مهدی کیخا قهرمان کشوری وزنه برداری معلولان و جانبازان که به پیشنهاد امارات متحده عربی پشت پا زد معتقد است که کم توجهی مسئولان موجب شد تا ورزش قهرمانی را برای همیشه کنار بگذارم.
قهرمان کشوری وزنه برداری معلولان و جانبازان از بی مهری ها گلایه دارد
کیخا با وجودی که از پای راست معلول است و با عصا راه می رود اما هیچگاه در مقابل سختی ها سر تسلیم فرو نیاورده و از سال 84 تا کنون در باشگاه بدنسازی خود به عنوان مربی فعالیت دارد.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال 60 در زاهدان متولد شدم و از 19 سالگی ورزش را به صورت حرفه ای دنبال کردم و از سال 83 نیز وارد عرصه وزنه برداری معلولان و جانبازان شدم.
وی ادامه داد: در سال های 83 تا 85 قهرمان پرس سینه استان و در سال های 89، 91 و 92 در کشور مقام هایی بدست آورده ام.
وی افزود: در سال 92 با کسب نائب قهرمانی رقابت های وزنه برداری کشور به اردوی تیم ملی دعوت شدم اما کوتاهی هیات معلولان و جانبازان استان در آن زمان و انجام ندادن مکاتبه های لازم در زمان مشخص شده باعث شد به مرحله رکورد گیری نرسم و این امر چنان ضربه سختی به من وارد کرد که انگیزه ورزش قهرمانی را برای همیشه از دست دادم.
این ورزشکار رشته های قدرتی تصریح کرد: با وجود پیگیری های شخصی که در سال 92 برای حضور در رکورد گیری تیم ملی داشتم، کوتاهی مسئولان هیات جانبازان و معلولان استان باعث شد تا در زمان مشخص نتوانم حضور یابم.
وی خاطر نشان کرد: در زمانی که در اوج بودم از سوی کشور امارات متحده عربی برای وزنه زدن در آن کشور به من پیشنهاد همکاری شد اما به دلیل عشق به میهن هرگز حاضر به همکاری با آنان نشدم.
کیخا بیان کرد: البته از استان های دیگر نیز برای حضور در رقابت های جانبازان و معلولان پیشنهاد های زیادی شد اما من نپذیرفتم.
وی با اشاره به اینکه بدنسازی و ورزش های قدرتی پرخرج هستند افزود: در این استان نه تنها از ورزشکاران حمایت مالی نمی شود بلکه مسئولان از حمایت روحی و معنوی نیز خودداری می کنند.
وی گفت: یکی از پله های رسیدن به المپیک حضور در تیم ملی بود که با توجه به آمادگی آن زمان مطمئن بودم به المپیک راه می یابم.
وی خاطر نشان کرد: مسئولان هیات جانبازان و معلولان من را به فراموشی سپرده اند و می گویند دوران درخشش کیخا به اتمام رسیده است و متاسفانه به جای حمایت، از دور و نزدیک تضعیف روحیه می کنند.
درد دل های این ورزشکار که به نظر چندان هم از دوران اوج خود فاصله ندارد و هم اینک (لحظه انجام مصاحبه) پرس سینه 200 کیلویی را به راحتی بلند کرد ما را بر آن داشت تا موضوع را از هیات جانبازان و معلولان استان پیگیری کنیم.
دبیر هیات جانبازان و معلولان سیستان و بلوچستان به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون مهدی کیخا را ندیده ام و هرگونه ادعایی مبنی بر کوتاهی هیات نسبت به این فرد را رد می کنم.
محمدرضا تیموری خاطر نشان کرد: این فرد دو سال قبل مقام دوم رقابت های وزنه برداری جانبازان کشوری را کسب کرد اما برای ورود به تیم ملی رکورد وی به حد نصاب نرسید.
وی تصریح کرد: بر اساس اطلاعاتی که از سایر افراد در این زمینه گرفته ام رقابت های تیم ملی در آن زمان به تعویق افتاد و ما نتوانستیم این فرد را به اردو بفرستیم اما مجددا که زمان برگزاری مسابقات از طرف فدراسیون اعلام شد خود این فرد آمادگی لازم برای حضور در رقابت ها را نداشت.
وی خاطر نشان کرد: ورزش قهرمانی بخصوص وزنه برداری رده سنی خاصی دارد و مهدی کیخا هم اینک در وزن خود جایی برای عرض اندام ندارد.
