o درد موضعي در ناحيه كمرکه در یسیاری از بیماران ممکن است وجود نداشته باشد!
o درد انتشاری در پاها به عنوان یکی از مهمترین علائم دیسک کمر مطرح می باشد. علایم دیسک کمر در پاها بسیار متغیر و در حدود 30 نوع علامت مختلف است.
o احساس ناتوانی یا گرفتگی در پاها و خصوصا درد پشت زانوها
o بی حسی و ضعف عضلانی
o احساس گزگز و مور مور و خواب رفتگی در پاها
o احساس سوزش عضلانی
o شایان ذکر است علائم اولیه دیسک در اغلب افراد ضعف عضلات ناحیه کمر و شکم است. به دنبال آن دیسک ضعیف شده و بدنبال یک حادثه جابجا شده و با فشار به اعصاب موجب بروز کمر درد و درد ساق پا، ران و … شوند.
o بسیاری از بیمارانی که دچار گزگز و مور مور در پا ها می باشند ابتدا به بیماری ام اس شک می کنند . در حالی که خواب رفتگی پا بیشتر به دلیل تحریک ریشه عصب توسط دیسک کمر می باشد تا بیماری ام اس. در ام اس بسیاری از علایم از جمله ضعف و دو بینی و… بسیار بارز تر می باشد.
o دیسک کمر ممکن است موجب کمردرد بسیار شدید شود ولی خصوصا در موارد مزمن ممکن است اصلا کمردرد هم نداشته باشد و فقط علائم درد باسن و درد ساق و کناره پا ایجاد کند.بسیاری از بیماران سابقه کمردرد را دارند ولی ممکن است این درد مربوط به گذشته هایی باشد که راحتی آن را نتوانند به دیسک کمر و درد ساق و کف پا خود ارتباط دهند.
بیمار با دیسک کمر شدید ممکن است از درد شدید کمر و با انتشار به باسن و پاشنه شکایت داشه باشد و بی حسی پاها و بی قوتی پاها و کاهش تمایل جنسی و اختلالات ادراری مانند کاهش یا تند شدن ادرار ممکن است از علائم دیسک کمر شدید باشد.
دیسک کمر خفیف و یا دیسک کمر متوسط هم اگر درگیری زیادی روی عصب ایجاد کنند می توانند علائم فوق را ایجاد کنند.
گاهی به دلیل فشاری ناگهانی که به ستون فقرات وارد می شود، دیسک نیز از جای خود خارج شده و باعث اعمال فشار بر ریشه های عصبی که از آن خارج می شود.
فشار دیسک با احساس کمردرد و سوزش در پاها ممکن است همراه باشد. علاوه بر آن ممکن است آن احساس درد دیسک کمر با احساس گزگز و بی حسی در پاها و درد پا و ساق یا رانیز همراه باشد.
تاکید می کنم در برخی مواقع فتق دیسک کمر دردی در کمر ایجاد نمی کند ولی دیسک باعث ایجاد درد پا و درد در ناحیه ساق پا و یا ران فرد شود . بنابراین ممکن است دیسک عامل ایجاد درد پا و درد در ران و ساق پا و باسن باشد ولی منشا اولیه درد ، در کمر باشد.
یکی از عوامل فشار زياد و ناگهاني مثل زمينخوردن يا بلندكردن يك جسم سنگين می باشد، از سایر عوامل ایجاد دیسک کمر نیز اعمال فشارهای كم اما مكرر می باشد، مثلا سالها فرد طولانی پشت میز خود می نشیند و تدریجا دیسک کمر را تحریک می کند ولی هرنی و فتق دیسک بعضی چندین سال رخ می دهد اما علت آن را باید در تمام این سال هایی جستجو کرد که فرد بدون ورزش و تناوب در کار طولانی نشسته است.
در زمانی که فرد به سمت جلو خم ميشود يا تنه را به يك سمت ميچرخاند ديسک های كمر نیز بيشتر به سمت عقب فشرده ميشوند. پس زمانی که فرد بهطور مكرر به جلو خم شده يا بارها با چرخش تنه مواجه باشد، احتمال فتق ديسك فرد افزايش مييابد.
