سرپرست کانون معلولین توانا گفت: قانون جامع حمايت از حقوق معلولان هنوز در خيلي از حوزهها به طور کامل اجرا نشده و اين مساله مشکلات زيادي را براي اين قشر به دنبال داشته است.
به گزارش پیک توانا؛ شهناز رجبي با اشاره به اينکه قانوني در زمينه حمايت از معلولان تصويب شده که در بسياري از موارد اجرايي نشده است، گفت: قانون حمايت از حقوق معلولان در سال 83 در 16 ماده در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد ولي اين قانون بسيار ناقص بود و در سال 96 با فعاليت سازمان هاي مردم نهاد تکميل و به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است.
سرپرست کانون معلولان توانا اضافه کرد: متاسفانه در روند اجرايي سازي اين قانون هم مشکلات زيادي وجود دارد و در بسياري از موارد اين قانون اجرايي نميشود.
وي اظهار داشت: مناسبسازي معابر، اشتغال و ازدواج معلولان از جمله مهمترين مشکلات و نيازهاي اين قشر به حساب ميآيد که اميدواريم با توجه و نگاه ويژه مسئولان به آنها پاسخ داده شود.
رجبي در ادامه با اشاره به اينکه معلولان بيشتر از ساير افراد ديگر در معرض خطر کرونا هستند، اظهار داشت: اين قشر براي حضور در جامعه نياز به کمک ديگران دارند و فاصله اجتماعي که در حال حاضر در کشور وجود دارد مانع حضور معلولان در جامعه ميشود.
وي افزود: کرونا حضور اجتماعي براي معلولان را کمرنگ کرده و به همين ميزان امرار معاش آنها هم سختتر شده و بايد براي حل اين مشکل تدابير ويژهاي اتخاذ شود.
اين مسئول با اشاره به اينکه بسياري از وزارتخانهها تصميمات کرونايي زيادي را گرفته و اجرايي کردهاند، اضافه کرد: تمامي وزارتخانهها از جمله آموزش و پرورش، علوم، تحقيقات و فناوري و.. تدابيري ويژه را براي موضوع کرونا گرفتهاند ولي متاسفانه اين تدابير تا حدود زيادي براي معلولان در وزارتخانه ذيربط اتخاد نشده و مشکلات اين قشر دو چندان شده است.
رجبي با بیان اینکه معلولان قشر آسيب پذير جامعه بوده و با توجه به اينکه در مواقع بحراني به آنها رسيدگي و توجه نميشود، اظهار داشت: سازمان بهزيستي در ارائه اطلاعات موثق معلولان به وزارتخانهها و دستگاههاي اجرايي بايد اقدام فوري کند.
وي افزود: مناسبسازي زيرساختهاي شهري مهمترين رکن حضور معلولان در جامعه است و نياز است اين افراد براي رشد استعدادهايشان در جامعه حضور داشته باشند ولي متاسفانه اين امکان به شکل شايسته وجود ندارد.
رجبي همچنين فقدان استراحتگاههاي بين شهري و بين جادهاي را از ديگر مشکلات معلولان خواند و گفت: حتي امکان يک سفر ساده هم از افراد داراي معلوليت گرفته شده و عملکرد نهادها بهگونهاي است که اين گروه را به سوي انزواي اجتماعي هدايت ميکند.
اين مسئول با بيان اينکه کانون معلولین توانا حدود پنج هزار و 300 عضو دارد که 60 درصد اين اعضا را زنان و 40 درصد آنها را مردان تشکيل مي دهند، افزود: آگاه سازي و اطلاع رساني به افراد داراي معلوليت نسبت به قانون حمايت ازحقوق معلولان و مطالبهگري براي تصويب بودجه 2 اولويت مهم کانون در حال حاضر است که براي تحقق آنها برنامههاي مختلفي در حال اجرا است.
وی در ادامه سخنان گفت: شيوع کرونا، شرايط را براي معلولان سخت کرده است و روشندلان در شرايط امروز کرونايي بيشتر از ساير معلولين در معرض آن هستند.
به گفته رجبی باتوجه به عدم مناسبسازي و قابل دسترسي نبودن شهرها براي حضور معلولان در جامعه، اين افراد به کمک ديگران نياز دارند؛ چراکه فاصله گذاري اجتماعي مانع حضور آنها در جامعه شده است.
سرپرست کانون معلولين توانا تأکید کرد: با بروز ویروس کرونا شرایط حتی برای امرار معاش معلولان نيز تحتالشعاع قرار گرفته؛ امروز هر وزارتخانهاي از جمله سيستم آموزش و پرورش به دليل شرايط کرونايي موجود، نوع خدمات خود را تغيير داده، اما سوال اين است که آيا اين سيستم براي معلولان، تمهيداتي نيز درنظرگرفته است؟ آيا بهزيستي با 26 الي 27 هزار نفر کارمند، توانسته مددجويان تحت پوشش را نيز حمايت کند؟
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: قانون بازنشستگي پيش از موعد نيز براي معلولان به خوبي اجرا نميشود، اين درحالي است که همه ما معلولان از يک جامعه هستيم و اين انصاف نيست که تفاوتي در اين بين صورت گيرد.
منبع:پیک توانا