مدیرعامل فیروز و رئیس هیات مدیره کانون توانا:
نگرش کانون به عدم دریافت کمک بلاعوض در دنیا بی نظیر است
کانون توانا و گروه بهداشتی فیروز، هفته گذشته میزبان نماینده آیت اله سیستانی، مدیر عامل و مدیران دفتر فرهنگ معلولین قم بودند.
به گزارش پیک توانا:
نماینده آیت اله سیستانی، مدیر عامل و مدیران دفتر فرهنگ معلولین قم، هفته گذشته به منظور آشنایی بیشتر با کانون معلولین و گروه بهداشتی فیروز و ایجاد زمینه های بیشتر برای همکاری از کانون توانا و فیروز بازدید کرد.
مدیر عامل گروه بهداشتی فیروز در نشستی که با مدیران دفتر فرهنگ معلولین قم، در محل شرکت فیروز داشت با اشاره به اینکه کانون توانا در سال 74 تاسیس شده گفت: ما از همان ابتدا درخواست هرگونه کمک بلاعوضی که موجب تخریب عزت و کرامت انسانی معلولان می شد را ممنوع اعلام کردیم.
سید محمد موسوی با تاکید بر این مطلب که معلولیت، ناتوانی نیست بلکه تنها یک محدودیت است گفت: معلولان چون محدودترند پس سازنده تر نیز هستند چرا که محدودیت همواره باعث سازندگی بشر بوده و یک هدیه از طرف خداست.
وی یادآور شد ما در حال حاضر روی 70 کودک معلول کار می کنیم و ابتدا کار را با توانبخشی و تصحیح نگرش خانواده آغاز می کنیم تا معلولیت فرزند خود را یک مصیبت تلقی نکرده و این تفکر را به فرزند خود نیز انتقال ندهند و سپس به آنها آموزش می دهیم که سهم کودک معلول شما، تفکر و اندیشیدن است.
سید محمد موسوی با تاکید براین نکته که کانون توانا اخیرا در کنفرانس بین المللیeaspd ترکیه که با محوریت اشتغال معلولان برگزار شده بود شرکت داشته گفت: این نگرش کانون که درخواست کمک بلاعوض، مخالف با کرامت انسانی معلولان است، در آن کنفرانس بسیار مورد توجه قرار گرفت.
وی در ادامه افزود: این کنفرانس یک کنفرانس بین المللی بود و ان.جی.او های معلولان از بسیاری از کشور های اروپایی در آن شرکت داشتند و بسیاری از کارشناسان شرکت کننده در این کنفرانس، نگرش کانون به عدم دریافت کمک بلاعوض با فلسفه حفظ عزت و کرامت انسانی معلولان را در دنیا بی نظیر دانستند.
موسوی همچنین داشتن زنجیره ای از پزشکان خیراندیش را یکی از اقدامات کانون در زمینه درمان معلولان نام برد و گفت: کانون در این زنجیره پزشک های خیراندیش را شناسایی و با بخش درمان و اهداف آن همسو کرده و فرد نیازمند ِ درمان را به وی معرفی می کند و در این امر کمیسیون کانون اجری است که از خدا می گیرد.
محمد موسوی در ادامه به امر آموزش معلولان اشاره کرد و گفت: ما به جای دادن کمک بلاعوض که موجب تخریب شخصیت افراد نیز می شود خوراک فکری و فرهنگی به اعضای خود می دهیم و واحد آموزش کانون با ایجاد زمینه های آموزشی برای اعضا، انجام برخی از این اقدامات را به عهده دارد.
موسوی همچنین ایجاد اشتغال برای معلولان را از دیگر دستآوردهای کانون برشمرد و گفت: معلولان متقاضی شغل توسط یک شورا در کانون، امتیازدهی می شوند و طبق الویت به فیروز معرفی شده و در صورت فراهم بودن شرایط، مشغول به کار می شوند.
مدیر کارخانه فیروز با اعلام این مطلب که 86 و نیم درصد از کارکنان فیروز را عزیزان معلول تشکیل می دهند گفت: ما در هریک از ایستگاه های تولید فیروز، توانایی های معلولان را شناسایی کرده و معلولان را با توجه به قابلیت هایی که دارند در ایستگاه ها مشغول به کار می کنیم که از این طریق نوع معلولیت افراد در پروسه تولید، ایجاد مشکل نمی کند.
بابک خوبیاری در ادامه افزود: خوشبختانه شرکت فیروز در حال گسترش بوده و در حال حاضر دو سوله جدید را در حال احداث داریم و به زودی تولید محصولات بزرگسال را نیز با رعایت اصول g.n.p در برنامه خود خواهیم داشت.
مدیر عامل دفتر فرهنگ معلولین قم در این نشست اذعان کرد: کار شما در جهان معرفی نشده و ما بیشتر برای ایجاد زمینه های بیشتر همکاری به اینجا آمده ایم.
محمد نوری با اشاره به اینکه یکی از کارهایی که ما انجام می دهیم معرفی شخصیت ها و نهادها به صورت علمی است گفت: ما می توانیم فعالیت های کانون را به حتی به خارج از کشور معرفی کنیم تا از این طریق، پیشرفت این حرکت، سرعت بیشتری پیدا کند.
مدیر اجرایی و فنی دفتر فرهنگ معلولین قم همچنین در این نشست گفت: نشاط در گوشه گوشه کار شما دیده می شود و روحیه قوی و بالای کارکنان فیروز نشان می دهد که اینجا مدیریت خوبی دارد.
سید رضا حسینی امین با اشاره به اینکه کارکنان فیروز و کانون توانا با خدای خود عهد و پیمان بسته اند گفت: شما برای اقداماتی که انجام می دهید از خدای خود، کمیسیون خوبی دریافت می کنید و این را در کار و پیشرفت شما می توان احساس کرد.
گفتنی است دفتر فرهنگ معلولین قم، زیر نظر دفتر آیت اله العظمی سیستانی و توسط حجت الاسلام جواد شهرستانی، نماینده تام الاختیار آیت اله سیستانی تاسیس شده و ارتقای فرهنگ اسلامی بین معلولان و افزایش توانایی و خلاقیتهای آنها را خطمشی خود قرار داده است.
در پایان مسئولان دفتر فرهنگ معلولین قم از خط تولید، آزمایشگاه، انبار و سایر قسمت ها در شرکت فیروز و نحوه فعالیت های کارکنان معلول این مجموعه بازدید کردند.
رقیه بابایی