دیسک کمر بیماری است که به دو روش ایجاد می شود یا فشار ناگهانی و شدید مانند برداشتن اجسام سنگین در حالت خمیده و ضربه خوردن و تصادف و موارد مشابه آن که این حالت ممکن است در جوانان به راحتی ایجاد شود. بنده بیماری ۱۳ ساله با دیسک شدید کمر دارم که متعاقب یک مسابقه کشتی ایجاد شده است . علت دیگر دیسک کمر فشار های تدریجی است مثلا طولانی نشستن و رانندگی طولانی و ارتروز ستون فقرات و فشار زیاد به مفاصل فاست و …. که این موارد اغلب علت دیسک کمر در سنین بالاتر می باشند .
تشخیص دیسک کمر چگونه است ، سوالی که اکثر بیماران دارند
از جمله راه های تشخیص می توان به موارد زیر اشاره کرد:
o در تشخیص پزشک معالج از بیمار مبتلا به كمر درد می خواهد که دراز کشیده و پای خود را به صورت عمودی بالا ببرد.تست SLR و معاینه انگشت شست و توانایی راه رفتن روی پنجه و پاشنه از مهمترین معاینات در تشخیص دیسک کمر می باشد.
o تست MRI
o تست نوار عصب و عضله در تشخیص دیسک کمر
o برای تشخیص دیسک کمر از میلوگرام ،پرتونگاری نیز استفاده می شود که چندان رایج نیست.
o تشخیص دیسک کمر در منزل راحت نیست اما اگر علایم شما به پاها تیر می کشد و درد و خشکی صبحگاهی دارید باید احتمال بالای دیسک کمر را در خود بدهید .
o تشخیص دیسک کمر در منزل بسیار سخت است ولی اگر کمردردی دارید که به پا انتشار دارد و صبح که از خواب بلند می شوید کمردرد شما تشدید شده است احتمالا دیسک کمر دارید و باید بررسی شوید.
همه افراد دارای غضروفی به نام دیسک در بین ستون فقرات خود می باشند و بیماری دیسک کمر در واقع عمدتا به فتق به همراه پارگی دیسک کمر در لایه خارجی آن اطلاق می شود.
نحوه استراحت برای دیسک کمر چگونه باید باشد
استراحت مطلق
در مرحله اول درمان دیسک کمر فرد باید استراحت کند البته منظور چند ماه استراحت نیست بلکه ابتدا استراحت مطلق 3 روزه بعد استراحت نسبی و انجام فعالیت های روزانه به گونه ای که متخصص طب فیزیکی و توانبخشی به بیمار آموزش می دهد.
راه های درمان جدید دیسک کمر بستگی به سن و جنس و میزان بیرون زدگی ماده ژلاتینی و میزان پیشرفت بیماری و علائمی مانند بی اختیاری ادرار و مدفوع بستگی دارد ولی در مراحل اولیه مرتبط با میزان درد نیست.
هر چند سیستم های پیشرفته طب فیزیکی و توانبخشی در کنترل علائم دیسک کمر بسیار موثر می باشد اما بنده با تجربه بالغ بر 20 سال درمان غیر جراحی دیسک کمر معتقدم، دیسک کمر بدون رعایت نکات اموزش داده شده به بیمار و انجام ورزش صحیح به شیوه درستی کنترل نمی شود و اگر هم کنترل شود مجدد عود خواهد کرد.
