به گزارش پیکتوانا: «رئیس هیاتمدیرهی کانون معلولین توانا» در ادامهی «انتخاب کانون معلولین توانا بهعنوان تشکل مردمی مطرح و فعال در زمینهی افراد دارای معلولیت برای شرکت در این کنفرانس انتخاب و به دهلی اعزام شد.
«سیدمحمدموسوی» در اینباره گفت: این کنفرانس با توجه به داشتن پتانسیل بهروز رسانی و ارتقای دانشوفنآوری برای کارشناسانِ حوزهی معلولیت در هند و در دهلی برگزار شد و شایسته است با الگو برداری از این اقدام، در ایران نیز ما شاهد برگزاری کنفرانسهایی از این دست که باعث ارتقای سطح دانش، اطلاعات و توانایی فنی دانشجویان و کارشناسانمان خواهد شد باشیم.
بنیانگذار کانون معلولین توانا همچنین افزود: طرح ارائه شده در این کنفرانس که البته به صورت آزمایشی به اجرا درآمد، جوابگوی نیاز معلولان نبوده و طرحهای جامعتری باید جایگزین این طرح شود تا به اصلاح بینش جامعه منتهی شود.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز تصریح کرد: حضور شرکتهای بزرگ که با رویکردهای اجتماعی در حوزهی توانمندسازی افراد دارای معلولیت اقداماتی انجام داده بودهاند از موارد مشهود این کنفرانس بود.
موسوی ادامه داد: فعالیتها و کمکهای کمپانیهای شرکت کننده در این کنفرانس باید توسط سازمان یونسکو مدیریت شود تا در بلندمدت و در راستای فعالیتهای سمنها گامهای اساسی بتوان برداشت.
این فعال اجتماعی حوزهی معلولان ایران اذعان داشت: اتفاق قابل بحث در این کنفرانس، آشنایی هر چه بیشتر سمنهای حوزهی معلولان با یکدیگر بود و با ادامهی برگزاری این کنفرانسها، امکان ارتباط و تبادل تجربیات بین آنها بهصورت مداوم و اثرگذار را شاهد خواهیم بود.
سیدمحمد موسوی با اشاره به این مطلب که «افراد دارای معلولیت باید خود را به سلاح علم و دانش مجهز کنند تا بتوانند امور فکری و علمی جامعه را به دست بگیرند» اظهار داشت: من بر این باورم که شغلها دو دسته هستند، دستهی اول، اموری که به واسطهی تن انجام میگیرند و دستهی دوم اموری که با مدد گرفتن از قوهی عقل صورت می پذیرند.
وی با تاکید بر این نکته که «افراد دارای معلولیت در دورهی کودکی باید به شکلی آگاهانه، آموزش ببینند چون آموزش زیربنای زندگی شخصی و کاری آنها خواهد بود» افزود: من به خانوادههای آن دسته از عزیزان دارای معلولیت که در استفاده از جسم خود با محدودیتهایی روبهرو هستند پیشنهاد میکنم از دوران کودکی بستری مناسب برای این عزیزان مهیا کنند تا فرزندانشان در آینده بتوانند بر مسند مدیریت جامعه تکیه بزنند و جایگاههای علمی، آموزشی، پژوهشی و… را به خود اختصاص دهند و این وظیفهی مهم با همکاری سازمان یونسکو و مراکز آموزشی کشور محقق خواهد شد.
سیدمحمدموسوی در پایان گفت: کانون معلولین توانا پس از 20 سال فعالیت در حوزهی افراد دارای معلولیت و با داشتن یک سابقهی قابل قبول در زمینهی توانمندسازی معلولان؛ متاسفانه به دلیل عدم هماهنگی و در اختیار نداشتن موقعیت، قادر به ارائهی مقالات وتجربیات خود درکنفرانس نشدیم و امیدوارم در آینده، فرصت مناسبی برای تبادل اطلاعات و تجربیات فراهم شود.
رقیه بابایی