کارآفرین برتر کشور در امر اشتغالزایی معلولان:کارآفرین برتر کشور در امر اشتغالزایی برای معلولان اظهار داشت: گروه بهداشتی فیروز، الگوی سرمایهداری در جامعه اسلامی را معرفی کرده و انتظار داریم نظام مقدس جمهوری اسلامی از این الگو حمایت کند.
فیروز؛ الگوی سرمایهداری در جامعه اسلامی را معرفی کرده است
به گزارش روابط عمومی کانون معلولین توانا؛ سید محمد موسوی روز گذشته در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت هفته کارآفرینی با تعدادی از خبرنگاران رسانههای استان تهران و قزوین به مناسبت برگزار شده بود بیان کرد: مجموعه فیروز یکی از شعارهای مهم آغاز انقلاب اسلامی را عینیت بخشیده و الگوی سرمایهداریِ مورد تأیید جامعه اسلامی را معرفی کرده؛ از همینرو انتظار داریم این الگو و این حرکت اجتماعی مورد حمایت نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز قرار گیرد.
بنیانگذار کانون معلولین توانا با تأکید بر این مطلب که من در مقام یک کارآفرین فقط کار اقتصادی نمیکنم که منتهی به ایجاد شغل شود، بلکه من با رویکرد اجتماعی کارآفرینی و ارزشآفرینی میکنم، ادامه داد: انتهای اهداف ما به کارگیری معلولین نیست بلکه ارائه الگوی سرمایهداری است؛ کار ما ارزشی و زیربنایی است که با معاش مردم ارتباط مستقیم دارد و از آنجا که در حال حاضر بخش زیادی از مردم ما زیر خط فقر هستند ما خود را ملزم به تأمین امنیت اقتصادی گروه زیرمجموعه خود میدانیم.
رئیس شبکه ملی تشکلهای معلولان جسمیحرکتی کشور با بیان اینکه من سرمایهدار نیستم اما بر سرمایه مدیریت میکنم افزود: روش سرمایهداری ما مبتنی بر رویکرد اجتماعی است، در این روش، محوریت «انسان» نتیجه، «روش سرمایهداری اسلامی» است که سود محور نیست بلکه برکتمحور است و این روش برگرفته از رویکرد ائمه معصوم است که باید در حوزههای علمیه تدریس شود.
سهم معلولین در عرصه اشتغال، مشاغل فکری است
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز با اشاره به توانمندی افراد دارای معلولیت و عدم وجود بسترهای رشد دهنده این گروه گفت: من اگرچه معلولان را در مجموعه تحت مدیریت خود بهکار گرفتهام اما از انجام امور فیزیکی توسط آنها قلباً ناراحتم چرا که در هر یک از این افراد پزشک، مهندس و متخصصانی رامیبینم که در اثر عدم رسیدگی جامعه رو به کار یدی آوردهاند.
وی با ابراز تأسف از اشتغال معلولان به کار بدنی ادامه داد: کارگری شغل شریفی است و شالوده کشور بر مبنای زحمات کارگران عزیز استوار است، بنابراین این تأسف از آن جهت است که بدن رنجور افراد دارای معلولیت، مناسب کارگری نیست و این افراد باید در درجهای قرار داشته باشند که مشاغل مدیریتی، فکری و پژوهشی را احراز کنند.
به گفته این کارآفرین موفق سهم معلولین در عرصه اشتغال، مشاغل فکری است اما ما در فیروز از آن جهت میزبان نیروهای معلول شدیم که بهزیستی بستر لازم برای تحصیل و آموزش این گروه را فراهم نکرده است، در واقع در جامعه ما بستری برای رسیدن به درجات عالیتر علمی برای معلولین فراهم نیست بنابراین بنده با رویکرد اجتماعی و طبق قانون کار معلولین را به کار گرفتم تا توانمندی این افراد بالاخره جایی برای بروز و نمود پیدا کند.
موسوی تأکید کرد: فعالیت افراد دارای معلولیت در فیروز درهای جدیدی را به روی دنیای صنعت و تولید گشود و موجب تغییر نگاه بسیاری از افرادی شد که معلول را مستحق ترحم میدانستند، بااینحال سرمایهگذارانی که به دنبال درآمد و سود بالا هستند هرگز نمیتوانند از ظرفیت معلولین استفاده کنند.