ضایعه ای است که در پوست و بافت های زیر پوستی و بر اثر فشار ممتد و طولانی مدت بر پوست ایجاد میشود. زخم بستر اغلب در نقاطی از بدن ایجاد میشود که پوست روی یک برجستگی استخوانی قرار گرفته و در بین آنها عضله ای وجود ندارد ((زخم بستر سومین بیماری پرهزینه بعد از سرطان و بیماری قلبی عروقی میباشد))
ناحیه پس سر
نرمه گوشها
پشت و طرفین شانه ها
قفسه سینه و دنده ها
کتف و برجستگی آرنج
برجستگی های سر لگن( ایسکیال(
برجستگی های سر استخوان ران(تروکانتر(
انتهای ستون فقرات (ناحیه ساکروم(
زانوها
پاشنهها و قوزک داخلی و خارجی پاها
زخم بستر بیش از آن که به دلیل مقابله پوست و بستر باشد، ناشی از مقابله استخوان و پوست است چرا که هنگامی که برای مدتی طولانی بدون حرکت بر روی یک نقطه ازدن میخوابید، منطقهای که به استخوان نزدیکتر است قرمز و دردناک میشود، دلیل حساس شدن پوست، فشرده شدن آن در بین استخوان و بستر است.
علایم زخم بستر میتوان به تغییر رنگ پوست، درد، خارش، ترشح و یا ضایعات در پوست اشاره کرد. این ضایعه تنها در افرادی که کاملاً گرفتار بستر هستند رخ نمیدهد، بلکه افرادی که بر روی صندلی چرخدار مینشیند نیز چنین مشکلی دارند، حتی در بسیاری موارد هنگامی که این افراد بر روی صندلی نشستهاند فشاری که به یک نقطه خاص از بدن آنان وارد می شود، بیشتر است. با آن که زخم بستر در بین افرادی که گرفتار بستر هستند شایعتر است، اما هر کس که چندین هفته در بیمارستان بستری شده است دچار زخم میشود.
کاهش فشار موضعی:
تغییر وضعیت بیمار هر دو ساعت یک بار به نحوی که بیمار در وضعیت خوابیده به سمت راست، به پشت، سمت چپ و روی شکم بیش از دو ساعت قرار نگیرد.
با استفاده از تشک های مواج پر شده باهوا، آب یا ژله ای
مراقبت مناسب پوست که شامل:
حفظ بهداشت پوست با شستشوی پوست با آب نیمه گرم وعاری نگه داشتن آن ازهر گونه آلودگی، ادرار و یا مدفوع
خشک نگه داشتن موضع تحت فشار
ماساژ نواحی تحت فشار همراه با تغییر وضعیت هر دو ساعت انجام شود. جهت ماساژ می توان از روغن زیتون استفاده کرد.
– از ماساژ نواحی زخم شده بشدت پیشگیری نمایید
کنترل بی اختیاری ادراری و مدفوعی بیمار
جلوگیری از ساییدگی و کشش پوست با استفاده از تکنیک های ذیل که شامل:
بلند کردن وجا به جایی بیمار توسط دو یا چند نفر با استفاده از یک ملافه اضافی
عدم کشاندن بیمار بر روی تخت جهت مرتب کردن بستر بیمار
پیشگیری از سر خوردن بیمار دربستر با استفاده از تخته های مخصوص استراحت پا یا بالشت های اضافی
تمیز نگه داشتن بستر بیمار ازهرگونه خرده های مواد غذایی
خشک و بدون چین و چروک نگه داشتن بستر بیمار
تغذیه کافی و مناسب که شامل رساندن مایعات فراوان، رژیم پر کالری و پر پروتئین به بدن فرد مستعد می باشد.
استفاده از پانسمان حمایتی مانند پانسمانهای فیلم که مانند پوست اضافه درموضع تحت فشار از آسیب پوست جلوگیری می نمایند
۱.عدم تحرک:ضعف،فلجی
۲.اختلالات جریان خون
۳.کما یا کاهش سطح احساس درد
۴.رطوبت فراوان
۵.بیمارهای ذهنی
۶.سن بسیار بالای بیمار
۷.کاهش حس لمس
۸.عدم کنترول ادرار و مدفوع
۸.کاهش وزن
بیمار و مراقبین وی باید در طرح مراقبتی شرکت داشته باشند و از عوامل بوجود آورنده زخم فشاری مطلع گردند.
تکنیکهای مناسب مربوط به شستشوی دستها، نحوه پیشگیری از ایجاد زخم فشاری و عالئم عفونت را آموزش
دهید.
