پیشبینی وجود یک میلیون و 300 هزارکلاس اولی در مهرماه
راهاندازی سامانه آنلاین اطلاعات سلامت دانشآموزان/واگذاری تبلت به دانش آموزان استثنایی
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در طرح سامانه آنلاین اطلاعات دانشآموزان در کشور که از اوایل خردادماه آغاز میشود، هر کودک کلاس اولی که به پایگاههای سنجش بینایی، شنوایی، هوشی و حرکتی مراجعه کند دارای اطلاعاتی جامع خواهد شد که این اطلاعات بصورت آنلاین در دسترس ما و همکاران قرار میگیرند.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کویر، مجید قدمی در دیدار با استاندار کرمان، با اشاره به اجرای طرح سنجش اظهار کرد: به واسطه اجرای این طرح حدود 97.8 درصد از مناطق کشور مورد بازدید قرار گرفت و همه بررسیها و تستها در زمینههای جسمی و روانی بر روی کودکان صورت پذیرفت.
مدارس خاص کاهش مییابد
وی با بیان اینکه مشکلی که وجود دارد این است که ما فقط توانستهایم کودکان ناشنوا و نابینا را در مراکز شبانه روزی پوشش دهیم و کودکان کمتوان در این مراکز تحت پوشش قرار نمی گیرند ادامه داد: البته برای این کودکان نیز طرحهایی داریم که به واسطه آن، کودکان کم توان در همان منطقه محل زندگی خودشان توسط معلمانی آموزش ببینند.
این مقام مسوول با ذکر این مطلب که رویکرد جهانی بر این است که مدارس خاص را کاهش دهیم اضافه کرد: این بدین معنا است که باید کودکان خاص و استثنایی را در کنار سایر کودکان عادی بر سر کلاسهای درس بنشانیم تا آنها در جامعه بودن را درک کرده و بیاموزند اما لازمه این اقدام، مناسب سازی فضای مدارس و نیز توجیه کادر آموزشی و اجرایی مدارس است.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه در اقدامی، سعی کردهایم برای تسهیل در رفت و آمد کودکان استثنایی، در 25 منطقه از کشور حمل و نقل را رایگان کنیم تصریح کرد: البته برای ارائه تسهیلات اینچنینی به دانش آموزان استثنایی، طبق برآوردها 270 میلیارد ریال اعتبار لازم بوده که تاکنون حدود 230 میلیارد ریال آن تامین شده است و مابقی را از اعتبارات روستایی ادارات کل آموزش و پرورش استان ها تامین خواهیم کرد.
27 هزار کودک استثنایی تحت مدیریت سازمان آموزش و پرورش استثنایی
قدمی تعداد کودکان استثنایی کل کشور که در مراکز تحت مدیریت سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تحت پوشش هستند را 27 هزار نفر عنوان و اضافه کرد: حدود 49 هزار نفر از دانش آموزان استثنایی و کم توان نیز در مدارس عادی و در کنار کودکان عادی، مشغول به تحصیل می باشند، البته در این خصوص هنوز برخی از استان ها مقاومت می کنند.
پیش بینی وجود یک میلیون و 300 هزار کلاس اولی در سال تحصیلی جدید
وی با بیان اینکه پیش بینی میشود امسال حدود یک میلیون و 300 هزار نفر کلاس اولی داشته باشیم افزود: این کودکان در طرح سنجش مورد تست و بررسی قرار میگیرند و چنانچه دچار اختلال و عارضهای باشند بلافاصله شناسایی و مورد مداوا قرار می گیرند که این اقدام موجب می شود خانوادههایی که تاکنون کودکان معلول خود را پنهان میکردند نیز وارد میدان شده تا پس از درمان کودکانشان آنها را راهی مدارس برای تحصیل کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش از طرحی جدید مبنی بر قرارگیری اطلاعات دانش آموزان کلاس اولی بر روی سامانه آنلاین خبر و توضیح داد: در این طرح که از اوایل خردادماه آغاز میشود هر کودک کلاس اولی که به پایگاه های سنجش بینایی، شنوایی، هوشی و حرکتی مراجعه میکنند دارای اطلاعاتی جامع خواهند شد که این اطلاعات بصورت آنلاین در دسترس ما و همکاران ما قرار می گیرند.
