رئیس هیئت مدیرهی کانون معلولین توانا در گردهمایی انجمن توسعه بهرهوری: کانون توانا را با هدف تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولان ایجاد کردیم
به گزارش پیکتوانا: سید محمد موسوی در گردهمایی «انجمن توسعه بهرهوری» در محل موسسه کار و تامین اجتماعی اظهار کرد: ما «کانون معلولین توانا» را با چند هدف بزرگ ایجاد کردیم که یکی از آنها تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولیت است و ما بر این باوریم که انسان از پی محدودیت، توانا و سازنده شد.
وی افزود: همهی انسانها محدودیت دارند اما لذا معلولان که محدودترند باید سازندهتر باشند اما چون نگرش جامعه نسبت به معلولان نادرست است معلولان به درجات بالای سازندگی نرسیدهاند.
موسوی ادامه داد: ما قانون معلولان را بر اساس تغییر نگرش جامعه ایجاد کردیم در حالی که همهی تابلوهای خیریه درخصوص معلولان حتی در اروپا به دکان بازار تبدیل شده است. من در اروپا گفتم عامل ناتوانی معلولین همین تابلوهای خیریهای است که شما در خیابانها زدهاید. این تابلوها شکم سیر میکند اما به معلول افسردگی روحی و حس ناتوانی میدهد.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز تاکید کرد: اگر حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت را بدهند آنها توانا میشوند؛ دقیقا مثل من که وقتی به این نتیجه رسیدم نمیتوانم کارگری کنم تصمیم گرفتم شغل فکری انجام دهم.
وی با بیان اینکه چراغ خاموش با مکانیزمی خاص با همهی خانوادهها رابطهی عاطفی داریم، افزود: ما سهم از قلب داریم. وقتی دیدیم معلولین باید به بهزیستی بروند و ماهی 40 هزار تومان بگیرد مجبور شدیم آنها را به کارخانه بیاوریم تا درب شامپو ببندند، حال آنکه ترجیح میدهیم معلولان کارهای فکری انجام دهند. با این حال مجبوریم معلولان را به کار بگیریم؛ چرا که کارگری بهتر از گدایی است.
این کارآفرین برتر اجتماعی بیان کرد: بنده در حال احداث بزرگترین بندر تفریحی و گردشگری ایران در نوشهر هستم و 250 متر در آب رفتهایم. 100 هکتار با منابع طبیعی قرارداد میبندیم و همهی منافع آن را وقف پشتیبانی تحصیلی معلولین کردهایم که بستری را فراهم کنیم تا معلولان استاد دانشگاه، پزشک و وکیل شوند. این زمینهای که ما در حال فراهم کردن آن هستیم به احتمال زیاد مشکل مدیریتی جامعه را در آینده حل خواهد کرد.
رییس هیات مدیره کانون معلولین توانا با انتقاد از نظام سرمایهداری گفت: تا 60 سال پیش جمعیت جهان 2 میلیارد نفر بود اما یکباره طی 60 سال به 7 میلیارد نفر رسید؛ جمعیتی که در همهی فصول سال توت فرنگی میخواهد. طوری دنیا را مدیریت میکنند که معلول میسازند. برای بحران آبها، گیاهان، آلودگی هوا و … سمینار و جلسات میگذارند. در 60 سال گذشته این 7 میلیارد نفر به انرژی های فسیلی دست پیدا کردهاند و در کنارش پتروشیمی زدند و مشتقفات آن را گرفتهاند به این دلیل که میخواهند با یک دکمه کولر بزند.
وی ادامه داد: حاکمین فقط به فکر حکومت هستند؛ چرا که چهارپایه و تاج و تخت آنها از سرمایهداری است. حاکمین برای دستیابی به سرمایه بیشتر، دنیا را تبدیل به کازینو کردهاند. هرکس هم که باخت برایشان مهم نیست میگویند در قمار بردیم. اصول مالی شرکتها بر مبنای سود است. اتوماسیون برای سود بیشتر آمد و دین هم جایگاهی ندارد. اندیشهی سرمایهداری دنیا را بیچاره کرده و جالب است که خود سرمایهداران فستیوال حقوق بشر و هوای پاک میگذارند و میخواهند دردها را آسان کنند و راهکار بدهند.
موسوی با بیان اینکه مدیران من در کانون معلولین آرمانی میاندیشند، تصریح کرد: ما سرمایهداری نگاه نمیکنیم و رویکرد ما با محاسبات بازار بورس نمیخواند. حقوق مصرفکننده که حقالناس است رعایت میکنیم. چهار سال به طور مداوم واحد نمونه شدهایم. برند هم برای مردم است؛ چرا که اگر م ردم استقبال نمیکردم هیچچیز برای ما نبود.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز با اشاره به اینکه خیلیها با خودشان فکر میکنند چرا من روی ویلچر نشستهام، گفت: من در سال 1360 فرمانده سپاه شهر صنعتی البرز بودم و از آنجا بود که با روح اقتصاد، کسب و کار و صنعت آشنا شدم. بسیاری فکر میکنند معلولیتم در همین رابطه است و جانباز جبهه هستم اما اینطور نیست؛ من از سن 2 سالگی دچار معلولیت فلج اطفال شدهام و از ابتدای زندگی با معلولیت آشنا هستم. به همین دلیل هر کاری انجام میدهم با رویکردهای اجتماعی است.
وی افزود: یک تضاد در کودکی و نوجوانی و جوانی عامل رفتارهای اجتماعی من شده است. تا سن 7 سالگی برخوردهای بسیار خوب و شایستهی اطرافیانم در منزل نگذاشت من حس کنم معلولیت دارم و مادرم به من میگفت تو شاه بچهها هستی. اما همین که پایم را به مدرسه گذاشتم متوجه شدم یک مصیبت بسیار بزرگ بر من وارد شده؛ چرا که در جامعه همهی نگاهها ترحمآمیز بود و به من تلقین شد که دچار مشکل بزرگی هستم؛ آدمهای خیلی خوب و موجه از در مسجد بیرون میآیند و تا مرا میدیدند سرشان را بالا میبرند و میگفتند «الهی شکر» مفهوم این واژه این بود که خدا را شکر ما مثل این بچه نشدیم و بعد هم میگفتند «خدا شفایش بدهد.»
رییس هیات مدیره کانون معلولین توانا ادامه داد: این تضاد بین رویکرد خانواده و سپس برخورد اشتباه جامعه با من باعث شد 20 سال پیش یک NGO تشکیل دهم به نام «کانون معلولین توانا» که امروز به اذعان دپارتمان مربوط به انجیاو های سازمان ملل، کانون معلولین توانا در دنیا بینظیر است و ما عضو DPI سازمان ملل هستیم. 2.5 ماه پیش هم در دفتر سازمان ملل در نیویورک حضور یافتم. ریشهی تمام این مسائل ناشی از نگاه جامعه به من بود.
همچنین دکتر سپهری درخصوص «اهداف توسعه پایدار و بهرهوری» سخنانی ابراز و بر ارتقای رشد اقتصادی پایدار و فراگیر و همچنین چگونگی جلوگیری از آسیبهای زیست محیطی تاکید کرد.
در پایان این مراسم از طرف موسسه کار و تامین اجتماعی لوح تقدیری به سید محمد موسوی مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز اهدا شد.
مجید انتظاری