برای بیمار و مراقبین او از دستورالعملهایی استفاده کنید که در عین سادگی، به راحتی قابل فهم باشند و آنها را
تشویق کنید تا در رابطه با پیشرفت روند التیام زخم، همچنین موادی که مورد استفاده قرار گرفته، بطور مکرر با
اولین مرجع ارائه دهنده مراقبت بهداشتی تبادل نظر نمایند.
اطمینان حاصل نمایید که بیمار، خانواده یا مراقبین دیگر، نیاز به تغذیه کافی را جهت کمک به التیام زخم درک
کرده اند . وضعیت تغذیهای بیمار را مورد بررسی قرار دهید و در رابطه با کمبودهای غذایی در صورت ضرورت با
متخصص تغذیه ای به مشورت بپردازید.…
چون شانه یکی از مفصل های متحرک بدن است کمتر در حالت ثابت قراردارد ودرنتیجه مفصل بازو جزوه مفصل های آسیب پذیر است واگر یکبار در رفتگی ایجادشده باشد احتمال برای برای دفعات بعدی هم وجود دارد.
درمان غیر جراحی شامل بستن کتف ها باندازه شک عدد 8 یابه اندازه لپو نیاز به عمل ندارد . مگر جا به جایی قطعات شکسته شده زیاد باشد.
قطعات اصلی شکستگی جا اندازی می شود ودر امتداد مناسب قرار می گیرد نتیجه خوبی خواهد.
هم می توان با روش های غیر جراحی مانند حرکات کششی شانه ونرمش های طبی خاص شانه روش جراحی مانند با عمل جراحی ترمیم انجام می شود.
باعمل جراحی استخوان زیادی راصاف می کنند
معمولا به صورت غیر جراحی درمان می شود و در غالب اوقات جوش می خورد اگر جوش نخوردن باعث بروز درد و یا کاهش قدرت شانه شود ممکن است جرای و بافیکس کردن محل جوش نخوردگی با بلاک یا استفاده از پیوند استخوان جراحی انجام می شود.
در ابتدا فیزیوتراپی و اگر درد شدید بود و درگیری زیاد بود باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
باید به پزشک مراجعه کندو معاینه شود .تصویربرداری برای تشخیص قطعی انجام شود . پس ازتشخیص علت درد را پزشک درمان انتخاب می کند وهرگز نباید از کورتون ها به خود سرانه استفاده کرد .
حالت کبوتر که یکی از زست های رایج یوگا هست
حرکات کششی این حرکت مفصل ران ولگن را به جلو به طور قابل توجهی باز می کند .
حالت خوابیدن به پشت . حالت نشسته . زانو به شانه مخالف . کشش ستون فقرات در حالت نشسته . کشش عضلات همسترینگ در حالت ایستاده
اسپاسم عضلات اطراف ستون مهره ها
زائده خاری مهره های پایینی گردن هست که این برجستگی بزرگ و قابل لمس است و طبیعی می باشد .
درگیری عصب سیاتیک
برحسب نوع آن درمان می شود . اسپینابیفیدامخفی نیاز به درمان ندارد . مفنگوسل و مفنگومیاسل نیاز به جراحی دارند
دردهای سیاتیکی هستند که به دنبال دونی دیسک کمر ایجاد میشود
خم شدن برای رکوع در حین نماز خواندن ممکن است با کشش عصب سیاتیک همراه باشد و موجب بروز درد سیاتیکی شود
از علل تشدیدکننده کمر درد و دردهای سیاتیکی افزایش لوردوز و گودی کمر است این حالات هردو در زمان بار داری تشدید می شود و در ماههای آخربارداری بیشتر می شود .
جااندازی در رفتگی استخوان
چوب زیر بغل،واکر یا عصا وولیچرهای پیشرفته و اسپیلنت یا قالب گچی
فیزیوتراپی بهتر است زیرا فیزیوتراپی باعث میشود عملکرد فعلی اندامها حفظ شود و حداکثر بهبودی ممکن را برای اندام هایی که ناتوانی های خاصی دارند، ایجاد کند
بستگی به نوع درمان مورد نیاز شخص دارد.
