اعضای هیاتمدیره کانون معلولین توانا میهمان شورای شهر قزوین شدند
به گزارش پیک توانا:مدیرعامل کانون معلولین توانا در این نشست از دعوت شورای شهر قزوین تشکر کرد و گفت: کانون معلولین20 سال پیش وقتی که فعالیت خود را آغاز کرد بنای کار خود را روی فرهنگسازی و تبیین تواناییهای افراد دارای معلولیت گذاشت چرا که نگاه آن روز نسبت به معلول، حاکی از ناتوانی بود.
«محمدرضا هادیپور» با بیان اینکه افراد دارای معلولیت، ناتوان نیستند بلکه تنها محدودیت دارند تصریح کرد: همه انسانها محدودند و نامحدود فقط خداوند متعال است.
وی ادامه داد: انسان چون محدود بود دست به ساخت هواپیما، ماشینهای پیشرفته و سایر اختراعات زد و ما اعتقاد داریم که محدودیت انسان را به شکوفایی میرساند و انسان از پس محدودیت سازنده میشود.
هادیپور همچنین به فعالیتهای بینالمللی کانون توانا اشاره کرد و از کسب مقام مشورتی سازمان ملل کانون توانا در آیندهای نزدیک خبر داد.
این عضو هیات مدیره کانون معلولین توانا با بیان این مطلب که کانون معلولین یکی از قویترین سازمانهای مردمنهاد معلولان در کشور است افزود: این مجموعه تنها مجموعهای است که پشت حرکتهای اجتماعی خود فکر و فلسفه دارد و فعالیتهای خود را بر آن اساس پیش میبرد.
وی با بیان این سوال که اگر انسانها در محدودیت سازندهتر میشوند پس چرا افراد دارای معلولیت در جامعه ما به سازندگی نمیرسند ادامه داد: وقتی این موضوع ریشهیابی میشود ما میبینیم که به یک فرد معلول همواره نگاه منفی و حاکی از ناتوانی القا شده به گونهای که خود فرد نیز ناتوان بودن را باور کرد است.
هادیپور اظهار داشت: آمار افراد دارای معلولیت در کشورهای پیشرفته 5 درصد است و در کشورهای توسعه نیافته و جهان سوم این آمار تا 15 درصد نیز میرسد و مسئولان و شورای شهر همانگونه که به همه گروهها میاندیشند باید به معلولان نیز بیاندیشند.
وی بیان کرد: کانون معلولین اکنون 3200 عضو دارای معلولیت دارد و اعتقاد داریم که معلول، کسی است که نتواند از فکر و اندیشهی خود استفاده کند.
مدیر عامل کانون توانا با ابراز تاسف از اینکه تا چندی پیش نگاه برخی از تشکل ها اینگونه بود که کمکهایی را از غنی بگیرند و به فقیر بدهند و جلب ترحم کنند اظهار داشت: تفکر ما در کانون توانا از ابتدا این بوده که فرد معلول نه تنها گدا نیست بلکه میتواند در پیشرفت جامعه سهم داشته باشد.
مدیرعامل کانون توانا همچنین به حضور هیات مدیرهی این کانون در کنفرانس ترکیه که دو سال پیش برگزار شد اشاره کرد و گفت: در این کنفرانس فعالان عرصه معلولان از چندین کشور اروپایی گرد هم آمده بودند و همه آنها از شنیدن فعالیتهای کانون توانا و گسترش جامعهی مدنی در ایران شگفت زده شدند و به استفاده از تجربیات این مجموعه اظهار علاقمندی کردند.
هادیپور با تاکید بر ضرورت ایجاد اشتغال برای معلولان تصریح کرد: در شرایطی که کارآفرینی به مقوله سختی تبدیل شده، کانون توانا توانسته با راهاندازی کارگاهای تولیدی برای بیش از ۳۰۰ معلول شغل ایجاد نماید.
این فعال اجتماعی حوزه معلولان گفت:کانون توانا در سراسر کشور تنها مجموعهایست که توانسته این تعداد شغل آن هم برای معلولان بیافریند.
وی همچنین برگزاری جشنواره تشویق دانشآموزان ممتاز را از جمله کارهای موفق کانون توانا برشمرد و گفت:این جشنواره امسال برای هفدهمین سال مداوم برگزار میشود.
عضو هیات مدیره کانون معلولین، ساخت مسکن مناسبسازی را نیز از فعالیتهای مهم کانون توانا برشمرد و افزود: کانون توانا تاکنون ساخت ۲۵۰ واحد مسکونی ارزانقیمت برای معلولان را در کارنامه کاری خود دارد.
مدیرعامل کانون معلولین به حمایت و پشتیبانی تحصیلی کانون توانا از کودکان دارای معلولیت اشاره کرد و ادامه داد: کانون توانا از دانش آموزان معلولی که خانوادههای آنها توان حمایت از تحصیل فرزندانشان را ندارند و یا دانشآموزانی که ضعف تحصیلی دارند حمایت به عمل میآورد تا آنها از آیندههای روشنی برخوردار شوند.
