موسوی در دومین جلسه هماهنگی مدیران تشکلهای معلولان گفت:فقدان مرکزیتی جامع برای هماهنگی تشکلهای محسوس است
بنیانگذار کانون توانا بیان کرد: تشکلهای معلولان کشور فاقد مرکزیتی جامع هستند، از همینرو راهاندازی شبکه ملی برای پر کردن این خلاء ضروری است.
به گزارش پیکتوانا؛ سید محمد موسوی در دومین جلسه هماهنگی مدیران تشکلهای معلولان که با حضور حدود 20 نفر از مدیران، نمایندگان و فعالان حوزه معلولیت روز گذشته در هتل المپیک تهران و به میزبانی کانون توانا برگزار شد تصریح کرد: فقدان یک تشکل ملی و مرکزیتی جامع برای هماهنگی تشکلهایی که خود را مدافع و خادم معلولان ایران میدانند احساس میشود؛ از همینرو راهاندازی شبکه ملی برای پر کردن این خلاء ضرورت دارد.
این مسئول افزود: مرکزیت جامع بین تشکلها به دفاع از حقوق معلولان، تعامل با دولت و اجرای قانون جامع حمایت از معلولان خواهد پرداخت و نیل به این اهداف در گرو رشد آگاهی جامعه هدف است.
به گفته موسوی هرچه این مرکزیت بتواند در ایجاد وحدت، همسو کردن تشکلها و مطالبهگری قویتر عمل کند، معلولان کشور انتفاع بیشتری خواهند داشت.
مشاور عالی سازمان ملل در امور معلولان ایران تأکید کرد: همه صنوف در جامعه دارای مرکزیتی هستند اما این مرکزیت تاکنون برای معلولان وجود نداشته در حالیکه وجود آن میتواند منجر به نزدیک شدن افقها و دیدگاههای فکری شده و زمینه همافزایی بین تشکلها را فراهم کند.
وی با بیان این مطلب که کانون توانا در برگزاری این هماندیشی تنها نقش میزبانی و دعوت کننده را دارد به گونهای که محور صحبتها نیز توسط حاضران معین خواهد شد، ادامه داد: در این نشست دورهم جمع شدهایم تا برای چگونگی برگزاری هماندیشی عمومی پیشاندیشی کنیم.
رئیس هیأت مدیره کانون توانا اذعان کرد: کانون توانا چند سالی است با نظر مؤافق شرکتکنندگان مجامع هماندیشی تشکلهای فعال در حوزه معلولان را برگزار کرده و به زودی این اقدام در بعدی وسیع و با حضور تمام انجیاوهای فعال و واقعی در عرصه معلولان کشور ادامه خواهد یافت.
دبیر برگزاری مجامع هماندیشی تشکلهای معلولان کشور با اشاره بر این مطلب که هر کدام از تشکلهای معلولان در یک حوزه قوی هستند و این هماندیشی موجب تبادل تخصص و اطلاعات و در نتیجه تقویت همگانی خواهد شد، گفت: مدیریت بسیاری از مدیران تشکلها بر اساس تجربه و نه بر مبنای اصول علمی شروع شده اما با راهاندازی یک مرکزیت جامع بین تشکلها و تفاهم با سازمان مدیریت صنایع میتوان دورههای تخصصی را برای همه مدیران برگزار کرد.
وی با تکیه بر این نکته که همه افراد جامعه نمیتوانند دیگر اندیش بوده و وارد امور اجتماعی شوند و به حقوق دیگران فکر کنند، گفت: تنها عدهای از افراد جامعه میتوانند روشنفکر بوده و مسئولیت اجتماعی بپذیرند؛ بنابراین این افراد باید وظیفهمند عمل کنند.
موسوی با تأکید بر احراز نگرش مسئولیتپذیرانه، گفت: برخی از روی علاقه به معلولان انجیاو ثبت میکنند و عدهای با نگاه ایجاد شغل برای خودشان وارد این عرصه میشوند اما گروه دیگری هستند که از روی دغدغه از سر دلسوزی وارد این فعالیت میشوند، بنابراین شناسایی و تقویت این طیف ضرورت دارد.
به گفته موسوی مدیران تشکلها برای مشکل شخصی خود وارد فعالیت نشدهاند بلکه برای دفاع از حقوق معلولان دست به چنین اقدامی زدهاند، از همینرو بازدید تشکلها و رصد فعالیتهای یکدیگر یکی از مهمترین دستاوردهای این هماندیشی خواهد بود.
کارآفرین برتر کشور در زمینه اشتغالزایی برای معلولان حساسیت به تمام امور معلولان را از ویژگیهای بارز تشکلهای این حوزه دانست و گفت: همه ما تشکل وظیفه داریم حتی از آسایشگاههای جانبازان و معلولین نیز بازدید کرده و به وضعیت آنها واقف شویم.
این مسئول تصریح کرد: انجیاو پیش از خیریه بودن باید خیراندیش باشد و باید به قشری از جامعه که مدافع ندارد بیاندیشد، از همینرو ابتدا باید انجیاوهایی که فاقد این ویژگی بوده و موجب تخریب چهره انجیاوهای واقعی میشوند را شناسایی کنیم.
این فعال حوزه معلولان کشور با بیان این مطلب که از حالا باید به فکر اصلاح تشکلهای حوزه معلولان باشیم، ادامه داد: تشکلهایی که در تأمین جزئیترین هزینههای خود وابسته به دولت هستند قادر به دفاع از حقوق معلولان نخواهند بود.
موسوی اذعان کرد: یکی از اولین اقدامات این هماندیشی میتواند تشکیل کمیتههای تخصصی برای بررسی موضوعات مختلف و همچنین تشکیل گروهی برای بررسی معیارهای مورد نیاز برای دستهبندی تشکلهای سراسر کشور باشد و کسی که مسئولیت این هماندیشی را به عهده بگیرد در واقع ارائهدهنده حاصل کار تحقیقاتی و پژوهشی این کمیتهها خواهد بود.
گفتنی است این نشست با حضور سیدمحمدموسوی، بنیانگذار کانون معلولین توانا، سهیل معینی مدیرعامل انجمن باور، کامران عاروان از جامعه معلولین ایران محمد نوری مدیرعامل دفتر فرهنگ معلولین قم، علی نوری از انتشارات توانمندان، اصغر شیرزادی از انجمن تخصصی معلولین، حبیباله بلوریان از جامعه خیرین حامی معلولین خراسان شمالی، شهرام مبصر رئیس هیأت مدیره موسسه گردشگری ساحل امید، محمدعلی افشاری از جامعه توانمندان فرهیخته همدان، سیدشورش دلپسند از انجمن حمایت از حقوق معلولان آوات کرمان، رحمان دلاوری از جامعه معلولین دلیجان، محمدهاشم عزت ور رئیس کمیسیون مناسبسازی سازمان نظام مهندسی قزوین، بهروز مروتی مدیر کمپین دفاع از حقوق معلولان، ملیحه دریابیگی مدیرعامل جامعه معلولین اراک، علی ضرابی مدیرعامل انجمن ضایعات نخاعی ایران، علیاکبر جمالی از انجمن نابینایان ایران، رضا شاهحسینی عضو کانون تشکلهای سراسری معلولین ایران،
فاطمه قمیشی از انجمن ضایعات نخاعی تهران حضور داشتند.
خبرنگار: رقیه بابائی
عکاس: میثم کلانتری