باید با مشورت پزشک معالج عصای مناسب و مرتبط با مشکل بیمار طراحی و انتخاب شود و همچنین توجه به سیستم فیزیکی بیمار مهم است
در نظر گرفتن تطابق مفصلهای بریس با مفصلهای پا از موارد مهمی است که باید به آن توجه کرد. به عنوان مثال، مفصل مچ بریس باید با مفصل مچ پا در یک راستا باشد. در غیر این صورت، موجب کشیدگی بافت نرم ماهیچهها میشود.
توجه به مواد ساخت بریس مهم است. بریسها از سه جنس استیل، آلومنیوم و تیتان ساخته میشوند که تیتان از همه سبکتر و گرانتر است.
همچنین باید به موارد زیر توجه نمود:
o مفصل مچ بریس
o نوع قفل زانو (بسته به راحتی کاربر به دو نوع قفل دراپلاک و قفل سوییسلاک تقسیم میشوند)، در دراپلاک توجه به روان بودن حرکت قفلها اهمیت دارد و در سوئیسلاک مواردی چون اندازه بودن حلقهی پشت زانو که تنگ یا گشاد نباشد و کشش مناسب کش حلقه مهم هستند. عمر مفید سوئیسلاک شش ماه الی یک سال است و مناسب افرادی است که دستهای ضعیفی دارند.
o اندازه بودن شلها و تنگ و گشاد نبودنشان
o نوع بندهای چرمی یا چسبی که برای بستن شلها به کار میرود
o کفش بریس شامل دو نوع کفش اینشو و کفش سوار بر بریس که کفش اینشو متناسبتر و شکیلتر است و فرد میتواند کفش دلخواهش را با یک سایز بزرگتر به پا کند و کفش سوار بر بریس که زیاد منظرهی خوبی ندارد و فرد در انتخاب کفش آزاد نیست.
o نحوه ی بسته شدن بند کفش بریس (روی پا یا دور مچ) و
o قد بریس که زیاد کوتاه یا بلند نباشد.
نکتهی فراموش شده در کشور ما آموزش استفادهی درست از بریس به کاربر است که معمولا سازندهی بریس پس از تحویل بریس به کاربر، آموزش لازم جهت استفاده از بریس مانند راه رفتن روی سطوح صاف و شیبدار، بالا رفتن از پلکان و غیره را به وی نمیدهد. مثلا در آلمان حداقل یک هفته برای کاربر وقت میگذارند تا وی نحوهی درست راه رفتن و رفتار با بریس را بیاموزد و به تعادل ایدهآل برسد. مدت آموزش ایدهآل برای کاربر بریس حدود شش هفته است.
اولین نکته، متناسب بودن بریس با پاست. ما بریسها را به دو دسته تقسیم میکنیم، بریسهای کاستم مولد Custom Mold (از بدن فرد قالبگیری میشود) و بریسهای کاستم فیت Custom Fit (ابتدا پای فرد اندازهگیری شده و سپس بریس ساخته میشود).
از لحاظ ارگونومیک، کاستم مولد بهتر است.
دومین نکته، میزان تناسب بریس با پای کاربر است که تا چه حد بریس اندازهی پای کاربر است. بریس نباید زیاد حجیم باشد و بهتر است ابتدا قالبگیری شود.
سومین نکته، مواد ساخت بریس هست که بهتر است از مواد سبک استفاده شود تا در راه رفتن فرد بهبود حاصل شود.
اینجانب مرد و سی و سه ساله دیابت نوع 1 دارم و انسولین مصرف می کنم و به علت دیابت برای کنترل آن زیاد ورزش می کنم ولی حدود یک هفته است لگنم درد شدیدی گرفته و کمی هم تب دارم که نه می توانم بدرستی راه بروم با مصرف ناپروکسن و پماد ژل خنک کننده و همچنین تزریق آمپول شل کننده عضلات و همچنین استراحت دردم بهتر شده ولی باز نشستن برایم مشکل است زیرا احساس می کنم باسم ورم داره و درد می کنه امروز صبح هم دچار لرز در بدنم شدم می خواهم بدانم این درد ناگهانی چه علتی می تواند داشته باشد و اینکه باید به ارتوپد مراجعه کنم و یا به علت تب و لرز به متخصص عفونی؟ باتشکر
سلام. شاید آبسه پری آنال پیدا شده باشه حتما به جراح عمومی اول مراجعه کنید و معاینه شوید.