وی به پیگیریهای مداوم کانون در زمینه قانون جامع حمایت از معلولان اشاره کرد و ابراز داشت: کانون در این زمینه تاکنون سه نشست هماندیشی بین مدیران تشکلهای معلولان برگزار کرده و سومین نشست در یک ماه گذشته و در قزوین برگزار شد.
رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر قزوین در این نشست از اینکه هیات مدیره کانون معلولین دعوت شورا را پذیرفته و در این نشست حضور یافته اند تشکر کرد و گفت:حضور حداکثری اعضای شورا در این جلسه نشان از اهمیت بالای مسائل معلولان برای شورا دارد.
حسین غیاثوند از مدیرعامل کانون توانا درخواست بازدید از کارگاههای این کانون را داشت و بر پیگیری مناسبسازی ویژهی معلولان در شهر تاکید کرد.
غیاثوند با بیان اینکه دسترسی آسان در تمام ساخت و سازها باید لحاظ شود گفت: خود سازمان بهزیستی که محل رفتوآمد افراد دارای معلولیت است در بحث مناسبسازی ساختمان خود مشکلاتی دارد.
وی با اشاره به اینکه بهزیستی در سالهای گذشته بررسی خوبی روی نقاط مناسبسازی نشده شهر داشتهاند تصریح کرد:بهتر است نتایج این ارزیابی پیگیری شده و در اختیار شورای شهر قرار بگیرد.
معاون شهردار در این نشست به اعضای هیات مدیره کانون توانا خیر مقدم گفت گفت و افزود: من از به کار بردن واژه معلول خجالتزده میشوم و از همایشی که سال ۸۴ در زمینه مناسبسازی و با همکاری کانون توانا برگزار کردیم آموختم که بهجای معلول، واژه آسیبمند را جایگزین کنم.
فرزانه نظریپور ضمن ارائه گزارش مختصری از عملکرد شهرداری در زمینه مناسبسازی ادامه داد: شهردار قزوین چندی پیش از استاندار خواستند تا تمام شهر را به رعایت مناسبسازی مجاب کنند که در این راستا متاسفانه خود سازمان بهزیستی نیز زیر سوال رفت.
وی با تایید فعالیتهای کانون تونا اظهار داشت: مناسبسازی جامعه تنها برای معلولان نیاز نیست چرا که معلولیت پدیدهای است که ممکن است برای همه ما اتفاق بیفتد و سالمندان، کودکان و خانمهای باردار از گروههای نیازمند مناسبسازی هستند.
نظریپور، سرپوشیده کردن جوی ها، استفاده از شیبها و رمپهای مناسب، کارگذاشتن موزاییکهای شیاردار برای مسیریابی نابینایان، طراحی فضای سبز در مجاورت پیادهروها و موارد اینچنینی را از اصول مناسبسازی دانست و افزود: مااگرچه در اجرا ضعیف هستیم اما تلاش میکنیم در طراحی و نقشههای ساختمانها موارد مربوط به مناسب سازی را مد نظر قرار دهیم.
معاون شهردار همچنین همکاری همهجانبه شهرداری را در زمینه اعمال مناسبسازی شهری اعلام کرد و ادامه داد: پارکها، بانکها، مساجد، خیابانها، مراکز عمومی و خرید از جمله اماکن نیازمند مناسبسازی هستند.
علی صادقی نیارکی در این جلسه با بیان اینکه معلولان اگرچه محدودیتهای جسمی دارند اما خداوند، در نهاد آنها استعدادهای زیادی قرار داده است گفت: در پروژههای شهرداری هرجا که صحبت از بهسازی در میان باشد، مناسبسازی زیرساخت های شهری لازم الاجراست.
صادقی تصریح کرد:اعضای شورا همواره بر ضرورت مناسبسازی تاکید دارند چرا که معلولان نیز شهروندان جامعه هستند و حقوق ویژهتری دارند.
نیارکی ادامه داد:تمام ساختمانها عمومی و حتی شخصی نیز باید هنگام دریافت پایان کار ملزم به رعایت مناسبسازی شوند چرا که معلولان هنگام رفتوآمد به منازل اقوام خود نیز باید از دسترسی آسان بهرهمند باشند.
صادقی نیارکی با تایید فعالیتهای کانون اعلام کرد: من آقای موسوی را از اوایل انقلاب میشناسم و شاهد فعالیتهای وی بودهام.
این عضو شورای اسلامی ابراز داشت: من اطمینان دارم آقای موسوی نه تنها در سطح ملی بلکه در عرصه های بینالمللی نیز حرف برای گفتن دارند و با هدف گذاری، پیگیری های مداوم و تقویت استعدادهای نهفته معلولان پیش میرود.
