقتصادی و اجتماعی و موسسات مدنی در سازمان ملل، مجری وبینار بودند. وبینار حدود دو ساعت طول کشید و کارشناسان و سفیران مختلف در رابطه با ورزش افراد دارای معلولیت در کشورهایشان صحبت کردند.
سخنرانان کارشناس در وبینار
خانم «دانیلا بس»، مدیر بخش توسعه اجتماعی فراگیر در اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل موسوم به (UN DESA)، خانم «علیا احمد سیف الثانی»، سفیر و نماینده دائمی دولت قطر در سازمان ملل، خانم «ایزابل اف پیکو»، سفیر و نماینده دائمی موناکو در سازمان ملل، آقای «کیمورا تتوسویا»، سفیر و نماینده دائمی ژاپن در سازمان ملل، خانم «ماریانژلا زاپیا»، سفیر و نماینده دائمی ایتالیا در سازمان ملل، خانم «ماریا سولداد سیسترناس»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در حوزه معلولیت و دسترسیپذیری، آقای «ایتالو دوترا»، هماهنگکننده آموزش یونیسف در برزیل، آقای «ویکتور کالیس»، کمیسر دفتر معلولین شهردار نیویورک، خانم «کاترین کارتی»، مدیر پروژه و همکار یونسکو در فناوری دسترسیپذیر و آقای «اندرو پارسونز»، رییس کمیته بینالمللی پارالمپیک سخنرانان کارشناس در این وبینار بودند.
گزیدهی مباحث وبینار
تولیدات و زنجیره تامین ورزش برای بازسازی بهتر ورزش افراد دارای معلولیت در طول و بعد از کرونا، جام قهرمانی 2020 به عنوان کاتالیزوری برای دنیای دسترسپذیرتر و جامعتر برای ورزش افراد دارای معلولیت، نیاز به معرفی مدلهای بیشتری در زمینه ورزش افراد دارای معلولیت، مسابقات تابستانی المپیک و پارالمپیک 2020، سرمایهگذاری برای کمک به افراد دارای معلولیت بدون حمایت خانوادگی، تمرینات جذاب ویژه المپیک با روش دسترسیپذیر اینترنت، دورههای آموزشی آنلاین برای بیش از صدهزار معلم و مدیر، نیاز به سرمایهگذاری روی جمعآوری دادهها در جهان، نیاز به بانکهای توسعه برای سرمایهگذاری در ورزش به عنوان ابزار حضور اجتماعی از جمله مباحثی بود که کارشناسان به آنها پرداختند.
تجربیات کانون توانا در زمینه ورزش
نماینده کانون توانا در وبینار گفت: تجربیات کانون توانا در زمینه ورزش به اشتراک گذاشته شد. یکی از مهمترین اهداف کانون توانا بحث استعدادیابی و توانبخشی با شعار “معلولیت پایان راه نیست” است.
در دوران کرونا نیز کانون توانا وبینار و کارگاههای آموزشی آنلاین با هدف تعمیم شناخت جوامع و اقشار مردم از نیازها و فعالیتهای معلولین و آشنا نمودن معلولین با حقوق مادی و معنوی خود و چارهاندیشی برای رفع موانع آنها برگزار کرده است. همچنین یک زمین به منظور احداث یک مجموعه ورزشی اختصاصی ویژه معلولین در شهر قزوین (با اولویت آبدرمانی و هیدروتراپی و با بهرهگیری از آخرین پیشرفتهای روز دنیا) خریده است.
کانون توانا برنامههای ویدیویی با موضوعات مختلف تولید کرده و در فضای مجازی با عنوان “بدانیم و بشناسیم” در راستای رشد علم و آگاهی و پیشگیری از معلولیتهای ثانویه منتشر کرده است.