دبیر هیأت جانبازان و معلولان سیستان و بلوچستان بیان کرد: این هیات از مهدی کیخا دعوت کرده است تا در رشته ای دیگر مانند پرتاب وزنه شرکت کند و تمام حمایت های لازم را نیز می کنیم تا موفق شود.
تیموری خاطر نشان کرد: از ورزشکاران معلول و جانباز در روزهایی مانند روز جهانی معلولان و هفته پارالمپیک با اهدای جوایز و هدیه تقدیر می شود و نیز استفاده از امکانات ورزشی برای حضور در رقابت ها برای آنان رایگان است.
** اگر مهدی کیخا به عرصه بازگردد حمایت های لازم از وی انجام می شود
مسئول کمیته وزنه برداری هیات جانبازان و معلولان سیستان و بلوچستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رقابتهای فدراسیون بر اساس تقویم ورزشی و نیز اعتبارات موجود انجام می شود که در سال 92 در زمانی که مهدی کیخا در اوج بود به دلایل خاصی به تعویق افتاد.
احمد صباغ ادامه داد: هیات استان در قبال این فرد هیچ کوتاهی نکرده و در این فرایند خود فرد بیش از 90 درصد مقصر است.
وی تصریح کرد: وی در سال 92 در شرایطی به مقام نایب قهرمانی وزنه برداری جانبازان کشور دست یافت که قهرمانان کشوری و ملی پوش در آن رقابت ها حضور نداشتند.
وی بیان کرد: از آنجایی که ورزش وزنه برداری سنگین و پر هزینه است یک ورزشکار نمی تواند بیشتر از پنج سال در این ورزش دوام آورد.
وی با بیان اینکه هم اینک در وزن 97 کیلوگرم در کشور که مهدی کیخا فعالیت می کرده جای خالی وجود دارد افزود: اگر این ورزشکار بخواهد دوباره به عرصه بازگردد تمام حمایت های لازم را انجام می دهیم.
یکی از ورزشکاران عرصه بدنسازی، وزنه برداری و نیز مربی این دو رشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دوران یک قهرمان به راحتی تمام نمی شود و این امر به خود فرد بستگی دارد.
محمد امین مرادقلی ادامه داد: در بسیاری از رقابت های جهانی رده های سنی برای افراد میانسال و گاه کهن سال در نظر گرفته شده است.
وی خاطر نشان کرد: نباید با اینگونه حرف ها قهرمانان و ورزشکاران را دل سرد کرد.
وی با اشاره به اینکه وزنه برداری ریشه در ادبیات باستان ایران داشته است افزود: ورزش های قدرتی برای افراد سالم کار سختی است ولی انجام آن توسط فردی معلول یک افتخار برای او و استان است.
مرادقلی بیان کرد: مهدی کیخا در تمرینات خود تا 240 کیلوگرم وزنه زده است و هم اینک وزنه 200 کیلویی را نیز به راحتی بر روی سینه می برد پس با اندکی حمایت معنوی می تواند بار دیگر به عرصه رقابت ها بازگردد.
مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رسیدگی به وضعیت ورزشکاران بر عهده هیات های مربوطه است و به همین سبب اداره ورزش و جوانان در حد توان از هیات ها حمایت می کند.
حسین ثوری با اشاره به اینکه نمی توان عمر ورزشی یک فرد را به صراحت تعیین کرد زیرا عمر ورزشی افراد به آمادگی آنان بستگی دارد، افزود: هم اینک افرادی با سابقه نزدیک به 25 سال در عرصه ورزش های جانبازان و معلولان فعالیت دارند و تا زمانی که آمادگی لازم را داشته باشند می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
وی افزود: رسالت هیات های ورزشی برداشتن برخی بارها از دوش ورزش و جوانان است و باید پاسخگوی افراد باشند.
وی تصریح کرد: هیات ها به عنوان نهادهای مستقل باید به دنبال ورزشکاران و حامیان بخش خصوصی (اسپانسر) بروند و نباید همواره منتظر کمک های مستقیم اداره ورزش و جوانان باشند.
یکی از ورزشکاران می گفت: یادم است که دی ماه دو سال قبل وقتی ورزشکاران با مدال نقره بازگشتند مسئولان هیات معلولان و جانبازان چقدر از همین مهدی کیخا تعریف کردند و گمان نمی کردم روزی با این صراحت از تمام شدن دوران ورزشی یک فرد 34 ساله سخن بگویند.