علی فرخزاده نیز در این نشست از تشکیل این جلسه ابراز خوشحالی کرد و گفت: ما با مسائل معلولان بیگانه نیستیم و می دانیم که در مناسبسازی تمام ساختمانها بهویژه ساختمانهای دولتی باید کنترل مضاعف شود.
فرخزاده با اشاره به این مطلب که در مورد ساختمانهای شخصی حساسیتهای بیشتری داریم و کنترلهای دقیقتری داریم صریح کرد:از کانون توانا میخواهیم در متقاعدکردن وزارت مسکن و راهسازی در بحث یکسانسازی کف سرویس بهداشتی آپارتمانها به کمک ما بیایند.
محمدرضا صدیقی نیز در این جلسه بر خدمترسانی به افراددارای معلولیت تاکید کرد و گفت: ما در بحث خدمات شهری هرچقدر با معلولان همکاری کنیم باز کم است.
صدیقی تصریح کرد:ما باید توجه به مسایل معلرلان را از خودنان شروع کتیم و سپس از نهادها و سازمانها انتظار داشته باشیم.
این عضو شورای شهر ضمن تشکر از فعالیتهای شهرداری و پیگیریهای مهندس ناظری پور اظهار کرد:ما هنوز به نقطه اعلا نرسیدهایم و معلولان در مراجعه به بهزیستی و در خیابان هلال احمر همچنان با مشکل مواجه اند.
وی از شهرداری درخواست کرد تا مناسبسازی خیابان هلال احمر را پشتیبانی کند تا معلولان در مراجعه به سازمان متولی خود دسترسی آسان داشته باشند.
صدیقی با تاکید بر این مطلب که در ارایه خدمات باید خودمان را جای مشتری بگذاریم اظهار داشت:اگر خودمان را جای معلولان بگذاریم و به این بیاندیشیم که این افراد چگونه خرید می کنند، رفت و آمد میکنند، به دانشگاه میروند و از خیابان عبور میکنند حتما طور دیگری به ارائه خدمت خواهیم پرداخت.
این عضو شورای شهر قزوین گفت: قانون ۳ درصد استخدام معلولان باید اجرا شود و ما از آقای موسوی بهخاطر ایجاد این تعداد شغل برای معلولان باید سپاسگزار باشیم.
وی با بیان این مطلب که معلولان در بحث حملونقل معلولان مشکل دارند گفت: آقای ایرانخواه به شورا پیشنهاد داده بودند که ما کل سیستم حملونقل معلولان قزوین را به کانون توانا بسپاریم و ما از همینجا حمایت و موافقت خودمان را با این مسیله اعلام میکنیم.
مریم نخستین در این نشست با ایزولهسازی معلولان مخالفت کرد و ادامه داد: ما به جای اینکه معلولان را ایزوله کنیم باید در همه جا به آنها نگاه خاص و ویژه داشته باشیم.
وی گفت: ما در همه جا باید یه فکر ساماندهی و مناسب سازی فضاهای شهری باشیم و نظام مهندسی و شورای شهر باید به این رویه نظارت جدی داشته باشند.
نخستین تصریح کرد: کمک به سرویسهای حملونقل معلولان بحث خوبی است و از خانم ناظرپور تقاضا داریم تا در نقشهها و صدور مجوزها دقت بیشتری داشته باشند تا دسترسی آسان برای معلولان فراهم آید.
مهندس حافظی در این جلسه از ورود کانون توانا در عرصههای بینالمللی ابراز خوشحالی کرد و گفت: در موفقیت کانون توانا نقش موثر آقای موسوی را نمیتوان نادیده گرفت و قطعا کانون پتانسیلهای خوبی برای رسیدن به موفقیت دارد.
وی افزود: اقدام آقای موسوی در کانون مصداق این جمله است که یک فرد اقدامی را شروع میکند و یک جمع آن را به یک حرکت تبدیل میکند.
حافظی با اعلام این مطلب که در کارآفرینی تمرکز روی موفقیت، انسان را از واقعیت دور میکند گفت: پیشنهاد می کتم که روی برخی از مواردی که منجر به موفقیت نشدهاند نیز کار شود.
وی افزود: تمرکز روی موفق نشدن موجب ظهور راهکارها شده و نشان میدهد که بستر تا کجا آماده است و موانع اصلی کار کدام موارد هستند.
حافظی تصریح کرد: ما در بحث ضوابط چیزی کم نداریم اما هم در بحث طراحی و نقشهکشی و هم در بحث فنی و اجرا ضعف داریم و گاهی دیده شده که پیمانکاران موزاییکهای شیاردار مخصوص مسیریابی نابینایان را برعکس کار گذاشتهاند.
حافظی اعلام کرد: ما دو سال پیش محلهای مناسب سازی نشده شهر را شناسایی کردیم و نقشههای اصلاحی هر نقطه را نیز کنار آن قرار دادیم و اگر نمایندهای از کانون توانا به کمک ما بیاید ما اجرای این پروژه را اجرا خواهیم کرد.
رقیه بابایی