مسئول کتابخانه تخصصی گویای استان قزوین: 30هزار جلد کتاب صوتی در کتابخانه گویای قزوین وجود دارد
مسئول کتابخانه تخصصی گویای استان قزوین گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰هزار جلد کتاب گویا در کتابخانه گویای کانون معلولین توانا وجود دارد که افراد نابینا و کمبینای استان میتوانند از آن استفاده کنند.
محسن محمدقلی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه کتابخانه گویای استان قزوین که در کانون معلولین توانای استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 30هزار جلد کتاب گویا در کتابخانه گویای کانون معلولین توانا وجود دارد که افراد نابینا و کمبینای استان میتوانند از آن استفاده کنند.
وی افزود: کتابخانه گویا تنها محدود به افراد نابینا و کمبینا نبوده و سایر افراد نیز میتوانند از این کتابخانه استفاده کنند، چرا که با توجه به مشغلههای جامعه، مردم کمتر به سمت کتاب و کتابخوانی میروند که استفاده از کتابهای گویا میتواند این مشکل را از بین برده و سبب افزایش سرانه مطالعه در جامعه شود.
مسئول کتابخانه تخصصی گویای استان قزوین بیان کرد: سازمان ملل متحد در سال 72 قواعد استاندارد فراهمسازی امکانات برای افراد دارای معلولیت را به تصویب رسانده است که یکی از این قواعد دسترسی آسان کتاب برای تمام افراد دارای معلولیت در جامعه است در همین راستا کانون معلولین توانای استان قزوین بستری را فراهم کرده تا دسترسی افراد نابینا به کتاب فراهم شود.
وی با اشاره به این موضوع که به دلیل فقدان برنامهریزی صحیح در حوزه معلولان، کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر در این حوزه عملکرده مناسبی ندارد، مطرح کرد: کتابخانه تخصصی گویا با چند هدف از جمله حمایت از تحصیل دانشآموزان و دانشجویان نابینا و ایجاد بسترهای مطالعات و تحقیقات برای نابینایان راهاندازی شده است.
محمدقلی از جمله مهمترین مشکلات نابینایان به کمبود وسایل کمک تحصیلی اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلاتی که دانشجویان و دانشآموزان نابینا با آن درگیر هستند موضوع نبود و کمبود وسایل کمک آموزشی و کتابهای دانشگاهی است که رفع آن یکی از اهداف این کتابخانه به شمار میرود.
شهاب ربیعی