نیروی انسانی معلولان را جایگزین دستگاه کردیم
مدیر عامل شرکت فیروز تصریح کرد: سه رویکرد مهم را با جدیت در این واحد تولیدی رعایت میکنیم که کیفیت بالای محصولات و از آن جمله است و با این نگاه هر چند در تولید بهترین و بالاترین استانداردها را رعایت میکنیم اما به جای فکر کردن به سود بیشتر و استفاده از دستگاه به جای انسان و تعدیل نیرو و بیکار کردن معلولان همه کارهای خود را با نیروهای معلول انجام میدهیم.
این فعال حوزه معلولین کشور گفت: در این مجموعه معلولان ناشنوا، نابینا، جسمی و حرکتی در بخشهای مختلف کار میکنند و در بخش بستهبندی که معمولاً باید مکانیزه باشد تا تعداد افراد کمتر شده و سرعت کار بالا برود ما برعکس عمل کردیم و بستن درب شامپو و یا بستهبندی کالا را با دستان توانمند همین معلولان نابینا و ناشنوا انجام میدهیم تا این افراد مشغول کار شوند و احساس توانمندی کنند و برای سرعت بخشی به کار هم تعداد شیفتها را افزایش دادیم تا برکت کارمان تضمین شود.
موسوی اضافه کرد: سود یک شرکت با علم و دانش اقتصادی حاصل میشود ولی ما یک عامل دیگر بهنام «برکت» را هم به کار اضافه کردیم تا هیچ معلولی احساس ناتوانی و ضعف نکند و در بخشی از کار سهیم شود.
کارکنان فیروز از اضافهکاری ورزشی برخوردارند
این کارآفرین با بیان این مطلب که در حال حاضر ۹۲ درصد کارکنان فیروز معلولیت دارند، توضیح داد: ۸ درصد کارکنان تندرست هستند که آنها هم از خانواده معلولین هستند، من تأکید دارم که نیروهای تندرست و مورد نیاز مجموعه حتماً باید از اعضای خانواده معلولان باشند تا آن فرد معلول، خود را در صاحب درآمد بودن اعضای خانواده سهیم دانسته و صاحب عزت نفس شود.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز با اشاره به اینکه ما از توانایی معلولین نه فقط در خط تولید کارخانه بلکه در واحدهای آزمایشگاه، فنی و مهندسی، آیتی، اداری و نوآوری نیز استفاده میکنیم، اذعان داشت: برای 750 نیروی معلول خود سالن و امکانات ورزشی و همچنین خدمات کاردرمانی ترتیب دادهایم تا در حین کار از این امکانات در جهت پیشگیری از معلولیتهای ثانویه استفاده کنند و در ازای استقبال کارکنان از این امکانت به آنها اضافهکار ورزشی و درمانی میپردازیم تا شاهد کمترین آسیبهای جسمی و بیشترین درجه سلامت آنان باشیم.
یکی از مشکلات حوزه کارآفرینی نبود دادگاه ویژه کارآفرینان است
موسوی برتر با اشاره به مشکلات کارآفرینان در کشور بیان کرد: یکی از مشکلات بزرگ حوزه کارآفرینی نبود دادگاه ویژه کارآفرینان است، علیرغم این که کارآفرینی از اهمیت بالایی برخوردار است دادگاه ویژهای به آنها اختصاص ندارد در حالی که با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور نیاز است دادگاهی ویژه ایجاد شود تا کارآفرینان برای انجام امور حقوقی خود در صف طولانی دادگاه و در کنار دارندگان شکایتهای خرد قرار نگیرند. در صورت وجود دادگاه ویژه کارآفرینان، مشکلات این گروه به صورت اختصاصی، با قاضی ویژه و در زمانی کوتاهتر بررسی و مرتفع خواهد شد.
مشاور سازمان ملل در امور معلولان ایرانی اظهار کرد: در برخی از کشورهای توسعه یافته کارآفرینان به قدری اهمیت دارند که حتی در شعب بانکی باجهای اختصاصی برایشان در نظر گرفته میشود و یا از خدمات هوایی خاص بهرهمند میشوند اما در ایران کمترین امکانات حمایتی از کارآفرینان وجود ندارد.
