مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راههای کشور گفت: جای خالی برنامههای کاهش آسیبهای انسانی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از سوانح رانندگی در تقویم برنامهای نامزدهای ریاست جمهوری وجود دارد که امیدواریم به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
ناصر رزاق منش اظهار داشت: در سال گذشته با وجود کاهش نسبی سفرهای هموطنان به جهت یکه تازی بیماری کرونا در کشور، متاسفانه آمارهای سوانح رانندگی و از دست رفتن سرمایههای ارزشمند انسانی و اجتماعی و پیامدهای ناشی از آن نگران کننده بوده و همچنان این دغدغه حاکم است.
مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راههای کشور از جمله مسائل بسیار مهم اجتماعی نگران کننده در کشورمان که هر ساعت و هر روز موجب از دست رفتن و یا صدمات جبران ناپذیر به حیات، این امانت الهی و منابع ارزشمند انسانی بوده و آسیب های پنهان و آشکار اجتماعی، اقتصادی بر پیکره جامعه وارد میکند را سوانح رانندگی برشمرد.
* مصدومیت 270 هزار نفر در سوانح رانندگی سال 99 با وجود شیوع کرونا و کاهش سفرها
وی بیان کرد: فقط در سال گذشته با وجود کاهش مسافرتها بین شهری و درون شهری به جهت شرایط حاکم و رعایت پروتکلهای بهداشتی با عرض تاسف، قریب به 15 هزار و 400 نفر از هموطنان از گروهها و طبقات مختلف اجتماعی جان خود را از دست دادند.
مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راههای کشور اضافه کرد: در سال 99 بالغ بر 270 هزار نفر نیز در سوانح رانندگی مجروح و مصدوم شدند که حدود 10 درصد از آنان تا پایان عمر معلول و از کار افتاده شدهاند.
رزاق منش ادامه داد: باید اذعان داشت در طی سال های متمادی تعداد بی شماری از آحاد جامعه به لحاظ از دست دادن سرپرستان و نان آوران خانواده و یا از دست دادن توان کار خود ناشی از این گونه سوانح دچار تنگناهای مالی شده و به سمت فقر و آسیبهای اجتماعی سوق داده شده و میشوند که مجموعاً هزینههای سرسام آوری را به جامعه تحمیل میکند.
مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راههای کشور مسئله قربانیان سوانح رانندگی و از بین رفتن حداقل 4 درصد از درآمد ناخالص ملی که سال های طولانی است که در کشورمان به بحرانی جدی تبدیل شده را یک موضوع حائز اهمیت دانست و بر مخاطره انگیز بودن وضعیت این بخش باوجود روند کاهشی تصادفات به واسطه تلاش های سازمانها و نهادهای راهبر و نقش مردم در سالهای اخیر، همچنین ثبت جایگاه نامناسب کشور در رتبه بندیهای مربوط به تصادفات درسطح بین المللی، تاکید کرد.
وی توجه جدی و گسترده همه دست اندرکاران، مسؤلان و آحاد جامعه به ویژه رسانه ها و شکل گیری عزم و اراده ملی جهت غلبه بر این پدیده خانمانسوز را با آغاز اولین سال از «دهه اقدام برای ایمنی راه ها» ( 1409- 1400) امری ضروری دانست.
رزاق منش از پیشنهاد و درخواست جمعیت طرفداران ایمنی راه ها به عنوان یک نهاد مردمی از کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشورمان مبنی بر پیش بینی و ارائه برنامههای اجرایی و مدیریتی، رویکردهای آنها نسبت به موضوع کاهش سوانح رانندگی و حذف پیامدهای ناشی از آن، گسترش ایمنی حمل و نقل پایدار در راستای سلامت و نشاط هموطنان، حفظ سرمایههای انسانی در قالب مطالبات عمومی، خبر داد.
مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راههای کشور تمرکز و تدابیر مدیریتی در ابعاد همه جانبه در اختیار قوه مجریه و برنامهریزی صحیح و دقیق، بهره مندی از ظرفیتهای موجود به ویژه توان نهادهای مردمی، ایجاد شرایط عزم ملی و جذب و جلب نظر افکار عمومی با اراده حاکمیتی را مهمترین راهکار غلبه بر این دغدغه ملی و اجتماعی برشمرد.
منبع : خبرگزاری فارس