قدمی در همین رابطه افزود: قرارگیری اطلاعات هر دانش آموز به صورت آنلاین موجب می شود که برنامه ریزیهای ما برای آینده بهتر شکل بگیرد به عنوان مثال سازمان نوسازی مدارس و نیز سایر ارگانهای مرتبط با بحث آموزش و پرورش کودکان در جریان اینکه چه کودکان و با چه ویژگیهایی وارد سیستم آموزشی کشور شدهاند قرار می گیرند که این خدمتی نو از دولت یازدهم است.
2 تا 3 برابر جمعیت فعلی کودکان استثنایی باید در مدارس مشغول به تحصیل باشند
این مقام مسوول در ادامه با تصریح به اینکه 2 تا 3 برابر جمعیت فعلی کودکان استثنایی باید در مدارس مشغول به تحصیل باشند اما هم اکنون اینگونه نیست افزود: به دلیل عدم مناسب سازی و استاندارسازی مدارس و فضاهای جنبی جامعه و نیز مشکلات عدیده ای که خانواده ها در خصوص کودکان معلول خود دارند، آنها برای تحصیل کودکان خود هیچ رغبتی پیدا نمی کنند و تصمیم گرفتیم با این طرح باری از دوش خانوانده هایی که کودک معلول و استثنایی دارند برداریم.
ساخت 4 اردوگاه برای کودکان استثنایی/ استفاده از تبلت به جای کتابهایی با خط درشت
قدمی با بیان اینکه در طرحی مقرر شده بود که چهار اردوگاه در سطح کشور برای کودکان استثنایی ساخته شود و سایر استان های همجوار نیز بتوانند از این فضا استفاده کنند گفت: در مشهد اردوگاهی به همین منظور ساخته شده است، در همدان نیز اقدامات اولیه صورت گرفته است، در شمال کشور نیز طرحی مبنی بر ساخت اردگاه توسط خیری که خود کودک معلول دارد به تصویب رسیده و اقدامات اولیه انجام شده است. در کوهپایه کرمان نیز اردوگاه یاد شده ساخته شده است و سالها مورد استفاده قرار گرفته است و هم اکنون در صدد هستیم با حمایتهای مدیریت استان کرمان این اردوگاه را گسترش دهیم.
وی همچنین از واگذاری تبلت به دانش آموزان استثنایی به جای کتابهایی با خط درشت خبر داد و افزود: همچنین با توجه به اینکه حدود 4000 نفر کودکان استثنایی یتیم در کشور وجود دارد و از این تعداد حدود 300 نفر در استان کرمان حضور دارند تقاضا داریم در خصوص حمایت از این کودکان نیز اقداماتی صورت گیرد.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به درمان کودکان ناشنوا و کم شنوا گفت: کاشت حلزون، شیوه ای برای درمان اینگونه کودکان است و اگر بتوانیم درمان برای این افراد ارائه دهیم مشکل ناشنوایی و کم شنوایی آن ها را برطرف کرده ایم. این درمان هم اکنون حدود 50 میلیون تومان هزینه در بردارد ولی با رایزنیهایی که با وزیر علوم انجام دادهایم توانستهایم سقف هزینه این نوع درمان را به حدود 25 میلیون تومان کاهش دهیم و اگر مدیریت استان کرمان مایل باشد می تواند با راه اندازی انجمنی، این حرکت خداپسندانه را پایه ریزی کرده و کودکان مبتلا به ناشنوایی و کم شنوایی را درمان کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش در پایان با بیان اینکه سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اقدامات خود را ضمن مراکز استانها، به مناطق محروم کشور نیز معطوف کرده است خاطرنشان کرد: چنانچه ارادهای برای حمایت و پشتیبانی از این قشر آسیب پذیر جامعه وجود داشته باشد ما آمادگی هر نوع همکاری را داریم.