موسوی با طرح ایت مطلب که کارآفرینان در سکویی قرار دارند که معاش مردم به آن وصل است و باید قدر دانسته شود؛ خاطرنشان کرد: مشکل کارآفرینان ارز و دلار نیست بلکه عدم برخورداری از منابع انسانی متخصص است، وزارت آموزش و پرورش و دانشگاهها برای کارآفرینان خروجی ندارند چرا که نخبهسازی انجام نمیدهند، اگر فردی هم نخبه شود تحت تربیت و همت خانوادهها نخبه میشود و همانها هم از کشور میروند چون آنها را جذب نمیکنیم.
وی بیان کرد: بحث توسعه فیروز را در دست داریم اما با مشکل کمبود نیروی متخصص روبهرو هستیم، مشکل کشور این است که قانون حمایت از کارآفرینان نوشته نمیشود و از طرفی کارآفرینان تقسیمبندی نشدهاند، همه ما کارآفرین شناخته میشویم در حالی که مانند همه مشاغل کارآفرینان نیز باید طبقهبندی شوند.
این کارآفرین یادآور شد: زمانی میتوانیم در اقتصاد کشور پیشرفت کنیم که ابتدا کارآفرینان را حمایت کنیم و در مقابل با مفسدان اقتصادی به صورت جدی برخورد شود، اگر مفسدان اقتصادی جمع شوند و مورد برخورد قرار بگیرند بسیاری از مشکلات ما حل میشود.
وی گفت: آرزو دارم برای سازندگی و رشد و بالندگی و نجات کشور با هدایت رهبری مبارزه با مفسدان اقتصادی و اداری جدی گرفته شود و ما در کنار پیشرفتهای مادی و علمی در امور معنوی و اخلاقی هم به خود ببالیم.
معلولان در اثر عدموظیفهشناسی نهادها به فیروز سوق پیدا میکنند
بنیانگذار کانون معلولین توانا با اشاره به تعداد زیاد متقاضیان اشتغال در فیروز گفت: متأسفانه وقتی نهادهای متولی به وظایف خود عمل نمیکنند و قانون جذب معلولان در دستگاههای دولتی رعایت نمیشود، حجم بالای نیاز به کار به سمت مجموعه فیروز سرازیر میشود.
موسوی افزود: در سالهای گذشته برای این که بتوانم دغدغه اشتغال همه معلولان استان قزوین و حتی متقاضیان سایر شهرهای کشور بویژه مناطق محروم را حل کنم یک پروژه بزرگ اقتصادی در شمال کشور تعریف کردم که هزاران نفر جذب آن می شدند اما متأسفانه همکاری لازم در استان قزوین صورت نگرفت و ناچار به استان دیگری رفتم و با گذشت چند سال هنوز مجوز لازم را دریافت نکردهام تا به اهداف خود در تأمین نیازهای معلولان دست یابم.
فیروز تنها برند کودک در ایران است
موسوی یادآور شد: رویکرد ما اگرچه اجتماعی است اما در سکوی اقتصاد هم قوی ظاهر میشویم، فیروز در حال حاضر تنها برند کودک در ایران است که محصولات بهداشتی تولید میکند، اگر فیروز نبود برندهای اروپایی وارد کشور شده و ارز از این طریق خارج میشد.
وی اذعان داشت: ما از سال ۵۳ تاکنون با کیفیت و قیمت مناسب در کنار مردم هستیم حتی گاهی به این قیمت که در کنار مردم باشیم سود محصولمان را به صفر میرسانیم.
خبرنگاران در کنار کارآفرینان باشند
این فعال حوزه معلولان در این نشست خبری خطاب به خبرنگاران گفت: خبرنگاران رسالت مهمی را بر دوش دارند، آنها میتوانند در کنار کارآفرینان قرار بگیرند و مشکلاتی که وجود دارد را بررسی و نقدهای لازم را بیان کنند، خبرنگاران باید نماینده اقشار مختلفی از مردم باشند که تریبونی برای بیان نظرات خود ندارند.
موسوی افزود: بهعنوان یک کارآفرین که در حوزه معلولین فعالیت کرده روزانه با افراد زیادی در ارتباط هستم، معلولان زیادی برای کار به سراغم میآیند این در حالی است که من دولتی نیستم و امکانات لازم برای ایجاد اشتغال برای همه معلولین را ندارم، به عنوان یک کارآفرین از خبرنگاران انتظار دارم که در کنار ما قرار بگیرند تا بتوانیم با آگاهیبخشی، اطلاعرسانی و مطالبهگری مشکلات را حل کنیم.