زمانی که رییس کمیته بینالمللی پارالمپیک اعلام میکند که امروز خانواده بزرگ جنبش پارالمپیک یکی از برترین اعضای خود را از دست داد باید خبر از نبود نامی بزرگ در توکیو ۲۰۲۰ باشد تا اینگونه «آندرو پارسونز» را متاثر کرده باشد.
نامش با کسب مدال طلا و رکوردشکنی گره خورده بود؛ او در هر تورنمنتی که به روی تخته میرفت دیگران بدون هیچ تردیدی به دنبال کسب عنوان نایب قهرمانی بودند. ۲ طلای پارالمپیک و سه طلای بازیهای پاراآسیایی از «سیامند» نابغهای در ورزش ایران ساخته بود که نامش فراتر از مرزهای سیاسی و جغرافیایی بود. با وجود آنکه فاصله رکوردش تا نفر دوم در برخی از مواقع به ۷۰ کیلوگرم میرسید اما او همیشه تشنه موفقیت و رکورد شکنی بود.
خوش برخورد بود، دوستان و هم اردوهایش وی را با نام کوچک خطاب میکردند و کمترین خبرنگاری از عنوان رحمان برای او استفاده میکرد بلکه او سیامند محبوب اصحاب رسانه بود. کوتاه سخن بود اما درخواست هیچ خبرنگاری را رد نمیکرد. سیامند تنها یک ورزشکار نبود که هدفش کسب عنوان قهرمانی در روی تخته باشد، بلکه وی یک کنشگر اجتماعی و ورزشی بود که اشاره «آندرو پارسونز» به فعالیت این قهرمان در جنبش پارالمپیکی مصداق بارز این ادعا است.
پارسونز رییس کمیته بینالمللی پارالمپیک در پیام تسلیت خود به مناسبت درگذشت سیامند نوشت: او ورزشکاری پیشرو، پیشتاز و الهامبخش افراد زیادی در کشور خود و جهان، انسانی متعالی و سفیری برای جنبش پارالمپیک بود؛ قهرمانی آرام و یکی از مهربانترین افرادی که میتوان دید.
همچنین شبکه تلویزیونی NHK ژاپن در راستای اهداف تبلیغاتی بازی پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو از قهرمان ملی ایران برای حضور در توکیو دعوت کرد. او در حاشیه برنامههای این شیکه به صورت نمادین وزنه ۲۵۰ کیلوگرمی را مهار کرد. سیامند مردادماه در حالی به دعوت این شبکه تلویزیونی راهی سرزمین آفتاب شد که معروفترین پارالمپینهای جهان در آنجا حضور داشتند.
در داخل کشور نیز سیامند به مانند بسیاری از عنواندارهای بزرگ ایران از فعالیت اجتماعی و سیاسی غافل نبود بلکه شخصیت جهتدهنده این ورزشکار موجب شده بود تا در عرصههای مختلف حضور فعالی داشته باشد. بسیاری از صاحبنظران سیاسی سخنرانی وی را پیش از انتخابات خرداد ۹۶ در شهر ارومیه را یکی از دلایل مشارکت مردمان این دیار میدانستند.
همچنین «بابک محمدی» سرمربی سابق «سیامند رحمان» در گفت وگو با ایرنا با تمجید از اقدامات این قهرمان گفت: کار وی تنها ورزش و افتخارآفرینی نبود بلکه اطلاعات موثقی دارم که در زمینه اجتماعی و کمک به همنوعان در شهر خود پیشقدم بود.
«روحالله رستمی» دیگر قهرمان پاراوزنهبرداری ایران نیز با پهلوان خطاب کردن رحمان عنوان کرد: سیامند را نباید تنها با عنوان قهرمان یاد کنیم بلکه او پهلوانی بود که کسب بیش از ۷ مدال طلای جهان و پارالمپیک وی را مغرور نمیکرد.
حاصل بیش از یک دهه حضور او در سطح اول ورزش جهان، کسب ۲ مدال طلای پارالمپیک، پنج عنوان قهرمانی جهان، سه مدال طلای بازیهای پاراآسیایی بود. رکوردهایش را با افسانهها مقایسه میکردند اما این ملیپوش اشنویهای همچنان به دنبال تاریخسازی در این رشته بود و چندی پیش اعلام کرد که در توکیو ۲۰۲۰ به دنبال ثبت یک رکورد جدید است. او سکوی افتخار توکیو را هدف قرار داده بود.
منبع:ایرنا