فردی که میخواهد بریس سفارش دهد، باید به عوامل مختلفی توجه نماید، از جمله اینکه به کلینیک یا سازندهی بریس توجه نماید؛ هزینه و دلیل استفاده از بریس را در نظر بگیرد؛ هدف و انگیزهاش از پوشیدن بریس را مشخص کند؛ آیا قبلا هم از بریس استفاده میکرده یا خیر؛
همچنین تجربهی فردی که بریس میسازد، با چه ابزار و تجهیزاتی این کار را میکند، آیا دورهی تخصصی ساخت بریس را گذرانده یا خیر را هم در نظر بگیرد.
الان میخوام بدونم دقیقا چه مشکلی دارم و چقدر حاد هستش و راه درمانش چیه؟!
درضمن من ژنوواروم در حدود 10سانتی هم دارم ، 21 سالمم هستش
سلام. بعضی از دردهای لگن ارجاعی از کمر هستند که باید بررسی شوید در صورت عدم بهبودی ام آر ای کمر و لگن کمک کننده است
سلام. خیر با ورزش عضلات قویتر میشود ولی اندازه دست تغییری نمیکند
سلام. بهتره متخصص نورولوژی شما را بررسی کنه.انگشت ماشه ای در یک لحظه آزاد میشه و مشکلی خم شدن دایمی نداره
سلام. اگر بیمار راه برود و مچ پا را در گچ مرتب حرکت دهد و عضلات را منقبض و منبسط کند ضد لخته نیازی ندارد
س: جهت جلوگیری از زخم بستر چه اقدامات پیشگیرانه ای لازم است ؟
ج:
رفع فشار یکی از مهمترین عوامل درجهت پیشگیری از زخم فشاری هست .استفاده از تشک استاندارد،وسایل و سطوح حمایتی در جهت کاهش فشار ،بین زانوها و قوزک های پا بایستی بالش یا فوم باشد .تغییر پوزیشن مددجو.
س: جهت ترمیم زخم بستر و نحوه پانسمان آن چه راه کاری باید انجام دهیم ؟
ج:
ارزیابی روزانه زخم -تمیز کردن زخم و درصورت نیاز دبرید زخم
در صورت نیاز استفاده از پانسمانهای هیدروژل-هیدروپلیمر-پانسمانهای آلژینات و هیدروفیبردر زخمهای با ترشحات زیاد.
س:معلولین ضایعه نخاعی معمولا چه نوع ورزشی را می توانند انجام دهند که برایشان موثر باشد ؟
ج:
تمرین تنفسی-بلند شدن و نشستن-بالا کشیدن بدن-سوار شدن بر ویلچر- فشردن حلقه های لاستیکی.
س:نحوه پوشش و جنس لباسهای معلولین ضایعه نخاعی چگونه باید باشد؟
ج:
لباسهای نخی و نرم.
س: نوع تغذیه مناسب برای افراد ضایعه نخاعی چگونه است ؟
ج:
رژیم غذایی پر فیبر و پر پروتین و آب کافی -میوه و سبزیجات تازه -رژیم حاوی کلسیم و ویتامین D-و C.
س:مراکزی که بتوانند جوابگوی سوالات زناشویی معلولین ضایعه نخاعی از قبیل بچه دارشدن آنها باشد را معرفی نمایید ؟
ج:
ارولوژی و زنان و روان پزشک.
س: جهت مسائل بهداشتی مخصوصاً اجابت مزاج راهکاری موثر را معرفی نماید ؟
ج:
ورزش عضلات کف لگن 4تا 6 بار در روز -اجتناب از سوند گذاری دائمی و سوند گذاری به صورت متناوب .آموزش به مددجو برای تمرین در جهت اینکه زمان مشخص برای دفع داشته باشد .استفاده از صندلی های لگن دار در کنار تخت.با ثبت اجابت مزاج در طی 48 ساعت و کنترل عوامل مربوط به اجابت مزاج میتوان الگوی دفعی مناسب برای مددجو طراحی کرد.
