عضو شورای شهر تهران در نشست کانون توانا با سازمان ملل: مخالفت با امکان کاندیداتوری نابینایان در انتخابات مجلس خلاف روح کنوانسیون حقوق معلولان است
به گزارش پیک توانا: دکترعلی صابری در نشست مشترک کانون معلولین توانا با تاکید بر اینکه اصلیترین ماده ی کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت دولت ها را مکلف به رفع تبعیض کرده افزود: مخالفت با امکان حضور نابینایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی ایجاد تبعیض بوده و خلاف قانون است.
وی تاکید کرد: ما چیزی به مفاد کنوانسیون اضافه نکرده ایم بلکه همه قوانین موجود را برای رفع تبعیض جمع آوری کرده ایم وماده ی 4 این قانون علاوه بر تاکید بر رفع تبعیض، دولت ها را مکلف کرده که در آینده نیز از تصویب قوانین تبعیض آور خودداری کنند.
وکیل پرونده ی خون های آلوده با بیان این مطلب که هیچ کدام از نمایندگان ما مخالف شرع و قانون نیستند افزود: گزارش های سازمان های مردم نهاد می تواند نشان دهد که ما خلاف کنوانسیون عمل کرده ایم در حالیکه تاکنون هیچ قانون و فتوایی مبنی بر عدم توانایی افراد نابینا نداشته ایم.
دکتر صابری برگزاری نشست مشترک با سازمان ملل متحد آن هم در محل دفتر این سازمان را نوید بخش دانست و گفت: سازمان ملل عنصر کارایی است که می توان از آن در اجرای کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت کمک گرفت.
وی با اشاره به این مطلب که کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت برای اولین بار به پیشنهاد کشور مکزیک به صحن سازمان ملل متحد رفت و توسط کمیته ی تخصصی مجمع عمومی به تصویب رسید
صابری تصریح کرد: قبل از الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی حقوق افراد دارای معلولیت در سفرهایی که به منظور بررسی الحاق ایران به این کنوانسیون به آمریکا داشتیم شاهد پیگیری کشورهایی مانند اردن و یمن در این زمینه بودیم و از اینکه از ایران کسی پیگیر این مساله نبود افسوس و تاسف می خوردیم.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در این سفرها افرادی که از اردن و یمن آمده بودند با استهزاء به ما می گفتند که از کشور شما نه تنها تاکنون فرد دارای معلولیتی برای پیگیری الحاق به این کنوانسیون نیامده بلکه افراد غیر معلولی هم که آمده اند، در جلسات سکوت اختیار کرده اند.
علی صابری اظهار داشت: تشکلهای معلولان در الحاق ایران به کنوانسیون حمایت از حقوق معلولان نقش مهمی داشتند و الحاق ایران به کنوانسیون نتیجه ی ۲ سال فعالیت جامعهی معلولان است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: الحاق ایران به این کنوانسیون دلایلی داشت که مهم ترین آن سیاسی نبودن مسائل معلولان از آن جمله است.
وی اظهار داشت: همه ی ما به عنوان جامعه معلولان ایران معتقد به نظام بوده و در چهارچوب نظام هستیم اما اگر می خواهیم معنای واقعی سازمان مردم نهاد را داشته باشیم، همیشه باید ناقد فعالیت های دولت باشیم و دولت را مکلف به گزارشدهی بکنیم.
این فعال اجتماعی معلولان خاطر نشان ساخت: کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت دو پروتکل الحاقی دارد که ما هنوز به این دو پروتکل ملحق نشده ایم و این نشست فضای خوبی برای پرداختن به این مساله مهیا کرده است.
صابری افزود: معلولان می توانند در رابطه با هر سندی که سازمان ملل برای معلولان قرار داده گزارش بدهند و این رویداد نشانگر بلوغ فکری، مدنی و فرهنگی جوامع است.
وی همچنین از ایجاد دبیرخانهی کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت به همت بهزیستی کشورخبر داد و گفت: روز ملی پاراالمپیک نیز با تلاش فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین در تقویم ایران گنجانده شد.
این حقوقدان که دارای محدودیت بینایی است اذعان داشت: تشکل های معلولان باید بدانند که ما نهادهای مستقل هستیم و باید مستقلا نظر بدهیم و در جامعه حضور داشته باشیم.
رقیه بابایی