س: تغذیه مناسب افراد مبتلا به ام.اس چیست؟
ج:
هرچند رژیم غذایی خاصی برای مبتلایان به ام اس وجود ندارد اما مصرف غذاهای سالمی چون میوهها و سبزیهای تازه، پروتئین کم چرب و لبنیات کم چرب میتواند زمان بین عود بیماری را افزایش داده و سلامت عمومی این بیماران را بهبود ببخشد.
س: چه افرادی بیش از بقیه مستعد ابتلا به ام.اس هستند؟
ج:
کسانی که زودرنج و عصبی هستند و خیلی زود از حالت عادی خارج میشوند و دچار اختلال روحی و روانی میشوند و دسته دوم کسانی که طبع سردی دارند و از غذاهای سرد و اسیدی بیشتر استفاده میکنند
س:آیا برای کودکان مبتلا به اسکلروز درمانی وجود دارد؟
ج:
با اینکه هیچ درمان شناخته شدهای برای اسکلروز چندگانه وجود ندارد، چند روش درمانی در بهبود آن مفید واقع شدهاند. اهداف اولیه درمان عبارتست از بازگرداندن کارکرد بدن بعد از یک حمله، جلوگیری از حملات جدید، و پیشگیری از از کار افتادگی. مانند هر درمان پزشکی دیگر، درمان دارویی مورد استفاده در مدیریت اماس چندین عوارض جانبی دارد. برخی از افراد از درمانهای جایگزین استفاده میکنند با اینکه شواهد موثقی در این زمینه وجود ندارد.
س:افراد مبتلا به ام.اس چه ورزشی بکنند بهتر است؟
ج:
1) ورزش های هوازی: پیاده روی سریع، آهسته دویدن، راه رفتن در آب و … ضربان قلب را افزایش می دهد و برای هر کسی از جمله مبتلایان به ام اس مفید است. یک گزینه دیگر نیز وجود دارد و آن این که اگر فرد مبتلا دچار عدم تعادل است و یا قادر به راه رفتن نیست، می تواند از دستگاه های دوچرخه ثابت استفاده کند. ورزش در آب نیز یک محیط شناور و بی خطر برای این دسته از افراد ایجاد می کند. آب گرم 80 تا 84 درجه فارنهایت (30 تا 31 درجه سانتی گراد) از سفتی عضلات می کاهد و این اجازه حرکت آسان تر را به بیمار می دهد. کار کردن در محیطی که آب تا سینه باشد، باعث می شود که به علت شناوری، بدن وزن کمتری را متحمل شود و این موضوع باعث کاهش سفتی در ساق پاها گردیده و به راه رفتن کمک می کند.
2) حرکات کششی: کشش در ورزش برای بیماران بسیار مهم است، زیرا منجربه انعطاف پذیری بدن می شود و طیف وسیعی از حرکات را ممکن می کند. ضمن این که منجر به حفظ تعادل بیمار می شود. یوگا و تای چی از گزینه های مفید ورزش های کششی برای مبتلایان به ام اس محسوب می شوند.
3) حرکات بی هوازی: این ورزش ها برای داشتن ماهیچه های قوی در بیماران مفیدند. ضمن این که ضعف عضلانی بیمار را که منجر به بی تحرکی و کاهش کیفیت زندگی می شود، کاهش می دهند. انجام ورزش های مقاومتی و استفاده از وزنه، برای بهبود راه رفتن و حفظ تعادل در کنار یک درمان گر فیزیکی یا فیزیوتراپ مهم است.
س: چطور متوجه شویم کودک مان کمشنواست؟
ج:
دستگاه تشخیص ناشنوایی نوزادان امروزه پیشرفته شده ونوزاد در طی روزهای اول تولد مورد آزمایش قرار میگیرد.ولی درمواردی ممکن است این مشکل دیر شناخته شود که با علائم زیرمیتوانند مشکل را شناسایی واقدامات لازم را انجام دهند؛
1) از 9ماهگی کودک هجاها را تکرار نمی کند.
2) از14ماهگی او کلمات (مامان و بابا) را تکرار نمی کند ونسبت به صدازدن نامش واکنش نشان نمی دهد.
3) از2سالگی او “د” کلمات را به کار نمی برد و زمانی که از او خواسته می شود اجزای بدنش را نشان دهد پاسخی نمی دهد.
4) از 3سالگی،رفتار عادی ندارد ویا فقط با والدینش ارتباط برقرار می کند.
س: سلام اقای دکتر
من حدودا یک ماهه که بیمارم و پیش هر دکتری که رفتم نتوانسته بیماری مرا بخوبی تشخیص و راه حلی ارائه دهد
من از روز 8 اردیبهشت شروع به سرفه کردم سرفه های شدید که حتی نمیتوانستم درست غذا بخورم و بخوابم یک هفته این حالت ادامه داشت پیش دکتر گوش و حلق رفتم و گفتند که از حساسیت است ولی دارو هایی که تجویز کردند اصلا فایده ای نداشت هفته دوم و سوم کمی از مقدار سرفه من کاسته شده در عوض نفس تنگی و خفگی به سراغم میاید و در بعضی مواقع حالت خفگی بدی پیدا میکنم که نمیتوانم نفس بگیرم و کبود میشوم و باید انقدر اب بخورم تا به حالت اول برگردم
در قسمت گلویم چیزی لزج مانند احساس میکنم که اصلا به سرفه بیرون نمیاید
از داروهایی که برایم تجویز شده فقط شربت اکسپکتورانت کدیین من را ارام میکند و اسپری بکلوتروکس نفسم راراحت میکند .اینها را دکتر گوش دومی تجویز کرده است .
دکتر سوم هم اصلا متوجه نشد و گفت سرفهدهایت از استرس است و به من داروی ارام بخش داد که مصرف نمیکنم
عکس رادیولوژی سر و سینه ام کاملا طبیعی و نوار قلبم نرمال و تست ورزشم خوب بوده است.
لطفا کمکم کنید من دیگر از سرفه کردن میترسم چون هر لحظه احتمال میدهم با سرفه دوباره خفگی و تنگی نفس به سراغم بیاید
ج: با سلام خدمت شما دوست عزیز،باید خدمتتان عرض کنم که، سرفه به علتهای مختلف رخ میدهد، یا میتواند بخاطر عوامل تحریکی باشد بعلت عوامل آلرژی زا و حساسیت زا و یا میتواند بخاطر ترشحاتی باشد که در حلق جمع میشود که ما آنها را با سرفه خارج میکنیم،و یا مشکلات ریوی. به همین دلیل پیدا کردن این علت کار سادهای نیست.چون شما گفتید که بطور ناگهانی دچار سرفه و تنگی نفس شدید,بهتر است که همزمان با پزشک گوش و حلق و بینی ،پزشک ریه هم شما را معاینه کند و تستهای ریوی لازم انجام شود که ببینیم از نظر ریه مشکلی وجود دارد یا خیر. از طرفی در حیطه گوش و حلق و بینی ما باید سینیوسها را بررسی کنیم که ترشح دارند یا خیر ،و از طرفی باید بررسی شود نیز مشکلی دارد یا نه. چون وقتی میزان ترشح اسید معده بیش از حد میشود،میتواند باعث تحریک سرفههایتان شود و سرفههایی که به اصطلاح سرفههای خشک خوانده میشوند، و یا تک سرفهها را بوجود آورند.سرفههای خشک الزاماً تک سرفه نیست، ولی میتواند آزار دهنده باشد و به شدت تکرار شود. اینکه داروی اکسپکتورانت مصرف کردید و اسپری زدید، و نفستان بهتر شده،میتواند نشان دهنده این باشد که شاید علت سرفه ها، سینوسها هستند البته نه صد در صد.برای نتیجه گیری بهتر باید معاینه شوید و عوامل مختلف بررسی شوند.